Meet This Blog In Facebook !

Monday, January 31, 2011

.[perempuan] bila kereta tersadai di tepi jalan.

hola !
selamat malam ;)

first of all , aku geram .
sebab RON97 naik lagi .
stupid ahh !
kau ingat kitorang ni cop duit ?
grr ~

second of all , aku jeles dengan blog zami .
huii ~ tantekk weyhh .
hehe ;)

third of all , sejak Mesir bergolak (betul ke ?) aku risau .
izuddin , izwan .
hehe ;D
dorunk jeh kawan aku yang belajar kat Mesir .
harap harap dorunk dan lain lain selamat .

forth of all , ni nak cite .
berkait rapat dengan tajuk entry ;)
hehe ;D

al kisah semalam .
aku war war kat facebook , yang rini aku nak berjalan jalan dengan kancil .
weee ~ lama tak drive der ;D
kebetulan muhayat nak balik bahau .
memula kata naik bas straight sampai bahau .
tetibe text cakap ade kat seremban .
nak balik bahau .
aku suruh tunggu jap .
aku pun cepat cepat lah siap nak jumpa dia .
sebab aku ade cakap nak belanja cool blog .

ikut jalan lake garden .
jam ! polis block jalan .
tah sebab ape tah .
tak bergerak .

aku u turn , ingat nak jalan ikut seremban dua .
tapi tengah tengah highway , kancil terberenti .
dem ! dem !
nak kata tade minyak , aku yakin 200 % minyak masih ada walaupun tak full tank .
naseb baek sempat landing kat side .
kalau tak , duduk lah aku tengah tengah jalan .

aku call muhayat , suruh dia balik jeh.
tunggu aku tah bila boleh jumpa ;p

cube teka , berapa lama aku dok tunggu ayah dalam kereta ?
hampir 4 jam der !
4 JAM !
kau mampu ?
HAHA !

bosan + ngantuk = blur .
naseb lahh kejap kejap muhayat mesej .
tade lah mati kutu sangat .
penat aku camwhore sampai habis battery handphone .
HAHA !

jadi nya, tade cool blog ;(
sedeyhh .
tape , kereta dah okayy .
esok boleh cool blog .
yeayy !














perempuan .
bila kereta broke down , dok diam diam okayy .
HAHA !
rasa macam ape jeh dok tunggu dalam kereta tadi ;p

Sunday, January 30, 2011

.sana sini gathering.

huuu ~
selamat malam yang sejuk .
rasa macam kat obersea je ni ;)
tangan pun sejuk mejuk ;D
hehe xD

masa awal awal blogging dulu .
around tahun 2008 - 2009 .
mana ada sesape nak buat gath doshh ~
kenal kenal kat blog jeh .
borak borak kat blog .
setiap entry mesti orang yang sama jeh komen .
teringat dulu dulu .
kak farhana , abang edan , razi , grunge, orang lidi , kuda kertas, budak ijau dan lain lain lagi .
rinduu korang ;(

blogging dulu dengan sekarang lain .
dulu , kitorang blogging aman jeh .
yang pemes ke tak pemes ke, same jeh .
tak de double standard .
tade gaduh gaduh .

aku pun pelik sejak bila tercetus nya double standard antara blogger pemes ni .
sampai label label dorang pemes bagai .
bila orang dah cakap blogger tuh pemes , mula lah yang pemes ni naik kepala .
HAHA !
terasa ?

start tahun 2010 .
bloggers' gathering muncul .
tak tahu siapa punya idea .
sampai laa ni , dok gath sana sini .

aku dah tak minat nak join big gath .
sekarang dok join yang mini mini jehh ;D
IIUM's bloggers cool ! ;)
bila nak gath lagi ?
erk. iklan pulak .
HAHA !










gathering untuk dikenali , populariti ?
think twice , perhaps more .
gathering untuk berkawan bukan tempat menonjolkan diri .
yep ;)
personal opinion .




chow !
sejuk dahh xD

.nak jugak masuk majalah.

ami : weyh , kau dah tengok blog aku ?
aku : heh. tak hingin .
ami : blog aku pun pernah masuk majalah remaja . tahun 1990 . wahahaha !
aku : bengong .








aku baru beli remaja semalam .
aku selak selak lah ruangan blogspot .
keluaran kali ni , blog shara kan ?
kan ade gambar mejah kat shoutbox shara .
aku text lah mejah .

"mejah , glamer lah kau pasni . masuk remaja tuh . haha"
"gile. glamer mende. bukan blog aku . haha"
"tapi ade muka kau . haha"






sekarang , remaja dah buat setiap keluaran 2 blog .
beruntung lah aku , dapat full page .
hehe xD


rini bangun pukul 12 tengah hari .
fuh ~ hujan dosh sepanjang hari .
memang masyuk ah tido kann ?

bangun bangun , pergi depan , bace paper .
pasal mesir .
terputus segala perhubungan .
student kat Mansoura dah balik Malaysia .
huh .
terus teringat kat izuddin dan izwan .
harap harap korang selamat kalau korang masih kat sana .
kalau korang dah balik , alhamdulillah .


aku : dik , izuddin kat mesir dowh .
adik : sape tuh ?
aku : kembatolo lah .
adik : aah lah dowhh. (muka terkejut)






pemes kan kau sampai adik aku pun kenal kau .
hik hik hik ;p

Saturday, January 29, 2011

.makan luar.

hola !
aku di seremban .
yeayhh ~
at last ;D

dah makan masakan ibu .
dah tidur di katil queen size .
dah mandi dalam shower rumah .
paling penting , dah HIDU BAU SEREMBAN .
fuhh ~
tak macam KL ;D
HAHA !

weyh weyh , adik aku dah beli lappy .
RM2.5K doshh ~
sebab duit mara dia dah masuk .
aku jeh belum dapat duet T___T
dell 15 inch punya .
gile besar dan berat .

ami : bu, jom lah makan luar .
ibu : bak duit .
aku : ala, pe susah . bawak nasi, lauk pe sume, jom makan kat luar . depan umah jeh .
ami : bu , akak dah pandai buat lawak sekarang .







seremban sejukk ;D
^___^

Friday, January 28, 2011

.nak mintak tolong.

weyhh ~~
siapa yang ada nombor aku , plishh , mesej aku nombor korang .
tadi aku restore hp sebab dah asek hang jeh kann .
bukak gallery terus di restart X3 aku tuh .
grr ~

aku sempat back up gambar dengan lagu jeh .
contact number tak sempat ;(
wuu ~
okayy bukan tak sempat .
aku lupa T___T

tolong eh, sesape yang ade nombor aku , text aku nombor korang .
nombor blogger mostly hilang .
sebab nombor sume simpan dalam hp bukan dalam sim card .

yang paling sedih, , nombor Mr.XOXO PUN HILANG .
huwaaa T___T
dah lah tak ingat nombor dia ;(

seyes banyak nombor hilang .

tapi yang gembira , nombor zack pun hilang .
HAHA !
bagus . ta yah aku nak fikir fikir pasal dia lagi .
kan dah tak nak jumpa aku .
yess !





plishh eh .
tq and sorry sebab susah kan korang ;(
sedihhh  ;(

.hoping that I'm not regreting my life.

its 221 AM now.
i'm still awake .
still studying Organizational Behavior a bit .
hehe xD






































I hope I'm not regret any of my decision that I've made in my life one day .
My studies .
My partner .
My friends .


Yes ! I hope not .
Every one deserve a good life .
We decide our own life .
Allah doesn't make any changes if the individual doesn't want to ;)

Work it out !














english bersepah .
sorry ;D

Thursday, January 27, 2011

.blogger pemalas.

aku tengok timeline kat dashboard ni lambat jeh gerak .
makna nya ?
blogger tak update .
sama dengan , blogger pemalas .

bila aku tengok timeline lambat bergerak .
aku pun malas nak masuk draft.blogger.com .
jadi , aku pun jadi macam korang .
malas update .

maka terhasil lah entry pendek pendek tak sampai sejengkal .
itu pun kira okayy lahh dari korang ?
tak berupdate langsung .
HAHA !

esok exam pagi , petang insya allah , bye bye KL .
malam . aku dah ade kat seremban .
magik kan ?

.you memang suka kawan dengan orang tua eh?.

dia : bf you umur berapa ?
aku : 23
dia : kawan you yang budak engine tuh berapa tahun ?
aku : 23 gak .
dia : hurm . i pun tua gak . you memang suka kawan dengan orang tua eh ?
aku : erk ? kebetulan jeh tuh .




satu satu nya kawan sebaya yang aku masih berkawan , kazen aku .
heh . patut lahh orang cakap aku lahir tahun 89 .
grr ~

Wednesday, January 26, 2011

.i budak lompat lah you

dia : sekarang , you 3rd year eh ?
aku : 2nd year .
dia : 2nd year 2nd sem ?
aku : yup .

dia : uia gombak wujud masa tahun 1995 .
aku : hurm .
dia : masa tuh , you 6 tahun .
aku : 5 tahun lah .
dia : eh ? you 90 ke ?
aku : iye . i budak lompat lah you .
dia : laaa, i ingat you 89 . hehe .




dah biasa .

.malu lahh.

budak budak batch aku yang mana dah habis diploma , ramai yang dah kerja .
jeles doshh ~

sebab diorang dah boleh repay budi mak bapak diorang .
aku ?
still berjihad .
huhu ;D

tadi aku lepak dengan senior aku .
dia dah 25 tahun tapi extend semester .
dia cakap ptptn dia dah habis .
so , sem ni memang everything kene cut .
huu ~
kesian .
pastu aku cakap lah "ur dad kan ada"
pastu dia cakap pulak "u, i dah 25 tahun dah , malu lah nak mintak duit dengan my dad. suppose, i yang bagi duit kat dia "
aku macam erk ?


ye lahh , aku kan bebudak lagi .
bila fikir fikir balik , sampai bila nak hidup dengan ayah tanggung .
malu kot .
dah besar , tapi duit pun ayah bagi lagi =.='

memang lah sekarang ni , aku mintak , ayah bagi .
sebab aku belajar lagi plus aku baru 21 tahun . *wink*
cuba kalau aku terextend ke sampai 25 26 tahun .
takkan nak mintak duit mak ayah lagi kann ?
heheh xD


jadi , senior aku nasihat , "jangan lah extend sem"







*muka budak 20 tahun 7 bulan*





ramai jeh kawan kawan aku yang dah besar besar kata "malu dowhh nak mintak duit kat bapak aku"
kalau dah ade diploma , dah dapat kerja , better kerja jehh .
sekarang , degree dah bersepah sepah doshh ~






lecturer uia salu cakap "perhaps after you graduate from iium, u might want to work in Saudi Arabia"

aku macam erk ?
jauhh nye ;D
kat malaysia sudehhh ~

.kau relax jehh .

hola !
selamat tengah hari .
kalau kau baca entry ni malam hari , selamat malam hari ;D

pagi tadi , aku ade exam fiqh .
lecturer lambat setengah jam .
sebab stuck dalam traffic jam .
ini peluang untuk aku study last minute .
HAHA !

malam tadi , aku study ala ala jeh .
sebab arif datang , lepas tuh , member aku call .
berborak sampai kul 1 pagi .
fuhh ~ aku layan kan je lahh .
aku kan memang jenis pentingkan kawan kawan .
tade hal sangat lahh .
setakat layan borak , apa ada hal ?

jadi nya , malam tadi , tak berapa nak study .
banyak sebenarnya nak cover tapi sebab aku rasa fiqh ni macam senang , aku buat lek lek jeh .
pagi tadi pun baca ala ala atok jehh .
selak selak .
HAHA !

sekali dapat soklan , true/false jeh .
gila gampang (baca : senang)
20 soalan tapi sir tuh cakap kene betul semua .
kalau dapat 19/20 , FAIL !
makna nya awak tak study .
erk ?

ada lah 3 soklan aku macam tak sure jawapan .
tapi yang aku tahu , jawapan dia banyak TRUE .
ke semua pun TRUE ?
HAHA !

masa nak hantar kertas , aku serentak dengans orang brother ni .
aku tengok jawapan dia , asal aku jawab false , kau jawab true .
gabra dah aku .
fail lah ni .
grr ~


tapi aku relax jehh .
kalau fail mid term , mana kene repeat .
HAHA !


















sedih lahh sebab orang tuh dah tak setia .
dia dah pandai cari yang lain .
nyampah ah gini .
tak nak suka kat dia dahh .
awak ! saya merajuk .


bukan arif yep ;D

Tuesday, January 25, 2011

.update.

ayah dah masuk duit lain .
duit tuh aku rasa , minggu depan baru masuk .
currently waiting for arif datang sini bawak coklat .
hehee xD


rini aku treat blog mcm fb ,
kah kah kah !

.erghhhh.

ayah transfer duit ke bank muamalat aku malam semalam .
jam 8:01 PM tapi sampai sekarang , 9:45 PM , duit tak masuk masuk .

heyyy ~ CIMB
kau tahu tak yang aku dah tak de duit kat dalam purse tuh ?
kau nak suh aku telan kad bank ke ?
grr ~


dah lah scholar macam tak nak masuk jehh .
grr lagi .
huh.


































lapar doshh ~
pening =.='
hilang dah mood nak study .
nangis T___T

.ape cerita ?.

  • gosok gigi sambil menggigil kesejukkan .
  • jari jemari keunguan .










aku akan rindu kedinginan gombak bila balik seremban nanti .
huu ~

.oh em ji !!!!.

kenapa dowhh ?
kenapa kau handsome sangat sekarang ni weyhh ?
kenapa dulu masa sekolah , kau selekeh gile ?


terkejut gila aku jumpa fb kau .
tengok gambar gambar kau .
OH EM JI !

kau so freaking drop dead handsome dude !
grr ~



nape handsome sangat ?










gila jap .
tak percaya .
dulu kecik kecik jeh orang dia ;)






success gila kau bro !

.tengok gelagat bloggers.

hari ni gua blank .
blank makna nya kosong .
macam fill in the blank =.='

gua nak jadi pemerhati jeh hari ni .
tengok gelagat bloggers yang geli hati .
pastu boleh gelak gelak untuk hiburkan hati .
  • blogger gila traffic 
  • blogger kejar nuffnang 
  • blogger butthurt (aku baru paham ape makna butthurt)
  • blogger stalker

dan macam macam jenis blogger lagi .




kau tahu ape ?
semalam aku TERAPPROVE stalker kat fb .
babi gila .







eh , abang long dah pesan jangan gaduh gaduh kann ?
haiipp !




malam ni nak lepak mana eh ?
HAHA ! lepak waklu !
esok pagi exam doshh ~
*sigh*
exam lagi =.='

.you go , Nabil !.

lepas maghrib tadi siap siap pergi ampang .
saja gedik nak dinner dengan arif .
hehe xD

plus lepas ni tak dapat jumpa dah kot untuk sementara waktu .
busy exam .
ada 2 lagi minggu ni .
lepas tuh petang jumaat , insya allah dah balik seremban .
cuti seminggu kat seremban .
mana nak jumpe.

tadi aku sengaja lahh cakap pasal cuti cuti aku akan datang .
dia diam jehh .
sedih kot ;p
*poyo*

aku pergi ampang semdiri .
dengan Nabil .
naseb baik tak hujan .
tapi licin cikit lah jalan ;D

masa pergi okay jeh .
masa balik , aku boleh TERPATAH BALIK .
F betul lahh .
dah jauh . aduhh ~

aku dah lah kejar curfew bagai .
ngek uia ni ,
nak tak nak , aku pecut je lahh .
110 km/j .
huu ~ sorry nabil , aku kerah tenaga kau .
hehe xD



esok kelas pukul 10 .
boleh tido lambat cikit ;)
nak blogwalk lahh ;D

Monday, January 24, 2011

.revolusi tudung.

bermula dengan tudung sekolah .
opkos lahh kann ;D

lepas tuh , tudung biasa yang empat segi tuh .
tah apa nama tudung tuh tahh .

kau percaya tak , aku pernah pakai tudung labuh ?
ye . masa tuh aku darjah 6 .
warna tudung tuh cream .
ibu buatkan .
sebab aku yang mintak .
di ulangi , aku mintak .
HAHA !
tapi aku pakai sekali jeh .
tu pun masa pergi konsert intifada a.k.a konsert nasyid kat stadium .

masuk uia , aku pakai tudung biasa lagi .
yakni tudung empat segi tuh .


*my peluk cium kawan ;) satu satu nya style yang aku rasa okay dengan aku , adalah gaya wardina . pin atas kepala ;D*

dekat dekat nak grad dari matric , aku pakai shawls / selendang .
tak pakai inner lagi .
sebab masa tuh tade inner lagi ;)
adik aku kecoh jeh aku pakai selendang ceni .
"ape lah kau ni kak, pakai tudung tutup mata"
sebab pakai tudung kedepan kann . HAHA !
jadi tertutup cikit tepi mata tuh . (refer gambar di bawah)
ade ke aku pakai tudung tutup mata ?


*ini gambar petang tadi. freshh punya !. HAHA ! before pergi kelas . ade rase nak lempang ? aku pun rasa lempang gambar ni . gedik betul posing ;p*

sekarang , aku still pakai shawls tapi dengan inner .
aku rasa better ;D


*selendang dengan inner . aku pakai inner ayunar. gambar ni kat rumah , ouhh i miss rumah ;( *

tapi bila kadang kadang pakai tudung empat segi , YA ALLAH , selekeh yang amat anak dara Encik Mohamad Jamil ni .
haih ~
tak caya , kau tanya Mr.O .
dia pernah tengok aku pakai tudung empat segi dengan selekeh nya .
HAHA !

aku dah fail bila pakai tudung empat segi tuh .

satu jeh tudung yang aku tak pernah pakai .
tudung yang jenis sarung tuh .
tudung ape ?
ariani lahh , tudung ekin lahh .
adik beradik lah tuhh kan ?
HAHA !

aku rasa tak cool pakai tudung tuh .
sebab aku tengok mak mak orang jeh suka pakai ;p
tak remaja lahh pakai tudung tuh .
ops . ada terasa ? sorry ;D





kawan aku pernah cakap "nanti aku nak suruh bini aku pakai tudung macam tudung sekolah ni ha. senang. tak yah berpin pin bagai"



erk ?

.bangga orang panggil kau blogger ?.

mula mula okayyy lahh .
bangga la jugak .
tipu lah kata kau tak bangga bila orang sedar yang kau wujud dalam dunia blog .

lama lama aku rasa rimas .
asal jumpa orang , mesti ada yang akan cakap pasal blog dengan aku .
duhh ~ rasa macam aku dah tak de life selain blog .
aku tahu lah aku memang suka blogging tapi please , i need other life too ;(

kalau lepak lepak dengan blogger , cakap pasal blog , aku tak kisah .
sebab dah itu memang kita .
tapi bila dengan orang yang bukan blogger pun nak cakap pasal blog dengan aku , aku macam alahaii tolong lahh cakap pasal restoran mana sedap ke , kau salu lepak mana ke .

dah rasa macam hidup ni hanya untuk blog semata mata .
lagi satu , aku baru perasan , dah lama orang tak panggil aku farah .
sampai kan sendiri lupa nama aku farah .
salah siapa ni ? ;p
fuhh ~ teruk ni .
kalau tulis nama kat notes pun , aku tulis Misshy Innz kot .
aaaaaaaaaaaaaaaaaa !!!!!!
tolong tolong !




menyesal ?
sikit lahh .
*sigh*

Sunday, January 23, 2011

.bila boyfriend lagi penting dari family.

hola !
selamat malam =)

mood adalah baik sebab baru lepas call ibu .
call sebab nak tanya ayah boleh amik tak hari jumaat ni ?
cuti lama , memang tak lahh aku nak balik sendiri kann .
lagipun mesti ramai sebab semua pun pakat nak balik cuti raya cina ;D
arif kata aku manja .
eh u, baru tahu ke ? dari dulu kot , memang ayah salu amek i kat uia ;p

bila boyfriend lagi penting dari family .

aku rasa benda ni jadi pada girls yang kerja/belajar kat bandar bandar besar .
macam KL .
aku macam tak faham sebenarnya dengan orang orang macam ni .
aku ni nasib baik lah rumah dekat , tu yang meroyan nak balik every week .
tapi kalau rumah aku jauh , aku rasa sebulan sekali aku balik kot .
expect for those yang rumah luar dari semenanjung ;D

bak kata ibu "rindu suasana rumah"

tapi aku tengok ade je yang sanggup tak balik semata mata rindu nak tinggalkan boyfriend dekat KL .
ini funny doshh ~
dengan alasan , rumah boring .
bagi aku , rumah lah tempat terbaik .
kan melihat wajah ibu ayah itu pahala ?
haa ~ tak nak pahala free ke kak ?
huhu ;D







aku rasa , minggu ni kau hadap lah entry aku pasal rumah, seremban, family .
sebab mood aku semua dah ke situ .
3 minggu tak balik rumah , rasa macam 3 tahun .
nasib lahh aku tak dok oversea .









rindu qistina gak ;D

.exam dan mid break.

pagi tadi , first mid sem paper untuk sem ni .
huh .
tak nak cite .
kalau tak nak cite makna nya, paper tuh aku tak boleh buat .
ehh cene nak buat paper eh ?

ahh loyar cantik pulak kau ye .
ketuk pale cikit ;p

malam tadi , aku bermalas malas study .
aku tengok nombor pastu ngantuk .
bolehh macam tuh ?
pelik doshh ~

kamon innz, kau kan suka math .
please, jangan gini .
*sambil melutut kat diri sendiri . ala ala dalam cite khurafat . HAHA !*




*sengaja aku semakkan sebab nak nampak macam aku sedang study *

next paper is on wednesday and friday .
after OB paper on friday , i'll going home .
yeayyhhh !
bye bye KL .
hello SEREMBAN .
esaited kauu .
seminggu awal dah wish bye bye KL.
KAH KAH KAH !

semalam ada orang tuh tanya aku .
soklan nak cepuk emas jeh .
tak nak cepuk silver .
soklan berbunyi begini : "macam mana kalau balik seremban , farah terserempak dengan dia ?"

ohemji !
tah lahh .
soklan yang buat aku bengong jap .
aku takut okayy , di ulangi, takut terserempak dengan dia kat seremban .
okayy seremban tuh besa , meh kecikkan lagi .
rumah dalam satu mukim .
grr ~

doa doa lahh tak kan jumpa/ bumped dengan dia selama seminggu aku kat rumahh .
nak cuti yang betul betul cuti .


haaa. sapa dia ?
dia adalah seorang lelaki .
HAHA !



*hye, nama saya farah bam bam . comel kan saya ? muntahh. HAHA !*





kancil merah , awak sihat tak kat rumah ?
katil queen size , awak okay tak kat bilik tuh ?



okayy , dah gila .
HAHA !

.pernah kena tak ?.

kau pernah tak membuat tindakan refleks tanpa kau sedar ?
HAHA! tindakan refleks waklu, innz .
ekceli , tindakan luar kawalan .

last week , aku tengah siapkan blog list .
aku tick lahh mana mana blog yang aku dah jumpa dorang .
der , senarai blog yang aku follow ada 652 blogs .
fuhh ~ payah gak lahh aku nak tick one by one .
tapi dah takde cara lain .
memang tak lahh , aku nak buat satu satu , cari plak blog korang , pastu copy paste kat notepad ke ape ke .
lagi malas kann .
HAHA !

tapi tak tahu pe masalah tangan aku ni kan .
lepas dah siap tick semua , aku boleh pergi tekan BACK !
hilang lah semua kannn ?
duhh ~ kalau sekali , aku okayy lagi .
ni dalam 4 5 kali gakk .
2 hari aku siapkan blog list .
fedap punya pasal .
tangan aku ni dah merajuk atau tak dapat pesanan dari otak ?
okayy , otak dah L .
=.='

okay dahh .
tinggalkan masalah tangan yang lambat menerima pesanan dari otak .
ni cite lain .

aku tengah menaip assignment .
panjang lebar punya assignment .
tak ingat untuk subject apa , tapi memang banyak kerja ah .
at the same time , aku on internet sebab nak plagarize buat references .
bukak tab banyak banyak .
tapi tiba tiba lappy aku off .
whether battery aku habis atau plug aku rosak , tak ingat .
aku tak pakai battery semasa plug in charger .
duhh ~ jangan buat dowhh .
nanti jangka hayat battery kau berkurang .
aku dah kene . hilang 3 jam .
dari 8 jam , sekarang tinggal 5 jam jehh kalau fully charge =.='

by time aku tengok skrin aku dah gelap secara mengejut .
aku rasa bulu roma aku menegak 90 darjah .
seram sejuk , cuak , nak nagis , nak mencarut , nak makan , semua ada .
kau gila , assignment punya lama kau buat , banyak kau taip, hilang dalam setengah kelip mata .

masa tuh , aku dah menggeletar dahh .
sebab esok nak kene submit, masa tuh dah lewat malam .
HAHA !
nasihat : jangan buat kerja last minutes ;p


aku on balik lappy dengan lemah .
sebab aku fikir , ye , aku kene menaip semula apa yang dah aku buat tadi .
tak tido lahh aku malam tuh .

aku bukak balik word .
tapi HAPPY !
sebab dia recover kerja aku doshh ~
HAHA !

memang lega gila aku time tuhh .
fuhh ~ kerja aku selamat .
boleh tido malam tuh ;p

sejak tuh , aku dah tak heran kalau time time ngah buat assignment, lappy aku off .
sebab dia dah autosave .
hehe xD


















der , first time kene , mana lah aku nak tahu dia autosaved ke idak .
noob cikit .
HAHA !





eh kau yang dok oversea , thanks taw masuk blog aku .
gelak gelak jeh aku tengok profile nuffnang kau dalam community .
HAHA !

Saturday, January 22, 2011

.stress dengan nombor.

eh eh jap jap .
bukan kau suka sangat dengan nombor ke innz ?
bukan kau suka math ke innz ?
bukan kau ? bukan kau ?

bukan kau ape ?
grr ~

ini tade kaitan dengan  maths walaupun ia bermain dengan nombor .
aku dah mula rasa ketengangan yang telah lama dialami oleh ery dan kaizen .
KAH KAH KAH !

okayy , kenapa gelak ?
sepatutnya kau kene serius !
ini serius !

setakat aku tengah menulis ni , followers blog ni ada 1128 orang .
ye , aku pasti orang .
belum ada lagi , ayam pak meon reti main blog .

aren't you happy with the followers that had reach 1000 ?
NO !

sebab apa no ?
sebab aku stress tengok pageviews yang tak sampai 500 perday .
huh ? setengah dari seribu pun tak sampai ?
yea , itu hakikat .
wuuuu wuuu ~

aku tak kisah lah kalau komen tak sampai seratus pun .
sebab aku rasa memang mustahil nak mam lahh kan .
kau ingat blog kau kelakar sangat ke innz ?
hah ? best sangat ke ?

secara egonya , aku cakap aku tak kisah pasal pageview, komen pe jadah semua .
tapi dengan sedih nya, aku bagitahu , aku kecewa dengan semua ini .

bukak nuffnang , ade statistics .
bukak dashboard , ada statistics .
takkan kau nak expect aku tutup mata jeh kann tengok semua tu ?
tapi aku tak gila traffic kayy.
cuma kecewa sikit dengan bilangan followers yang langsung tak setanding dengan apa yang berlaku kat blog .

aku ingat , blog aku dah 1000 followers , dah cukup gagah lahh kan .
tapi ternyata aku silap .
aku gerenti 2/5 dari jumlah followers blog aku , adalah stalker .
HAHA !
aku berani cakap macam tuh sebab aku dah mengalaminya .












okayy lahh . ikut kau lahh.
kau yang follow, kau tahu apa niat kau follow blog aku .



aku nak sambung tido .
macam mana tah boleh terjaga .
spoil mimpi indah aku jeh ,
KAH KAH KAH !

.tak puas hati betul tengok khurafat.

haii uolzhhhh ~
ala, ai rindu kat uolzhh .
ni baru nak updated entry rini.
entry kat bawah ni , ai scheduled dari semalam .
hik hik hik .

okayyy , kau gedik innz ;p

petang tadi , lepas solat jumaat , aku dan arif telah ke Times Square (lagi) .
tujuan asal hanya nak minum cool blog .
yaww ~ dah seminggu lebih tak pekena cool blog .
tadi dapat sedut chocolate blog .
perghh cakap kau .
macam orang gian ganja doshh ~
HAHA !


*chocolate blog untuk aku , mocha blog with extra pearl untuk arif*


macam kau tak tahu aku suka gila cool blog ni .
every week mesti minum okayy .
so far , paling dekat yang aku tahu , dekat TS lahh .
kat wangsa walk tade kannn .
loser punya wangsa walk ;p

lepas tuh , kitorang TERTENGOK movie .
TERTENGOK okayy .
tade dalam plan pun .

arif : u nak tengok movie tak ?
aku : banyak ke duit u ?
arif : adalahh , cukup .
aku : tak kisah , ikut jeh .

dari minggu lepas, kawan kawan arif beriya iya cerita pasal khurafat .
seram gila lahh , menjerit jerit bagai .
tengok kat fb pun , kawan kawan update status macam seram benar cite khurafat ni .
aku dengan arif seriously curious lahh kan nak tahu berapa level keseraman khurafat tuh .
seram seram baru thrill der .
me loike !
jadi nya , tadi beli tiket cite khurafat .
movie pukul 450 petang .
ada lagi sejam lebih .
kita lunchh dulu !
yeay ! McD jadi pilihann ;)

aku dengan arif mula mula masuk dah cakap "huh. khurafat jeh semua ni"
memang khurafat pun .
TAK SERAM LANGSUNG der .
aku dah bajet aku nak jerit jerit lahh kan .
dah ready dah vokal untuk dilontarkan bila tengok movie ni .
tapi ?
NAN ADO .
setakat terkejut sebab sound effect jeh kuat nak mam .
jalan cerita biasa jehh .
hospital kau tade lampu ke der ?
hantu pun tak seram .
setakat tayang muka darah darah .
tak de expression seram .
aduhh borinkk ~

aku ngilu time si anna tuh maen pisau kat tangan .
cucuk peha dengan pisau .
tu pun, gua rasa ngilu jehh bukan takut ;p

jadi , cerita ni bagi aku tak seram langsung !

ke aku yang tak reti menjerit atau aku tak takut hantu ?
HAHA ! cakap besar kau innz , kau tunggu lahh nanti ;p

"semua yang kata cerita khurafat ni seram , dia pengecut"

sumpah tak seram doshhh ~










nak tunggu cerita kongsi pulakk .
cite lawak kot ;p



















esok kelas, lusa exam .
ingat ye .
malas study .
serah diri bolehh takk ?
HAHA !

Friday, January 21, 2011

.buat aku tersenyum #2.

tadi aku pergi kat satu blog ni .
aku tengok URL blog aku ade dekat blog list dia .
kau tahu ape ?
hee ~

dia dah buat aku tersenyum lebar lebar .



rasa gembira jehh ni ;)





dia letak URL blog aku sekali dengan blogger blogger pemes doshh !
duhh ~ segan aku .
okayy tipu bangga aku .
HAHA !




tapi , aku mintak maaf sangat sangat .
aku tak boleh nak letak blog list korang korang dekat side bar .
sebab aku kadang kadang online pakai handphone .
kene kurang kan berat blog  .
jadi terpaksa lah aku korban kan blog list .
huu~ sorry .
bukan tak hargai tapi keadaan mendesak ;D



tapi , aku dah letak blog list korang dalam satu blog .
memang terbaik punya berat ah blog tuh .
aku bukak guna lappy pun L jehh doshh ~
HAHA !

ini blog nya -> blog list 








btw , thx untuk semua yang link kan blog aku .
acit , kau pun buat kann ?
under seleb lagi .
hehe xD
thx weyhhh ;D
kalau aku cakap, aku syg kau lebih , naqib marah tak ?
HAHAHA !

Thursday, January 20, 2011

.aku tak kisah , serious.

aku seyes tak kesah kalau budak budak yang pangkat adik kat aku tak panggil aku kakak .
kalau nak panggil pun, aku tak kisah .
tade aku nak melenting "eh hello, jangan panggil aku kakak kay , kita beza setahun jeh"

adik adik aku panggil aku akak tapi bila panggil je lah .
bila bercakap , kau aku .
HAHA !

kalau tak panggil aku akak , aku anggap kau macam kawan kawan aku .
kira batas percakapan itu tak ada .
aku bebas nak ber weyh weyh dengan kau .
macam kawan kawan lahh .
hehe xD

tapi kalau kau panggil aku akak , yes !
there's is boundaries between us .
kira percakapan sedikit terbatas .
hehe xD
tapi, aku okay jeh ;D
kira respect tuh lebih sikit .
kau respect aku as kakak, aku respect kau as adik .
that's it .

ke kau nak aku layan kau macam aku layan adik adik aku ?
takut kau tak tahan jeh nanti .
HAHA !

aku nak panggil orang kakak atau abang pun , aku tengok orang jugak lahh .
kalau yang jenis tak berapa nak skema , yang aku rasa boleh jeh aku ber kau aku dengan dia , aku panggil dia abang/ kakak .

macam razi , dia sebaya dengan zack .
tapi aku cakap kau aku dengan dia .
dengan zack , aku panggil abang .
HAHA !
gile gedik ;p

serius ah , aku memang tak kisah kau yang pangkat adik adik ni tak panggil aku akak .
aku cool jehh .












tengok EPL kat mahallah lelaki petang tadi .
tapi tak bape fokus bila Iphone 4 ade kat tangan .
kah kah kah !

.abang long pesan , jangan gaduh gaduh,

semalam birthday razi doshh ~
kau tak kenal razi ?
gila lah kau .
razi ni pemes kot .
kat blog aku lahh .
dah seratus kali rasa nya aku cite sal razi .
hehe ;D

terima facebook , sebab remind aku .
HAHA !
memang tak lahh aku sendiri nak ingat kan .
tahu pun idak ;p

jadi nya , aku dengan gagah berani , post wall kat dia .
duhh ~ dia ni garang okayy (tipu jehh) sebab tuh aku cakap dengan gagah berani .
dia ni classmate dengan blogger pemes (tanak mention nama, kau pikir lah sendiri) masa sekolah dulu .
dia yang sulung , adik adik semua perempuan .
dia pakai satria neo .
HAHA ! der , hebat kan aku jadi stalker kau ?

*boleh klik untuk baca dengan jelas ;)*

bila abang long kau dah bersuara .
sila dengar eh baca.
dia pesan jangan gaduh gaduh lagi ek innz .
jadi jangan gaduh gaduh lagi .
tapi dia tak pesan , jangan emo emo lagi ek innz .
jadi , boleh emo emo lagi .
HAHA !


happy birthday bro !
seyes .
aku rasa kau macam 24 tahun jeh tapi kau kata 25 tahun .
ke aku salah kira ?
bukan kau dengan blogger pemes tuh sebaya ke ?
dia bukan 24 tahun ke ?
arghh ~
pape lahh bro .
janji lu bahagia .
seronok dapat kenal kau ! ;)

.pagi pagi dah mengorat ye bang ?.

tidur ku terganggu .
tak pasal pasal aku bangun pagi rini .
aku aim nak bangun zohor kang jehh .
grr ~

X3 berdering .
kringg kringg kringg .
eh silap. gile skema aku pakai ringtone kringg kringg jehh .
HAHA !
lagu Dj Got Us Falling In Love Again berkumandang ;D

dia : hello
aku : hello (ngeliat sikit)
dia : ni sapa ?
aku : heh ? ni sape ?
dia : imran , imran putrajaya .
aku : salah nombor ni .
dia : ni sape ?
aku : farah .
dia : farah ? bukan mira erk ?
aku : bukan .
dia : farah yang belaja kat salak ek ?
aku : huh ? bukan bukan .
dia : ouh , okay , salah nombor .


duhh ~ kan aku dah cakap salah nombor tadi .
kompom salah punya .
lagi mau tanya .

der , aku bosan lahh taktik ngorat cara olskul kau ni .
HAHA !


next !




nak sambung tido balik .zzz .

.ayah saya kerja kat kilang je.

ada orang malu , bila cakap ayah dia kerja kat kilang .
pernah seorang ni , aku tanya ayah dia kerja apa .
dia cakap , ayah dia kerja kilang je .
aku tanya lah kilang apa .
dia tak nak cakap .
dia kata, ada lahh .
aku macam =.='
kenapa tak cakap ?
malu ke ?
kerja halal ape ;D

ayah aku kerja kat kilang gak .
kilang nestle ;)

kitorang jarang gilaaa beli barang nestle kat luar .
sebab barang nestle ni mahal doshhh .
aku baru tahu =.='
itu pun syafiq yang bagi tahu .

kitorang selalu order je kat ayah , nanti hari selasa / khamis , ayah beli kan .
actually ayah tak keluarkan duit pun .
sebab nestle ade peruntukkan some amount untuk semua pekerja dia spent on their products every year .
contoh ceni , setiap tahun , nestle provide RM1000 untuk setiap pekerja berbelanja dekat kedai dalam kilang nestle tu .
beli lah pape , nanti dia akan tolak dari RM1000 tuh .
so , memang tak payah pakai duit lahh kan .

kaya tahu , kalau kerja dengan nestle ni .
aku dah lama berhajat nak kerja kat sini .
hehe xD
boleh makan coklat , eskem percuma hari hari .
HAHA !

aku ingat lagi .
masa kitorang kecik kecik dulu .
masa tuh ayah kerja kat kilang koko kat jelebu .
under nestle gak lahh .
before dia di tukarkan kerja ke kilang nestle betul kat rembau .
kat kilang koko , kedai dia bukak hari rabu .
setiap petang rabu , aku suh adik aku yang kecik tuh call ayah .
suh beli koko krunch , honey star , kit kat , smarties , eskem tropicana, macam macam lagi lahh .
candies lahh sume .
alaaa , kan budak kecik masa tuh .
mana nak telan maggi , nestum , milo pe sume tuh .
aku suka makan nestum dengan susu manis tanpa campur air . ;D

for sure , balik tuh , banyak jeh plastik oren yang besar tuh ayah bawak balik .
apa lagi , kenduri lah kitorang .
gile syiokk wehh .
HAHA !

sekarang dah besar , tade dahh .
kalau perlu , baru order .
macam maggi , milo .
aku suke lahh order 2 benda ni .
hehe xD

masa mula mula masuk matric dulu .
ayah belikan macam macam stok makanan ouh .
pernah aku mintak bubur .
aku mintak perisa ayam kot .
sekali ayah bawak datang , macam macam perasa .
aku rase semua rasa dia bawak .
suh aku pilih mana sedap , nanti dia beli banyak banyak ;p
tapi tak boleh makan .
sebab dia berbentuk beras !
heh.
aku ingat bubur nestle tuh tak yah masak atas api .

tadi aku beli maggi .
kena RM1 .
pastu aku macam "first time aku keluar duit untuk maggi, selama ni free jeh"
















okay . aku kene balik rumah .
sebab nak amek maggi .








sindrom orang kepingin nak balik rumah terlampau .
tetibe aku rasa uia ni KEJAM !
huu T___T







rumah korang jauh , lain lah cerita .
rumah aku dekat , sebab tuh rindu T___T





p/s : sini weyhhh ;D

Wednesday, January 19, 2011

.apa plan lu der ?.

aku cukup tak berkenan tengok cerita melayu yang konon konon nya so teenagers macam cite KL Drift tuh .
sape eh buat skrip untuk cite tuh ?
duhh ~ fedap dowhh .
ade ke patut cakap dengan kawan lelaki ceni ;
"kau pahal babe ?"
kau paham tak maksud aku ?

tak sesuai langsung doshh !
suppose , kau cakap ceni "kau pahal bro ?"
baru kene dengan jantina kann ?

kalau aku dengan siblings tengok cite ni , memang kene kutuk jehh penulis skrip .
konon nak remaja tapi tak tahu pape .
HAHA !

kelaut jap .
aku bukan nak cakap pasal ni sebenarnya .
aku nak cakap pasal esok, lusa, tulat, mulat, bulat .

esok = khamis = public holiday .
kau buat apa ?
aku baru dapat invitation dari emi pergi piknik kat sungai congkak  .
tapi aku rasa aku tak pergi kot .
sebab awal awal Mr.O dah book aku untuk jadi cikgu tusyen dia  .
ke aku nak pergi dengan membawak sekali Mr.O ?
teettt ~
decide later ;D

esok esok = jumaat = tak de kelas .
pergi dating !
yeay !
arif dah janji nak bawak pergi minum coolblog .
yummy .
dah seminggu tak dapat ;(


esok esok esok = sabtu = cuti hujung minggu
ade kelas parenting .
hurmm .. nak suke ke sedih ?

esok esok esok esok  = ahad = public holiday
ada exam decision science .
ini aku redha je lahh T___T
seyes tak faham kenapa mesti hari AHAD yang jadi mangsa lecturer ?
duhh ~ we are suppose not to have any class/ work/ exam/etc on sunday .
its public holiday doshh .




*kan dah tade blusher , jadi pucat jeh muka . (alasan)*


okay .
cuti aku dah bermula .
nak call ibu lahh sambil nangis nangis tak dapat balik rumah .
huuu ~ *banjir*




jangan kang adik aku text cakap "kak, kau sambut thaipusam ke kat batu caves ? tak nak balik ke ?" macam tahun lepas. dem.

.new hope.

entry ini mengandungi elemen gedik, mengada, geli geli .
kalau rasa anda akan menyampah , sila skip okayy ;)
thank you ;)

pagi semalam , bangun tido , aku online jap before siap siap pergi kelas .
ada notification "Oono Yuuta likes your post"
aku macam ehhhhhh .
rupa nya dia like post aku pasal kawin muda .
dia cakap nice entry .
okayy ~ aku dah tergelak gelak .
hehe xD

malam tadi , aku call dia .
jarang sebenar nya aku call dia kalau tak penting .
selalu text jeh .
rajin pulak aku kan nak taip mesej .
HAHA !

borak borak biasa .
tetibe dia cakap "mak kirin salam"
i was like "ape ?"
dia ulang balik ayat yang sama .
aku tak boleh lahh kalau mak mak orang kirim salam kat aku .
rasa macam something jehh doshh .
rasa macam errr . tak tahu nak describe cene ;p

okayyy , mak dia tahu pasal kitorang .
ini fair and square .
ibu tahu , mak dia pun tahu .
cuma beza , ibu tak de lah call tanya tanya pasal dia .
ibu tak pernah buat macam tuh kot .
kalau ibu call semata mata nak tanya pasal dia , okayy , aku pengsan 3 saat ;p

aku kenal arif ni dah lama .
dekat 4 tahun dahh .
before ni kitorang scandal scandal je .
dia pun pernah jeh couple dengan orang lain .
aku lagi lahh .
tak yah cakap , tuka boipren macam tukar kotak tisu .
HAHA !

aku dah lama suka kat dia .
tapi tak tahu nape dengan dia , ego aku tinggi nak mam .
aku buat bodoh jeh dengan dia .
kesian dia doshh .
sorry ye sayang ;p

beberapa minggu lepas , aku beranikan diri , cakap kat dia yang aku dah lama suka kat dia .
aku malu sebenarnya .
seyes dah macam perigi cari timba .
tapi sekarang pepatah tuh tak relevan .
heyy ~ world is changing kayyy .

aku dah 2 kali jumpa parents dia .
sekali masa raya , sekali lagi baru baru ni .
kannn , aku ikut dia balik rumah dia ritu lepas tuh balik ruma aku sekali .
ingat ?
tak ingat ?
nah . hadap entry ni .

iklan jap .
nape banyak semut api kat langsir aku ni . grrr ~

so far , yang aku kenal , arif ni okay jehh .
me loike !
dia anak bongsu tapi tak berapa nak manja .
and opkos aku yang merupakan anak sulung ni lagi manja .
HAHA !

ouhh arif tua 2 tahun dari aku .
sebaya dengan kak adrina ;)























orang kata , kalau perempuan anak sulung , lelaki anak bongsu , jodoh panjang ehh ? ehh korunk ?

Tuesday, January 18, 2011

.bersiap sedia lah wahai warga uia , gombak.

since last week , aku rasa warga uia hidup dalam ketakutan .
student lah of course .
HAHA !

pagi pagi , kelas pukul 830 pagi .
aku pergi kuliyyah , kat parking .
dua tiga orang guard sedia berkhidmat untuk universiti .
yang bawak kereta , tak de sticker , kene SAMAN !
yang naik motor , tak pakai helmet , kene SAMAN !
fuhh ~ naseb aku pakai motor jeh dan berhelmet pinjam .
der , helmet gua yang kene curi ritu , gua tak ganti lagi .
HAK HAK HAK ;D
dan mujur jugak , last 2 weeks , gua tergerak nak tukar sticker yang dah expired satu sem yang lalu ;p
kalau tak , dari kene bayar RM 3 , terus up ke RM 50 lak kang .


*sticker lama*

*sticker baru*

start semalam , kat mahallah aku ni , ada pulak guard yang tunggu depan gate .
tahan tahan kereta keluar masuk .
agak agak student , takde sticker , tahan , SAMAN !
gila dowhh .
selama 2 tahun aku kat sini , ini first time aku tengok ceni .
huh ~ ngeri .

petang tadi , aku teman kawan aku pergi ambil kek kat giant .
time nak masuk main gate tuh , kene tahan .
kitorang dah cuak .
okayy . ini bermakna memang kitorang ada salah .
kalau tak , takkan nak cuak kan ?
HAHA !

kawan : kitorang nak hantar kek ni kat kawan .
pakgad : bak kat saya je lahh .
aku : eh, nape pulak ?
pakgad : kawan awak tuh tade , dia dah keluar .
aku : huh ? pak cik kenal ke ?
pakgad : ntah . (sambil lepaskan kitorang)

sengaja kann nak tengok kitorang mengigil ayam dalam kete , padahal tade pape pun .
cesss ~

malam pulak , spotcheck bilik .
okayy . ini aku patut cuak sebab electrical items aku semua tak register .
lappy TAK PERNAH register .
sticker iron dah EXPIRED .
charger henpon pun TAK PERNAH register .

tapi tak kena pape , sebab aku buat buat tido .
alaaa , ai kan pelakon terhebat ,
kah kah kah !
kesian rumate aku ;p

kesimpulannya , uia sedang mencari duit tambahan .
berhati hati lah kamu .
tapi aku tak puas hati lahh .
semua yang keluar masuk uia , kene tahan aku rasa .
gila tak freedom .
dah lah ade curfew .
duhh ~ ini aku tak boleh terima .
dah macam sekolah pulakk .
univ lain ade curfew tak ?
curfew ni limit masa kau masuk univ .











eno halia tak shedap !

.hari selasa yang hurm .. okayy lahh.

hari ni tade adegan tertinggal buku , tersalah buku , mahupun terlepas azan .
sah sah aku tak puasa hari ni sebab pergi lunch date dengan budak kecik tuh kann ?
HAHA !

hari ni pergi kelas macam best gile .
kelas pagi , kul 10 sampai 11 jeh .
suppose until 1120 .
itu pun ada break bagai .
lecture kelas ni tak bosan .
suka suka ;D

lepas tuh kelas petang , suppose pukul 2 sampai 320 .
tapi pukul 305 dah balik .
heh . kejap sangat okayy .
setengah jam pertama , lecturer sibuk dengan attendance .
jadi nya , setengah jam jeh belajar .
blaja kejap gila , pastu kelas habis .
aku dengan hanum dah macam "heh ? apa ni ?"
tapi terima kasih sir .
hehe ;D
sape tak suka kelas habis awal doshh ?
HAHA !

aku dah tade idea nak taip ape kat blog .
jadi , terimalah catatan hari selasa aku ni haa .
kata pun diari , paham paham je lahh (gaya adibah noor) .






ouh lupa .
facebook aku dah ditukar profile nya .
geram jehh aku dengam mark ni .
aku gigit tangan kang taw lahh .
suki suki jeh nak tuka .
buruk tahu !




segala moyang datuk neneak info aku kau letak kat atas .
huh . semakk der .

eh , nak tahu pasal boipren baru ai ?
HAHA !
nanti ai cite kayy .
lalalalaaa ~

.bloggers' lunch date.

sedang sedang aku mendengar lecturer bercerita dalam kelas , aku dapat mesej .

"kelas kau habis kul bape ?"
"1130"
"jom lunch sama"

teettt ~
ada orang ajak aku lunch bersama .
aku jarang lunch dengan kawan kawan except with darina .
ouhh itu selalu ;)

tapi kelas aku habis pukul 1104 pagi .
duhh ~ awal pulak .
jadi nya , aku sampai kat HS cafe dulu .
ouhh , kitorang lunch kat HS jeh ;D




*teh susu lambak . HAHA !*

tak lama lepas tuh , budak tuh datang .
budak ke ?
wekkk ;p

first time aku jumpa dia ni .
selama ni kenal kat blog jeh , lepas tuh fb ;D



*ini lah budak nya . tengah isi borang survey*

soklan survey yang pelik .
"what is your favourite detergent ?"
duhh ~ ini punya soalan pun ada ka ?
heh .

nama dia Mr.O .
aku ade sebut pasal dia dalam entry lepas lepas .
kalau kau ade baca lahh ;D

masa aku snap gambar ni , dia perasan .
okayy , aku memang selalu jeh kantoi time curi curi snap pic orang .
KAH KAH KAH !

"ahh sudahh , nak masuk dalam blog lah tuh "
"mesti lahh, kata nak glamor."

HAHA !

dia ni baru buat come back .
ada blog tapi terabai .
boleh jengah blog dia kalau mahu ;)








minggu depan dah busy .
3 test in a week .

tapi lek ahh . 
test je pun .
lalalalaaaa ~

Monday, January 17, 2011

.kawin muda.

kau kenapa ni weyhh ?
kenapa ? kenapa ?
rini asek nak cite pasal kawen jeh.
HAHA !

duhh ~ gua bosan .
lepas tuh , idea yang datang semua pasal kawin .
nak buat cene ?
redha je lahh eh .
HAHA !

sekarang kan, ramai kawin muda muda .
boleh kata , lepas SPM, terus kawin .
erk ? korang tade future planning ke ?

yang kawin masa study tuh , toksah cakap lahh .
bersepah der .
gua dah tak heran .
tapi terasa macam tua gila sebab kawan kawan semua pakat nak kawen , dah ade baby bagai .
aku still tak habis belajar .
rasa macam aku stuck jeh kat uia ni .
HAHA !

first thing aku fikir bila kawin muda ni , fizikal .
kawan kawan semua tinggi tinggi aku jeh .
tapi dah kawen .
even ada yang lagi rendah pun .
okayy . ini tak jadi masalah sebenarnya .
tapi ia masalah pada aku .
sebab rasa macam tak sesuai jehh jadi isteri orang dengan tinggi yang tak berapa nak ada ni .
tapi nak buat cene ?
tumbesaran dah stop .
wuuu ~

lepas tu kan , aku tengok kerabat aku yang kawen muda dan dah ade baby .
badan dia naik mendadak weyhh~
ya ampun .
ngeri doshh ~
baru belasan tahun tapi memang nampak macam mak orang .
okayy , memang dah jadi mak orang pun .
tapi gila tak cool sebab remaja lagi , dah nampak tua dari usia .
tatot T___T

aku tak boleh bayang .
aku kawen muda , lepas tuh badan naik macam di pam pam .
wuu ~ ngeri ngeri xD
boleh hilang selera laki aku kat aku .
HAHA ! sewel *_*

nampak sangat aku tak bersedia nak kawen kann ?
HAHA !
okayy , paling awal aku nak kawen , umur 23 tahun lahh .
macam ibu ;)
haa ~ ade lagi 2 tahun .
hehe xD











untuk kawan kawan yang dah mendirikan rumah tangga atau bakal mendirikan rumah tangga .
moga kekal hingga akhir hayat =)
seronok sebenarnya tengok kawan kawan dah kawen ni ;)

.isnin yang hurmm.. agak kureng.

disebabkan malam semalam , aku dah gosok dua pasang baju kurung .
jadi , pagi tadi dengan tak rasa bersalah nya , aku bangun pada jam 800 pagi .
kelas pukul 830 pagi .
okayy . pukul 825 pagi , aku turun ke parking motor .

pertama ,
"okayyy , ape ke setupid kau ni farah ? ini buku OB bukan FIQH"

konklusi : salah bawak buku =.='

tengah hari , balik bilik , online .
bagi lecture pasal kawin kawin kat blog .
sambil refer note .
hehe xD
jadi , wajiblah aku keluarkan buku nota dari beg .
letak dekat tepi lappy .

kedua ,
"dem ! tertinggal pulak buku nota atas meja tadi"

konklusi : tertinggal buku nota .


lepas habis kelas , balik bilik lagi .
heh . takkan nak balik rumah kau pulak kan ?
online , sambil sambil mesej dengan Mr.O .
tak lama pastu aku tertido .
yang pasti , aku tido lepas asar =.='

ketiga ,
"huh ? dah pukul 738 malam ? aku belum berbuka lagi !"

konklusi : terlepas azan maghrib = terlewat buka puasa .





permulaan minggu tak berapa nak bagus lahh .
adehh ~
dan aku baru tahu yang khamis ni cuti .
dan kau tahu ape ?
aku rasa NAK BERTUKAR JADI HAKHOGEN .
sebab aku tak boleh balik rumah .
grr ~

okay , aku boleh balik sebenarnya tapi macam tak best .
aku boleh balik petang rabu , jumaat petang balik sini .
hadehh ~ gila tak syok , tak dapat berweekend kat rumah =.='
jadi , dengan semangat waja hati yang kental , aku decide tak balik rumah .
*dalam hati dah banjir, nangis*

sabtu ada kelas .
ahad ada exam .
everyday is weekday in IIUM *sigh*
bukan kah patutnya AHAD itu PUBLIC HOLIDAY ?











boleh pengsan kebosanan aku berweekend kat uia ni .

.buat aku tersenyum.

Faish : yang penting I tak nak lost contact dengan you . I suka kawan dengan you sebab you banyak cakap. You okay dengan I , I pun okay dengan you .

Hafiz : saya suka berborak dengan awak . kalau dengan orang lain , asyik nak gaduh jeh . tapi dengan awak , cool je . best !



okayyy ~ korang buat hidup aku bahagia .
sampai mati aku ingat kata kata korang .
HAHA !
meh nak cium sikit .
tapi dalam mimpi lah ye . xD

buat baik di balas baik .
kalau orang baik dengan kita , kita pun secara semula jadi akan baik dengan orang .

kalau tak de yang sentuh hati dan perasaan (ayat nak bagus. HAHA !) aku , aku tak de hal dengan dia .
der , gua sensitif okay .
walaupun gua nampak macam lelaki , tapi gua TETAP PEREMPUAN .
















saya sayang kawan kawan lelaki saya .
erk .
hehe xD

.kawin kawin #1.

kalau sem lepas , aku terambil subject yang banyak kaitan dengan ethics .
sem ni pulak , aku terambil subject yang berkaitan dengan marriage and parenting .
duhh ~ ade lah 2 3 subjeck yang berkaitan .
HAHA !
gila coincidence dowhh .

sem ni untuk cocu , aku kene amek FAMILY MANAGEMENT & PARENTING .
tak cukup caps lock , aku bold lagi .
in case , masa kau bace blog aku , spec kau kawan kau pinjam jap ;p

sah sah lah , ini belajar pasal family .
dari kawen sampai beranak pinak kann ;D
kau gila aku tak suka ?
mesti lah aku suka gila dowhh .
HAHA !
aku dah berazam , tak nak ponteng kelas ni .
muahaha !
last sem leadership , bosan nak mati xD

menurut hadis al-bukhari , perempuan patut di kahwini berdasarkan agama , keluarga , kecantikkan dan harta .

ini semua korang dah sedia maklum kann ?
apa yang aku nak share adalah pemilihan pasangan .

sebuah perkahwinan bermula dari pemilihan pasangan .
pilihan pasangan yang betul .
kata omputih "select the good spouse"
sebab dari sini , ia akan menentukan masa depan family kau .
kalau pasangan kau tunggang langgang , macam mana kau nak expect family kau sempurna ?
yes , people can change .
tapi how long ?
hehe ;D

anak anak adalah cermin ibu bapa .
kalau kau dan pasangan tak boleh nak bekerjasama .
asyik nak bergaduh tak tentu pasal .
macam mana nak didik anak anak ?
possibility anak anak tuh akan ikut exactly like what his mum and dad doing is HIGH .


lecturer parenting aku cakap , "children doesn't listen what you say but they follow what they see"






langkah pertama !
pilihlah pasangan yang betul ;)













kau nampak tak , yang aku sangat FOKUS dalam kelas ?
KAH KAH KAH !

Sunday, January 16, 2011

.tak pakai tudung , tambah dosa.

masa form 4 , aku pernah sekali main bola jaring untuk sekolah .
ini kes , tade pemain tapi sekolah kene hantar wakil untuk join tournament .
aku yang tade kaitan dengan aktiviti sekolah , telah di ajak bermain wakil sekolah .
ini GILA .!

masa form 1 dulu , aku main lah netball ni .
ye , menatang ni di panggil netball in english ye hadek hadek  ;p
tapi tak pernah lagi main wakil sekolah .
aku main sebab TERPAKSA join club .
kalau tak , markah cocu kene kerat 18 puluhratusjuta.
grr ~

aku salu main posisi center jeh .
lari lari keliling gelanggang .
duhh , der , lu bace tak gua tulis LARI LARI KELILING PADANG .
gila mantap stamina gua dulu .
HAHA !
aku shoot bola , memang loser .

tournament ni buat dekat sekolah Seremban 2 .
sepanjang aku duduk seremban , aku tak pernah lagi jumpa sekolah menengah yang membenarkan pelajar perempuan free hair .
first time , aku jumpa sekolah yang boleh free hair , sekolah seremban 2 ni lahh .
terkejut ai nyahh .
masuk masuk sekolah tuh , tengok student dia tak pakai tudung .
i was like "hell ape ni ? best gile tak yah pakai tudung"
masa tuh , aku pakai tudung semata hanya kerna ke sekolah .
dalam hati "huii ~ aku nak sekolah kat sini lahh. best . tak payah pakai tudung"

sekolah tuh macam gempak gila kau tahu .
well ~ sekolah baru siap .
facilities tip top nak mati .
siap ada school band lagi .
sekolah aku dulu mana ada dowhh =.='

macam mana aku tahu sekolah ni ada band ?
sebab ada sorang student ni , kawan kawan aku kot .
datang kat padang masa kitorang tengah break .
pot pet pot pet borak .
"okay lah . aku nak g tengok bf aku main band. bye"
dan aku sangat jakun .
fuiyooo ~ sekolah ade band . gile gemp !

balik sekolah , aku cerita kat ibu .
"tadi kan, akak main kat sekolah seremban 2. cantik bu . sekolah baru. lepas tuh , gila best budak pompuan tak yah pakai tudung pun pergi sekolah. siap ada yang kaler kaler rambut lagi bu"
gila beria aku cerita dowhh .







"aah, best . tak pakai tudung , tambah dosa. kau nak ?"

gulp .

tak jadik pindah sekolah situ .

.hanya kerana blusher.

  • blusher gua jatuh , pecah berantakkan .
  • moisturiser gua habis .
  • compact powder gua out of stock .
  • perfume tinggal nyawa nyawa ikan .

oh duit !
gua sangat memerlukan lu .
tiada lu , tiada gua .
tiada gua , tiada err ..
ahh sambung sendiri .

gua ralat gila blusher gua pecah bederai .
duhh ~ banyak lagi kot .
cene nak pakai blusher ni ?
tak merah mak ngah lah pipi gua pasni .
arghh ~ seteresss lah ceni ;(

macam mana tah boleh berderai .
grr ~
selama ni buat baling baling pun steady jeh lagi .
ke lu merajuk dengan gua wahai blusher ?
lilek ah der .
gua belum madukan lu lagi duhh ~








siapa nak belanja aku barang make up ?
okayy tade .
ni nak cari bapak gula ni .

.habit suka snap pic sendiri.

hujan boleh tahan lebat kat uia .
sejuk semedang 2 3 minggu ni .
best !
memang rasa macam kat oversea .
hehe ;D

malam tadi ke petang semalam tah .
aku tuka profile picture kat facebook .
ngaaa ~
aku baru perasan yang most of my profile pictures , aku pakai baju kurung .
uia betul .
nampak nau aku nak pergi kelas .
dah lah gambar semua stok tangkap sendiri .
wuu ~~

lepas ni nak buang habit tangkap gambar sendiri .
rasa macam annoying pulakk .
dah besar kot .
nak paksa orang lain pulak tangkap gambar .
HAHA !

hari ini dok bilik jehh .
tak mo keluar .
malam kang baru cari McD .
HAHA !


yaa ~
ini untuk kau teka .
siapa jejaka ini .

tade hadiah .
kalau ade pun , kepuasan kalau kau betul .
HAHA !

Saturday, January 15, 2011

.nasib baik aku tak ikut cakap cikgu aku.

Cikgu : foundation ? better awak tolak jeh . tunggu diploma. apply untuk december intake . foundation ni susah . nanti kalau awak tak lepas , awak jugak yang menyesal . amik diploma , selamat sikit . at least , awak ade diploma .

dalam hati aku .
"cikgu , spm saya 2A jeh , lepas tuh add math saya E pulak tuh . tak ke menyesal kalau tolak tawaran dari UIA ni sebab matrikulasi dengan UiTM pun tak nak terima saya"

itu kejadian hurm .. 4 tahun lepas .
aku rasa cikgu ni memang tak yakin dengan aku .
ataupun dia jeles sebab tak dapat masuk uia .
hehe ;D
okayy merepek .

aku boleh cakap "naseb baek aku tak ikut cakap cikgu aku"
ye . sebab aku tak ikut lah , rezeki aku kat uia ni murah ;)

foundation , 2 tahun , dapat financial assisstant .
walaupun tak banyak .
tapi at least , tak berhutang .

dalam pada , aku tak lepas pointer nak masuk degree .
*aku kan tak berapa nak pandai*
lagi kurniaan Allah datang .
tanpa diduga , application untuk scholarship nestle diterima .
untuk 4 tahun mendatang , aku di taja .
hehe ;D
itu bermakna , sekali lagi , aku tak berhutang .
insya Allah , nanti aku kerja , gaji aku full .
tak de tolak tolak untuk bayar hutang PTPTN .
hik hik hik .

yang lagi syiok , aku tak payah bekerja keras untuk dapat pointer 3.5 ke atas .
sebab scholarship nestle tak memerlukan semua itu .
yang penting ANAK STAFF NESTLE .
kikikiki ;)

lepas tu pulak, malam tadi ada orang tanya tanya aku pasal kerja .
heh . aku belum nak kerja lagi .
lambek laie .
dia cakap "nanti dah habis belajar , awak mintak kerja dengan saya kay . kerja je dengan saya"
duhh ~ kerja pejabat lahh.
fikir apa ni ?
ke korang tak fikir pape ?
HAHA !
graduan dalam bidang bisnes ni ramai wohh ~
memang susah nak dapat kerja .
ni , kalau betul lah dia nak offer aku kerja , memang rezeki berganda ganda ;)

tapi tu lahh .
kadang kadang aku lalai .
lupa dekat DIA.
terlalu dengan duniawi .








jadi , Nur Farahin , sila berubah ke arah yang lebih baik .
you go, girl !









bila scholar nak masuk ni ?
orang lain dah habis beriban dahh .
hek hek hek ;D

.rumah aku kat seremban jehhh.

perkara biasa bagi seorang remaja lelaki tak lekat kat rumah .
hanya balik rumah bila lapar , ngantuk , nak mandi .
apa kata orang "kau ingat umah aku ni hotel ?"
hehe ;D

lepas adik aku dapat lesen , dia memang tak suka dok rumah .
setiap malam , dia akan keluar .
ntah ke mana , wallahualam .

aku fikir , dia dah tak suka dok rumah .
tapi aku salah .
sebab sejak masuk GMI , every week dia akan balik .
so far , tade miss lagi .
petang jumaat mesti dia dah ade kat rumah .

okayy fine .
kau nak cakap apa sebenarnya ni innz ?

aku nak cakap , aku suka balik rumah .
hehe xD

rumah aku kat seremban je pun tapi nak balik tuh memang penat .
dari uia , naik RapidKL pergi stesen Putra , naik LRT ke stesen Pasar Seni , naik RapidKL lagi ke Jalan Hang Tuah , lepas tuh naik bas ekspress Suasana Edaran sampai Terminal One Seremban .
estimate time dalam 2 jam okayy ~
aku memang penat .
penat sebab kene bertukar tukar naik kenderaan awam .
belum kira pembaziran waktu time tunggu RapidKL masuk uia .
grr ~

kalau dari UIA ke seremban , nek motor , 1 jam jeh der .
okayy ~ kau kene faham , ini kenderaan awam .
memang lahh L .
HAHA !

aku memang benci penat .
sebab bila penat , aku penat .
okayy ~ jadah haram kau cakap ni ?

aku memang elak habis lahh buat benda benda yang memenatkan ni .
aku malas nak letihkan badan  .

tapi demi nak balik rumah , aku gagahkan jugak .
gigih kan aku ?
HAHA !









macam kau sorang travel dari KL balik seremban .
orang lain hari hari travel , tak masuk blog pun .
HAHAHAHA !

.3 jam on phone , lenguh tangan weyhh.

hai hai !
dah lunch ?
aku baru jek lunch .
sekarang ngah dok sret sret air hidung yang mengalir ngalir .
ahhh !
dah lahh gua seseme .
pastu makan pedas pulakk .
memang laju lahh air hidung ini meluncur .
HAHA !

sopan aku kan ?
cakap air hidung instead of hingus .

malam tadi , dalam pukul 10 suku macam tu .
aku received call .
actually ini boleh dikira expected call cuma aku yang lupa .
petang tuh , dia ade miskol , pastu aku call balik .
dia cakap malam kang dia call back .
aku pun okayy lahh .
sebaik lahh aku dah siap mandi sume kann ;p
*ade kene mengene dengan answering calls ke ?*

3 jam gak ah on phone dengan dia .
okayy , nama dia hafiz .
old friend of mine .
kenal since sekolah lagi .
very nice and sweet person .

kitorang jarang contact sebab dia dah kerja .
and he's super busy .
kerja dengan family  .
family ade syarikat sendiri . (kaya kann ? single lagi dia ni)
dah reti pergi luar negara buat urusan pejabat .
heh . hebat gile mamat ni ;p

tapi sekali on phone , memang berejam ahh.
seyes , banyak gila mende nak cite .
ceni ahh syiok .
kumpul story pastu berborak tak hengat ;p
aku tak kesah pun tak tido semata mata nak catch up stories .


aku tak suka, kalau orang call aku , ajak borak , tapi dia suruh aku cakap banyak banyak .
as if aku ada story nak cerita tapi sebenarnya memang tade .
sebab bukan aku yang call kot .
len lah kalau aku yang call , itu memang aku ade story lahh .
ini tak .
aku fedap dengan manusia sebegini .

kalau orang call , aku salu nya jadi pendengar jehh .
let him/her talk .
aku cuma tukang agree jeh .
sebab bagi aku , kawan aku semua betul .
HAHA !
i'm always on my friend side .
kah kah kah !
sebab aku malas nak bergaduh berdebat bagai .
not my style .
jadi , walaupun dia buat salah , aku tetap kata dia betul .
kang kalau aku bantah , dia tak nak kawan aku lagi .
HAHA !
gila jauh kau fikir der ;p

jadi nya, malam tadi , hafiz yang cakap cakap cerita cerita .
aku just join gelak and cakap sikit sikit .
agree yang mana patut ;p

























aku tak suka berdebat .
thats it .
sakit hati tahu .
ouhh , aku discriminate debater actually ;p









jom tido balik ~
sejuk pulak sabtu ni ;D

Friday, January 14, 2011

.parti buih.

cube kau tengok dekat side bar .
bahagian visitor .
huu ~

rini aku baru nak update , tapi pageviews dah sampai 500++ .
ini GILA !

semalam lagi lahh ~
1K ++ bhai ~
ini juga GILA !

KAH KAH KAH !

lepas tuh , follower .
naik mendada mendadak .
one word - STALKER .

macehh lah ye .
aku taw kau nak follow up entry entry hot lagi garang dari aku kan ?
pastu kau nak jadi reporter .
pastu sebar link aku kat FB .
HAHA !
kau tunggu je lahh ye .
HAHA ! lagi ;D

ahh lantak lahh semua tuh .
aku gak yang untung .
duit nuffnang bertambah berlipat kali ganda .
muahahah !

eh eh , aku nak cite parti buih kann ?
ngee ~

parti buih dalam shower .
HAHA !
aku nak cakap yang aku baru jeh bermain buih sabun LUX SOFT KISS (perlu ke caps lock ?) .
yakni , aku baru mandi .
kah kah kah !

tu jeh nak cakap ;p
penat lahh dowhh ~
rini asek tido jehh .





apa kau ingat tido tak penat ke ? ;p

Thursday, January 13, 2011

.[CONCLUSION] 1st Gathering IIUM Bloggers.

ini gambar dari hp aku jehh ;)


*andy dan munsyi*


*acit dan andy*


*mili dan kak suzai*


*buyat dan kak adrina*


*kaizen*


*acit *


*andy the MC*


*mili*


*kak farhin dan kak wanie*


aku suka gathering kita ni weyhh .
sebab sempoi sangat !
dan aku bebas untuk bercakap banyak banyak .
HAHA !


over kan ai .
nanti ade gath lagi , aku inform.
adios !

banyak dah entry rini ;D
naseb lerww ~

.entry cari traffic ?.

aku tak faham lah dengan readers yang baca blog orang ni .
korang mesti tak faham konsep berblog kan ?

ada setengah blogger , berblog sebab nak bagi pendapat sendiri .
walaupun pedas dan bersifat kehentaman , tapi dah itu cara mereka mengekspresikan pendapat diorang .
dengan blog .
takkan nak buat vandalisme pulak .
pergi conteng conteng kat dinding dinding jamban .
tak pasal pasal jeh kene tahan dengan orang bandaraya .

come on lahh .
sekarang zaman internet der .
ade blog , apa guna .
kasi taip lah pape yang kau rasa kat blog .

tapi selalu jeh readers salah anggap .
anon tuh kau tak yah cakap lahh .
dah memang perangai ghope itu .
ni yang newbie newbie ni .
alamak ai ~
korang belum hidup lama kat blog .
belajar dulu ilmu berblog dan fahami apa guna nya blog, baru cakap lah der .

pantang ade blogger buat entry hot sikit .
nak nak entry yang bagi pendapat secara telus .
macam aku selalu buat .

kecoh der .
sebar link kat fb , twitter , blog , email .
semua orang baca .
lepas tu kau cakap blogger tuh buat entry tuh sebab nak CARI TRAFFIC .
what the hell ?

siapa yang carik traffic untuk siapa sekarang ?
blogger itu atau kau yang dok sebar sebar link blogger tuh ?
blogger tuh hanya taip dan publish .
lepas tuh dia blahh .

.hello bloggers ;).

dem ahh .
aku dah batuk , selsema .
sikit lagi , demam pulakk ~
tak nakkk ~

ibu , meh datang uia.
jaga akak.
HAHA !

dulu , masa belum ketagih dengan menatang internet ni .
aku ramai kawan depan mata .
memang tak lekat kat rumah .

sekarang , bila dah gian dengan benda internet ni .
aku dah tak bersosial dengan orang depan mata .
bukan aku tak mahu , cuma aku malas =.='

aku lagi senang berkawan, berborak dengan kawan kawan kat alam maya .
aku addict dengan blogger ni pulak .
blogger blogger ni mostly bebudak baik , educated . (bodekk)
ade kau jumpe blog mat rempit ?
bak mai link .
HAHA !

sekarang , kawan kawan lepak aku, mostly blogger .
pehh ~ kauu tak hengat .
sekarang , kalau aku balik rumah pun , memang tak kua ke mana .
tah mana hilang kawan kawan .
huhu T___T




pape pun , aku sayang bloggers ;)
cehhh ~ ayat pancing . HAHA !



ameer , izuddin , hizami , kaizen , ery , mili , kak ad , buyat , acit , andy , khai , dan ramai lagi .
ta larat nak sebut satu satu .
sorry ;)




aku ade jeh kawan, cuma tak ramai ;p
darina still the best fren ever !
thx God ;)

.mak tak kisah anak berbikini.

aku nak kepochi jap .
tentang gosip artis negara kita .
hehe ;D

bukan selalu uolzh ;D
aku beli paper kosmo tadi .
baru jeh nak bace .
muka depan muka pasha weyhh ~
tak lain tak bukan , pasal isu berbikini dekat Bali .

aku baca baca gitu je lahh .
sekadar amik tahu .

wartawan ade interview mak pasha ni .
ade sesuatu yang menarik perhatian .

Apakah pandangan Mama tentang imej Fasha berbikini?
HATIJAH : Kalau di sana (Bali) tak kisahlah tetapi jika di Malaysia memang tak bagi pakai ...................

panjang lagi , kau beli , pastu baca lah sendiri .
aku nak highlight ayat tu jeh .
heheh ;D







kalau macam ni , agak agak nak bogel, kau pergi bogel kat luar negara .
asal jangan kat Malaysia .
kompom boleh punya !
aiman tak kesahh ~
HAHA !

Wednesday, January 12, 2011

.seyes, aku tak boleh nak simpan lagi.

Apa masalah kau wei wahai blogger perempuan ?

Kau pernah bace entry bertajuk ni ?
ye, kat blog blogger pemes kesayangan ramai tuh .
ye, blogger yang kata aku cari pasal dengan dia.
Walaupun dia tak mention nama aku, tapi aku tahu entry ini khas untuk aku .
Kau nak tahu nape ?

Aku ade komen kat satu entry yang pasal geng dia tuh .
Aku komen ceni
“takkan hijabis jeh ? how bout the dress ? baju seluar ketat metat, no point lah kann ? sorry to say ;)”
Aku komen baik baik , siap dengan account blogger lagi aku guna .
Tapi dia tak approve komen aku .
Fine .
aku memang selalu bukak blog dia.
Aku memang follow blog dia dari dulu .
Before dia jadi pemes, time dia tak kurus lagi .
Dia yang datang kat shoutbox aku , cakap nak link blog aku .
Dia yang cari blog aku  okayyy .
Bukan aku .

Aku komen tuh pagi , petang tuh dia tak approve .
Tapi dia up entry ni.
Aku baca and macam “what the hell? Kau cakap pasal aku ke ? ”
Bila aku bace tang blog masuk remaja , aku dah tak sedap hati .
Takkan hanis , takkan proudduck, takkan sherah, takkan cikgu zara ?
Aku suh kawan kawan aku baca pun , dorang kata, itu memang untuk aku .

Tak cukup dengan tuh , aku dapat berita yang ade sorang so called datin yang juga blogger dah sebarkan link entry ni kat fb dia.
What the fuck ?
So called Datin ni memang bermasalah dengan aku .
Tak cukup kat blog , kat fb pun dia bawak .
Sampaikan budak budak skolah aku sume dah block fb aku .
Kutuk kutuk aku bagai .
Kau ingat aku tak taw ?
Apehal ?
Mulut kau memang longkang weyhh !

Dan aku pasti sangat so called datin ni dah cerita sume ni kat zack.
Sebab tuh zack tak nak aku tahu pape pasal dia .
Okay fine, kau menang !
Hambekk !
Kau memang suka kan zack tak kawan dengan aku lagi .
Kau nak zack tuh , amik lahh .
Tak luak aku der .
Huh .

haaa ni entry berhangin sikit. Aku tak tahu apa masalah sorang blogger ni dengan aku. macam biasa dia perempuan. Selalu yang bermasalah dengan aku mesti perempuan. tah apahal tah. biasa ah perempuan kan. kepochi tu satu hal. sesetengah tu busuk hati jugak
Aku dah lama dah tahu budak ni benci dekat aku. Its ok lah kan. Aku rileks je memula. Sebab aku rasa aku tak pernah pon kacau hidup dia. apatah lagi nak semak semak dekat blog dia.


Korang yang follow blog aku dari dulu .
Pernah ke aku mention yang aku benci kat dia ni ?
Pernah ke ?
Kat fb , ade ke ?
Tak pernah dowhhh ~
Aku suke bace blog kau dowhhh .
Aduhhh ~ mana kau dapat sumber ni ?
Kau tahu tak aku sedih gile babi .

Dan dulu masa aku terpilih untuk Blog pilihan wanita personal dekat BPM dulu. Boleh pulak dia up satu entry khas untuk aku. Memang ah dia tak sebut "cik epal" tapi dah semua calon lain dia sebut like macam ni ah ayat dia "aku boleh je baca blog Irine Nadia Marcello, Fatin Liyana, Hanis Zalikha, sepet. Tapi blog dia ni sorry ah aku nak baca. Gedik gila" dan tah hape hape lagi ah ayat puaka kau. apa kau ingat aku tak baca ah entry tu? baca. tapi aku malas nak cari gadoh

Apa kau expect bila baca entri tu? and dah nama orang lain kau sebut. nama aku je tercicir dah sah sah lah kau sedang mengata aku bukan? Dan if kau terbaca lah entry aku ni. dah kata BLOG-AKU-NI-GEDIK. so tak payah lah bukak. kau pon tak sakit hati kan?

Aku tak pernah nak amik port pasal BPM tuh .
Apatah lagi nak up entry untuk BPM ?
What the hell ?
Kau ingat aku gila traffic ke ?
Kau ingat aku mane SEO ke?
Grr ~
Mana entry  yang kau kata aku up khas untuk kau ?
Kau tunjuk kat aku .
Aku dah puas godek blog aku , tak jumpa.
Kalau kau jumpe tolong lah tunjuk.

Apa apa pon aku memang tak pernah nak ada masalah dengan kau. dan aku amat pelik apahal kau bermasalah dengan aku. Aku rampas balak kau kah? Aku curik kau punya spender ke yang kau nak hangin?

Lagi satu kau cakap aku tak serupa bikin, kau pon sama ah gak. Tegur tegur pasal tudung. Yang kau tu? Pakai tudung, tapi dekat blog tayang gambar free hair pakai singlet.terselit selit lah pulak ek gambar pakai singlet. header pakai tudung. entry pakai singlet tayang cleavage. haha lawak lah kau doh.


Ni lagi tak boleh blahh ~
Babe , kalau ade pun , itu cerita 2 TAHUN LEPAS okayyy .
Time tuh aku FREE HAIR lagi .
Perlu ke kau nak ungkit ?
Aku belum buang semua gambar free hair aku .
Memang ade kat entry entry lama .
Tapi tade okay gambar aku yang macam kau cakap ni .
Aku waras lagi dowhhh .
Kau tahu tak , mak bapak aku , adik adik aku , kerabat aku baca blog aku ?
Kau nak aku mati kene balun letak gambar gambar macam tu ?

Then kau nak tegur pasal group THE SCARFLETS tu apahal lah pulak? Kau punya komen macam kau suci gila. kalau kau nak tegur pasal THE SCARFLETS tu aku tak kisah pon. But aku rasa selepas budak budak tu pakai tudung pon tak pernah lah dia tebiat sangat nak letak gambar pakai singlet dekat blog.
Aku komen baik baik pun salah .
Aku tak faham dengan kau ni .
=.=’
Kau memang tak boleh nak terima teguran kann ? *sigh*

Kau kalau nak tegur aku serious aku tak kesah. Tak payah nak melibatkan THE SCARFLETS kawan kawan aku tu. Tak memasal depa kena tempias. ni every single one dalam tu kau nak tegur cara pemakaian kau dah kenapa doh? If kau pakai tudung labuh, pakai baju loose. sopan santun. Serious aku tak kesah kalau kau nak komen macam tu. lagi aku terharu lagi ada .But bila tengok kau? alahaiiiiiii

Tapi aku hargai jugak lah komen kau. dalam menyampah dekat aku tu. Still eh baca blog aku. Then komen pulak. walaupun komen macam haram but ada aku kesah?

Aku tahu kau buat blog lagi lama dari aku. Kau pon senior aku. Aku tahu lah blog kau faymous pernah masuk REMAJA. so what? apa yang kau tak puas hati dengan aku? Kau jangan risau ah. kau lagi faymous. semua blogger tahu pasal blog kau. Tak yah lah nak sakit hati dengan aku

Ini yang buat aku TERASA habis .
Memang tanpa ragu ragu .
Kau memang cakap pasal aku .

Aku nak kau betulkan balik cerita kau ni .
Aku tak tahan baca komen komen yang ngutuk aku tanpa usul periksa .
Sedih dowhh ~
Kau ingat aku ni besi ke yang tade perasaan ?


Tak yah jumpa aku mintak maaf .
Aku tak berminat nak bersemuka dengan kau .
Aku risau aku tumbuk jeh muka kau bila jumpa.
tak pun, kaki aku singgah kat perut kau .
Hati aku memang panas dengan kau .
Selama ni aku follow baik baik dowhh .
Tup tup kau buat macam ni .
Hilang respect .
Sorry .





maaf , aku copy entry kau .
tapi seyes, aku memang terkesan dengan entry kau .
kalau entry ni memang bukan untuk aku , kau cakap dekat followers kau.
kau cakap dekat semua orang .
aku hilang kawan kau tahu ?

kau letak diri kau as aku .
aku yang pemes, kutuk kau kat blog .
ramai orang sokong aku .
komen pedas pedas .
cakap kau macam macam .
kau rasa apa ?

fikir lahh weyhh .
kau tuh well known blogger .
jangan lah guna ke pemes an kau untuk attrack people.
please , jangan macam ni .

matang lah cikit .
kau dah 21 kan tahun ni .











mood : depress ;(

.terkejut sikit jeh.

alaa alaa , jangan lah marah aku post entry banyak banyak .
aku kan memang sukap menaip kat kibod lappy yang comen ni .

lepas kelas pukul 1130 pagi tadi , aku singgah kat center jap .
nak withdraw duit .
aku park motor kat depan .
kene menapak sikit lah nak ke ATM tuh .

masa aku nak balik .
aku terpandang FZ kelabu dekat tepi motor aku .
aku tengok no plate dia .

"eh , macam pernah ku lihat , di mana ya?"

lama gak ah aku tenung nombor tuh .
sumpah aku pernah tengok !
tak tipu weyhh .
tolong lahh percaya ;p

tadi aku bukak folder pictures .
aku tengok gambar yang "ikmal" , yang kata belajar kat UTM hantar kat aku suatu ketika dahulu .
dan aku ...................

"motor yang sama, plate number yang sama !"














UTM ke UIA wahai "ikmal" ?

duhh ~ budak uia ni suka eh main main dengan aku .
grr ~

.saya sayang ibu saya.

harap harap lah ibu baca entry ni .
lepas tuh , ibu sengih sengih malu malu.
pastu ibu terharu sikit .
pastu pastu , bila aku balik rumah , ibu masak bubur pulut hitam , nasi ayam .
pastu pastu pastu .
ahhh banyak plak kau punye pastu innz .
jangan nak berangan okayy .

aku dah agak !
akan ade yang cakap "berani gile cakap kat parents"
heheh ;D

ehem ehem .
tahun ni aku bakal berusia 21 tahun .
belum 21 lagi eh .
bulan june kang baru 21 tahun ;D

selama ni , aku kapel secret secret dengan ibu ayah .
plus, aku rasa diorang tak nak kesah pun .
masa tuh , main main je lagi .
kan budak budak .
HAHA !

first time aku cite pasal kapel aku dekat ibu .
time aku dengan cumi ciki .
pastu dah tak jadi en .
aku cite kat ibu jugak .
ituu lahh ibu cakap "dah tak de jodoh , nak buat macam mana, tak pe lahh"

kali ni , aku cite kat ibu jugak .
hehe ;D
arif ni dah jumpa ibu ouh .
see berani gile kan aku .

ibu sporting je ouh .
tengok dari luaran , ibu pakai jubah , tudung labuh .
orang mesti ingat , ibu sangat tegas .
tapi sebalik nya .
garang tuh garang tapi kitorang adik beradik tak bape nak terkongkong sangat lahh .
ke sebab aku dah besar ? ;p

kawan aku ramai lelaki .
aku memang suka kawan dengan lelaki .
dah bape ramai dah member lelaki aku datang rumah , lepak lepak .
ibu sikit pun tak pukul aku , marah aku .
paling paling pun ibu tanya  "sapa budak tuh"
dan aku haruslah dengan jujur bagitau perkara sebenar .
aku tak reti nak menipu weyhhh .
sebab aku rasa, kalau kita jujur , there's nothing to afraid of .
ibu takkan marah ;D

aku lagi suka , kalau kawan kawan aku ibu kenal .
sebab bila nak keluar dengan diorang , at least , aku ada bahan nak bagitau, aku keluar dengan siapa .
dan ibu tahu pasal orang tuh .

ingat lagi tak , ade mak cik tuh , fitnah aku kata nampak aku dengan lelaki dekat tesco ?
aku malas nak cari entry tuh .
sape yang follow, dia tahu lahh .
yang tuh, ibu agak marah cikit .
cikit je lahh .
sebab aku keluar tak bagitahu .
tapi cite tuh tak benar.
aku keluar dengan adik bongsu aku .
ikut hati , nak jeh aku cili mulut mak cik tuh .
huh .

pada aku , kalau parents terlalu mengongkong anak anak , tak mustahil , anak itu akan memberontak dan buat hal .
eyhh ~ hello .
remaja paling susah nak dikawal okayy .

aku memang tabik dengan didikan ibu ayah kat kitorang .
tak mengongkong tapi tegas dalam diam .
ibu pun tak de kepochi kepochi nak soal siasat aku macam macam .
best3 ;D
hehe ;)


*anak dara ibu seorang, anak teruna 3 orang. motif ??*