Meet This Blog In Facebook !

Wednesday, November 30, 2011

.wordless wednesday #4 | tragedi november.




Tuesday, November 29, 2011

.tragedi online shopping.

aku consider my case involving online shopping .
sebab the boy yang sold the BB (BlackBerry bukan BroadBand) jual BB secara online , cuma aku je yang beli thru kawan kawan sebab budak tu pun dok area sini jugak .

for your information , budak ni budak SPM .
okay , itu isu lain .

nak cite isu BB dulu .

one reason why aku decide nak beli BB ni sebab telinga aku panas, kawan kawan kecoh aku sorang je lagi yang tak pakai smartphone .
siap ada yang heboh tak nak layan text aku sebab dah ada BBM , whatsapp , viber , tah pe lancau apps lain .
FINE ! dengan hasutan syaitan , aku beli .
dengan harga RM410 , aku dapat BB Storm 1 .
tak berbaloi ?
IDC ! as long as telinga aku tak terbakar dengar segala perlian itu , aku peduli apa .
sekali dua aku tak kisah , boleh buat pekak lagi tapi kalau dah each time jumpa aku pun , mesti nak underestimate aku , bikin wa panas jeee .
"zaman bila pakai Nokia ?"
F tahu kengkawan cenggini .

enough .
next !

2 weeks after aku bagi duit , with FULL PAYMENT , baru aku dapat BB tu .
masa budak tu hand over the BB , dia cakap , kalau ada probs , bagi dia balik .
BUDAK TU YANG CAKAP OKAY BUKAN AKU TANYA .
aku pun esaited lahh , tak sabar nak balik hostel , nak tuka pakai BB .

handphone baru kan kena charge 8 jam .
tapi budak tu cakap , dia dah charge kejap , so boleh on kejap lahh .
aku pun tuka simcard , activate BIS Bonus monthly RM20 .
tak lama tu , BB k.o .
out of battery .

aku charge sampai esok pagi tapi the BB stil didn't on at all .
petang tu , aku decide nak return back .
budak tu cakap battery rosak .
dia cakap nanti dia tukar battery .

about 1 month and half dia SIMPAN BB aku dengan alasan takde masa nak hantar .
during a month tu , everyday , aku keep texting with polite asking about my BB .
latest dia cakap nak bagi 1 November and guess what ?
aku hanya dapat balik BB aku on 28 November .
in the mean time , my unused BIS Bonus cost me RM20 had expired .

okay , fine , as long as I get my BB back , aku syukur dah .
dia pass BB tu kat kawan aku .
jadinya , malam tu , aku pergi lah kat bilik kawan aku nak amik BB  .

kitorang bukak BB .
even tade simcard , the BB stil can on eh ?
heibat , my X3 tade pulak macam tuhh .
HAHA !

SUPRISINGLY, WE FOUND A FEW SMS's IN THE INBOX FROM NUMBER THAT I DON'T EVEN KNOW AT ALL .
we keep reading it .
some of the messages state the boy's nama , B_______ . (evidence 1)
and also text from celcom said that he subscribed to BIS advance something daily for RM2 . (evidence 2)
obviously , I'm a Maxis user since i was in form 5 .
perkataan babi asyik keluar dari mulut aku .

memang babi budak itu .
babi , dia guna phone aku .

selama aku baca text tu , all the cursing word towards the boy keep throwing out .
he deserved that ! BABI !

my friend noticed something is wrong with the screen .
ada something bulat warna ungu at the bottom of the screen when she touch the screen .
storm memang fully rely on screen because its touch screen .
kalau screen rosak , boleh campak lombong je BB tu .
its useless ,
bila kawan aku cakap pasal screen itu , aku cakap tade pape kot .
sebab dia still boleh guna lagi phone tu .
masih tu aku tak terfikir pulak , no wonder when she touch the PHONE icon , its doesn't function at all .
siapa using storm should know where is the icon located .
its the bottom of the screen yang rosak .
upper okay .

then , kitorang bukak folder MESSAGES .
ada history from the internet .
lagi sekali , aku terkejut .
http://www.myfirsttime.com/read/__________
ni web lucah weyh ! bangang gila budak tu . sia sia kantoi dengan aku .
kawan aku turut ternganga .

balik bilik , aku charge BB tu sampai full .
lepas tu , aku masuk simcard , and plan to activate BIS .
kawan aku dah siap bagi BBPin bagai ni haa .

masa aku nak reply text dia , baru aku tahu screen rosak .
nak pecah screen aku tekan tapi the word still didn't came out .
aku call je terus member aku tu , cakap my BB rosak and dia pun macam bengang sikit ; "buang je BB tu , pergi beli Iphone pulak"

aku diam je .
takkan nak campak plak BB tu kan ?
T_______T

aku call kawan aku lagi sorang , mintak tolong dia tanyakan kawan dia kalau repair screen berapa ? kalau mahal , aku rasa better aku sell of terus the BB .
tapi sekarang , 90% chances aku akan jual .
duit tu , aku simpan dalam tabung besi , tahun depan angkat bold 4 terus .
HAHAHAHA !
aku minat yang touch touch ni sebab dah selalu main Iphone and Galaxy Tab kann ;D

okay sambung cerita .
kawan aku sudi nak tolong dan dia jugak tolong cursing the boy .
HAHAHA !

aku dah banyak kali dahh baca yassin untuk budak tu .
niat aku semua jahat jahat .
biar FAILED SPM dia .
kejam ?

aku rasa dia lagi kejam dengan aku .
aniaya aku , tipu aku .

budak tu siap text cakap ;
"bb tu saya dah hantar kat _____ . dalam box ada warranty , kalau ada apa apa , pandai pandai cari kedai repair"
BABI kann budak ni ?
dah tak nak responsible sebab dia dah PAKAI dan ROSAKKAN BB aku , so dia nak lari .
budak ni , kalau aku jumpa tepi jalan , tak fikir 10 kali , langgar je pakai Nabil .
itu pun kalau Nabil nak lahh langgar dia sebab diri dia tu KOTOR !
hati HITAM !

aku tak reply yang itu .
malam sikit lepas aku dah simpan balik BB dalam box , aku text ;
"terima kasih sebab bagi balik BB akak yang dah ROSAK SCREENnya . seronok eh PAKAI storm sampai rosak screen . semoga Allah bagi balasan setimpal atas amanah yang awak pegang .'all the best'"

tak lama tu , dia reply ;
"saya dapat phone tu terus bagi cuma lambat sikit sebab takde masa nak hantar . say whatever you want , fyi , dalam box tu ada warranty dan boleh hantar repair kan? bye."
aku reply balik ;
"yahh , the warranty for LCD screen is only valid for a week and the date on the receipt is on 4/10/2011. Tq !"



I'm not stupid .
eh tetibe ;p



aku ada ugut nak buat report police and aku rasa suppose dah buat report tapi bila aku fikir, dia sedang SPM and that might affect his future , aku cancel niat .
masih ada nilai murni dalam diri aku .
kalau dia kene tahan , masuk lokap , SPM sangkut , kene antar henry gurney , kan lagi parah .
at least , aku doa mintak SPM dia failed , dia boleh repeat paper julai and still boleh masuk universiti kann ?
aku cuma ugut and dia turut ugut aku balik with the same thing .
aku tak takut sebab aku berada di pihak yang benar .
plus , aku ada banyak evidence dan saksi .
so , gua memang tak goyang .
BABI lagi untuk budak tuu .
FUCK OFF !

dah banyak kes aku baca melibatkan online shopping .
ini second time aku buat online shopping tapi ini first time aku kene tipu .
okay , enough innz .








pasal ni , aku kena marah dengan member member .
bertubi tubi .
takde moral support langsung .
mujur ada sorang dua yang pujuk aku .

"takpelah , dah terbeli, nak buat macam mana , ini pengajaran tuk kau , lepas ni nak beli pape be careful okay . people make mistake. chill k"


fuhh ~ thanks friend ;)






[will update with pictures and videos , online guna prepaid broadband jehaaaa]





Sunday, November 27, 2011

.1 jam 50 minit | Financial Management.





kau pening tengok kertas ni ?
aku lagi pening buat 20 soalan FM ni .
dekat 2 jam duduk atas kerusi marmar .
saket montot dahh .




kdaa ;)

.hati sakit , sakit hati.

nampak je aku macam cool , kuat  , muka ketat kat luar , minah rempit bawak motor laju .
tapi ketahui lahh kau bahawa aku mempunyai hati yang sangat super duper sensitif .
dan aku jenis pendam dalam hati .
aku diam je , tahu tahu je aku dah tak bertegur dengan orang tu .
HAHA !

lagi satu , aku takkan cakap dekat kau yang aku pissed off dengan kau .
aku luah semua dekat blog tapi tak pernah aku mention any names .

kalau kau rasa , entry aku tu kene kat batang hidung kau , aku harap kau tak bawak cerita ni kat luar .
lepas tu , post link aku merata .

hey , aku tak buat macam tu okay .
kau yang datang cari blog aku , bukan aku yang sebar my link all over the world .
bear the consequences .

ye , itu aku .

aku bukan lah expect semua kawan kawan aku jaga hati aku .
NO !

tapi aku rasa tak salah kalau kita buat like a deal .
serasa aku , aku tak pernah nak treat kau bad way , tak pernah remove any comments / wall post kau .
so , aku assume you treat me like how i treat you .
not more , not less .

tapi lain yang jadi .


semua komen , wall post aku dekat page kau , adalah untuk kau REMOVE . aku mula rasa tak dihargai . sentap bhai ! baik , terima kasih sebab sudi ada dalam friend list aku even for a while . kbai ;)




kesal T___T

Saturday, November 26, 2011

.Ice Room.


ni kali kedua aku makan kat Ice Room .
tapi bukan kedai yang sama .
kali ni kat Senawang .

pergi dengan ibu dan adik adik .
sebab ayah bagi duit , jadi kene makan kat luar .
HAHA !

ayah dapat bonus 1 month salary .
jadi , jom lahh berseronok ronok (suki suki aku buat perkataan sendiri) makan di luar
kih kih kih ;D

kami pilih Ice Room .
sebab diorang tak pernah makan kat sini lagi .



muka muka yang join the dinner .
ibu minum Red Highland Tea (Hot), aku ; Apple Juice with Sour Plum (recommended) , Ami ; Strawberry Smoothies (recommended) dan Adik ; Grape Fruit Smoothies (recommended)


Mine ; Chicken Chop Black Pepper Crispy with Noodle (tak ingat lahh nama dia tapi something like this lahh)


Adik ; Black Pepper Chicken Chop 


Ami ; unrecognized sebab tak ingat langsung nama apa . ia HANYALAH gabungan lite spicy soup and noodle that look like a Maggi .


Appetizer ; lambat sampai , suppose appetizer ni first served tapi dah makan main course , baru ni sampai . Steamed Rice something . can't remember . 
Ibu ; She Zuan Noodle


makanan tak sini TAK SEDAP .
my noodle is tasteless .
TAWAR NAK MAMPUS .
boleh tengok, aku makan tak habis .
balik tu , rasa nak muntah balik tapi bila fikir , its a noodle , and kalau muntah balik , akan rasa macam ular menjalar kat tekak keluar dari mulut , aku tahan je .

first time aku makan tak habis .
padahal aku memang lapar gila babeng ahh .
even the steamed rice tu pun tak habis .

and one more thing , all the food are served like its not heated at all !
telling you seriously .

not recommended for you guys to order main course when you intend to lepak here .
kalau nak order jugak , gasak lahh .
kang tak sedap , jangan nak menyumpah .

baik makan McD je !
better !


Pembasuh Mulut ; Strawberry Snow Ice (Recommended)


Luckily our closing is delicious .
thank God .














datang Ice Room makan snow ice je okay ?


kdaa ;)




Friday, November 25, 2011

.nama ni pun boleh.


missy inzz (bukan nama sebenar :)

siap smiley tuu tak boleh blaa .


bila angkat sampul ni , aku gelak besar .
nama macam ni pun boleh kau nak letak kann piann ?
HAHAHA !



nasib baik sampai .
dan nasib baik mak aku tak pulangkan balik kat post office .




SELAMAT PENGANTIN BARU FRIEND ;)




nak nikah dah kawan aku ni .
dia nikah malam esok kat Kelantan .
kenduri belah lelaki yakni rumah dia , pada 11/12/2011 kat Dengkil .
sapa nak join ?
blogger ni ;)




.si sepet.


pasni kalau wartawan tanya , which part of your body , you love most ?
no doubt, i'll say , my eyes !


eh perasan .
wartawan mana tah nak tanya kau .
HAHA !

Thursday, November 24, 2011

.bulu mata panjang.


*adore it much ! keh keh keh*


.mid term is over.

malam semalam , last paper for mid term .
its officially over , finally .
uhh ~
now can concerntrait on projects, finals, assignment , dating , cari laki .
HAHAH !

paper semalam FM 1 .
dan aku sangat bangga dengan diri sendiri .
aku memang takkan study langsung .
apa yang aku belajar dalam kelas , itu je lahh aku bawak time exam .
dan semalam , aku confident boleh jawab .

okay , bahaya tahu .
mesti result tak seperti yang aku jangka .
sebab over confident ni .

dah , tak nak cakap pasal ni .
bai .
sedih T____T



Tuesday, November 22, 2011

.isnin punya cerita.


hari isnin ritu , aku keluar dengan dena .
mula mula teman dia pergi bayar yuran .
ingat nak bayar kat bank dalam uia je .
sekali ramai gila orang .
takpe lahh , kitorang pergi bayar kat taman melawati aje .
bank tu takde customer langsung .
bagus !
lepas setel sume , kitorang having tea dengan Tastebuds Cafe .

since dena belum pernah masuk Tastebuds dan aku pun niat nak jumpa KC , jadi kitorang decide nak lepak situ je .
suppose dena nak pergi Babush , nak makan bubur .
tapi malangnya KC takde .
aku called , dia masih berada di Kulim .
ouh sedih .
aicehh ;D

lepas habis tea , pergi makan kat Ice Room pulak .
gambar air je ada .
gambar makanan tak sempat nak snap .
sebab aku dah makan dengan rakusnya .
tetiba lapar pulak .
aku makan black pepper chicken chop , dena makan beef steak , ruqi makan makanan jepun , ada belut .
sebab takde gambar , aku cerita lahh apa kitorang makan .
eh , macam korang kesah plak kann ?
HAHA !

*itu dena ;)*

dah habis semua makanan berat , baru order snow ice .
amek yang fresh strawberry .
sedap !
aku ingat masam sebab strawberry kann .
tapi okay lahh , tak masam sangat pun ;)


lepas habis makan , balik lahh weyh .
dah malam .
HAHA !

ouh , petang tu ada singgah kat KICT yang baru tu , atas bukit .
luas dan besar .
bagi aku , bangunan dia nampak macam bangunan sekolah .
HAHA !






okay lah .
itu je cerita .
kdaa <3

*gambar suka hati*


*vanilla oreo smoothies - mahal oi . RM 5.10 =.="*






Monday, November 21, 2011

.yeay ! dapat makan McD jugakk.


seperti pembaca setia sedia maklum , aku ada 3 orang adik lelaki , dan tiada adik perempuan .
perlu ke aku ulang banyak kali ?
ouh okay , tak perlu .

aku lurus ke matlamat je lah ye .
sekarang kan dah start cuti sekolah .
adik aku yang bernama ami , berumur 16 tahun mengambil keputusan untuk bekerja part time di Pizza Hut .

since sekarang petang petang je hujan dan adik aku start keje pukul 5 petang , memang tak dapat lah dia nak pergi kerja naik 125zr abang dia tuh .
jadinya , ibu/ayah/alip akan hantar dia pergi kerja naik kereta .

kalau hujung minggu dan aku ada kat rumah , selalunya bila dia balik kerja pukul 11 malam , aku yang akan amik .
sebab aku memang suka keluar malam .
HAHA !

dipendekkan cerita , kelmarin , aku ambil dia pukul 11 .
masuk je kereta dia tanya "kau nak makan ape ?"
aku dengan gelak jawab "tak yah nak poyo ah mi"
pastu dia dengan serius "aku serius ni"
aku pun balas dengan serius "McD pun sedap gak"
"Haaa , jom pergi McD"



end up , aku dapat lah ayam goreng McD hasil belanja adik aku .
keh keh keh .

memula aku ingat dia main main je , sekali bebetul bhai .
seronok aku weyhh !
HAHA !

adik beradik aku pesen tak berkira , ade rezeki lebih , memang share punya .

masa adik aku , alip , kerja pas SPM , pun macam tu gak .
tetiba je ajak aku pergi makan KFC lepas hantar ami tuisyen .
masa tu tiada (bapak skema pakai perkataan tiada) sape kat rumah .
adik aku suh siap , pastu kitorang dua orang pergi KFC seremban .
eh , seronok tahu .

rasa macam best pulak dapat adik adik yang sayang kakak ni .
HAHA !

sayang ke ??

adik aku yang bongsu tu pun macam tu gak .
tapi dia kan kecik lagi .
tak dapat der nak belanja aku makan fast food .
kenkadang uh dia beli pape , aku paw je .
dia sekarang gila slurpee , memang kene sedut punya dengan aku .
takpun , tetibe je dia hulur pape makanan kat aku "nah kak , makan"
aku ? kaki makan , mana boleh tolak , ngap aje .
HAHA !



aku ?
ahh , selalu sangat kene paw .
"kak , jom g tesco , cool blog haaa"
=.="


adik adik dunia akhirat .
seronok jugak jadi yang sulung ni .
;p


Saturday, November 19, 2011

.Reply - For Me From You.

haa~ sorry lambat .
ni aku jawab ;)

Soalan #1 : binatang apa yg paling takut n gerun? kalau soh makan binatang tu tapi diberi duti 1 juta nak tak?? hehehhe..;))
Ct Kamaliah
Jawapan : ular . bagi 50 juta pun aku tak nak weyhh . sumpah geli . euww ~ ;D

Soalan #2 : siapakah nama boipren kau yang pertama? hahaha :P
Syazwana
Jawapan : haa , nama dia suhaizan . aku ade tulis pasal dia ni . ko tak baca ekk ? HAHA !

Soalan #3 : antara gombak dgn semban, mne lg seronok utk dijadikan tempat tinggal? *soklan bangang* incase ko bukan org semban, adakah ko akan consider dedua tempat b4 pilih yg terbaek?
Kasih
Jawapan : in case kalau aku bukan orang seremban , aku tak nak consider jugak . tetap pilih seremban . gombak = KL = living cost tinggi = jammed all the time . tak kuasa aku derr . HAHA !

Soalan #4 : innz.nape gaduh dengan cik epal?
Anonymous
Jawapan : boleh refer entry ni ;)

Soalan #5 : hm... nak tanya apa ya. hm.. xnak buat bisnes cupcake lg dh ke? aku xmerasa pun lg cupcake ko. hehehe
OrangLidi
Jawapan : HAHA ! lama dah tak buat weyhh . nanti kalau datang seremban , roger lahh , aku buat special tuk kau . itupun kalau aku ada kat rumah lahh ;)


itu sahaja .
terima kasih kerana bertanya :)



Friday, November 18, 2011

.seminggu.

tahu kan aku tak sihat ?
aku diserang batuk dan flu .
erk , nampak macam tak serius tapi hari ni masuk hari ke 7 aku kene .
start dari hari sabtu lepas .

time tu aku kene hujan sikit , tapi berkali kali .
dah lah tak bawak payung apa semua kann .
balik tuh , terus batuk non stop .

ahad balik uia , sumpah aku lembik .
this week punya kelas , banyak aku skip .
tak larat der .
kepala gua rasa berat T___T

dah pergi klinik , and dapat ubat .
tapi ubat tu mengantuk gilaa .
memang aku tido banyak .
HAHA !

sekarang aku kat rumah dan masih tak sihat .
kepala pening pening , dada sakit sakit , tekak cedera cedera .
menunggu masa nak sehat .
aku banyak kerja ni .

doakan aku banyak banyak ye =)




Wednesday, November 16, 2011

.wordless wednesday | sakit.




Tuesday, November 15, 2011

.notis pemberitahuan #2.

saya tak sihat . maaf , tak update blog . nanti dah sihat , akan kembali aktif . doakan saya cepat sembuh ya ;) love ; innz .

Saturday, November 12, 2011

.open question FOR ME FROM YOU.


weyh ! weyh ! aku takde idea nak update ape .
jadi , aku nak ajak ko join game aku .
simple .

apa yang anda perlukan hanya lahh pc , internet dan keyboard .
bahan sampingan seperti cikedis , nasi lemak , triffle , kek batik, air oren adalah digalakkan .
HAHA !

aku nak open game ni .
get ready haaa .




aku nak SOALAN !

kau tanya lah aku apa apa .
APA APA AJE . (nyanyi sikit)

soklan kontrol besi ke , kete kontrol ke .
aku akan jawab .
susah cene pun aku akan jawab .

jadi , aku nak soalan dari korang .
desperate kan ?
HAHA !



taip soalan kat komen .
nanti malam esok (kalau sempat), aku kumpul dan jawab semua soalan korang .
okayy ?




update : tanya banyak banyak kali pun boleh ;D



terima kasih in advance =)

.catatan 12/11/11.

ARAHAN : BACA DARI BAWAH KE ATAS .
SEKIAN , TERIMA KASIH .








ahh , itu Fiq Fikri .
model panas .
tu yang letak as DP twitter .
hik hik ;)

Friday, November 11, 2011

.11.11.11.

semalam kemain aku memarah orang post tarikh ni kat facebook .
alih alih aku buat entry guna tarikh ni .
HAHA !

aku ada cerita nak share pasal tarikh ni .
yakni hari ini ;)

tapi jap , aku nak tengok Thunderbirds sampai habis sat .
eh , tersasul sampai tengok Senario plak .
HAHA !

ending Buletin Utama tadi kann , ade cerita pasal orang akad nikah hari ni .
11 pasangan kan kat kuantan ke mana tah .
lupaa =.="

lepas habis tu , aku cakap dekat ibu .

Aku : kecoh semua nak kahwin 11.11.11
Ibu : tarikh cantik .
Aku : tak dapat akak nak kahwin 11.11.11 . HAHA !
Ibu : takpe , 12/12 , 13/13 ada lagi .
Aku : eh , ibu tipu lah tu , mana ada 13/13 . HAHA ! akak nak kahwin 11/12/13 lahh .
Ibu : boleh je nak kahwin time tu . haaa cari calon cepat .
Aku : HAHAHAH ! kena cari calon ah ni .

dalam hati .
"harap harap ibu lupa pasal ni"

HAHA !

tapi macam cun gak en tarikh ni .
ada masa 2 tahun .
by time insya allah aku dah grad and hopefully dah kerja .

eh , mengharap pulak kau innz ?
^____^



pagi tadi aku dapat SMS dari kawan blogger aku .
well , dia tak famous pun , kitorang sama level dalam arena blogging ni .
HAHA !

tolong bagi aku alamat rumah kau .

dia send pukul 830 pagi , aku balas pukul 10 pagi .
well , aku kan bangun pukul berapa pulak .
HAHA !
dalam separa sedar , aku taip alamat rumah aku .

tengah hari baru aku teringat nak tanya .

eh , kau mintak alamat aku ni , kau nak antar kad kahwin ke ?

dia balas

yup

terkejut aku weyhh .
sumpah , takde plak dia cakap nak kahwin ke ape ke .
dia tunang pun aku tak tahu .
tetiba mintak alamat nak antar kad .
mau tak heart attack aku kejap kann .
HAHA !

bulan depan ada 3 orang blogger yang akan kahwin .
yippi ~
happy for uolz ;)

aku bagi hadiah sama je lah kat korang eh .
hehe ;)




Thursday, November 10, 2011

.surat cinta.


malam tadi , aku ternampak red secret box aku dalam almari .
dah lama tak bukak .
sebab itu semua cite lama aku .
segala surat cinta , kad raya time sekolah , semua dalam kotak tu .

dengan senyuman , aku baca balik segala surat surat time bercinta zaman sekolah dulu .
aku tak gelak , aku senyum je .
comel jugak eh aku time dulu .
HAHA !
okay , ini aku gelak ;)

bebudak sekarang mesti dah takde pakai surat macam aku dedulu kan ?
semua pakai SMS , BBM , WhatsApps , pe jadah semua tu kann .

suwit taw memori ni .
tak pos pakai posmen tapi suruh kawan kawan/sepupu jadi posmen .
aku dulu , surat surat ni semua thru sepupu .
sebab budak nya satu sekolah dengan sepupu aku .
seronok gilaa bila sepupu datang rumah , bawak surat .
baca sesama .
HAHA ! ;)

sepupu aku tu pun nak kahwin dahh .
huu ^___^

ni , aku attacah one of them .
nama budak ni nizam .
budak ampangan .
kih kih kih ;)
dengar cerita dah kahwin .
entah lahh .
aku pindah sikamat , terus lost contact .

time ni , 2004 .
aku form 3 .


*eja from pun tak betul ;p*


*kesan bakar tu , aku yang buat , kekonon nak bakar semua surat sebab malas dah nak ingat lagi tapi belum habis terbakar , aku amik balik . HAHAHA ! surat first je yang burned habis . hehe ;)*


time ni baru nak bercinta .
suwit lahh lagi .
sayang , comel bagai kan .
aku pun tak ingat apa aku balas dekat dia .
and aku rasa , semua surat aku pas dia baca , mesti dah humban ke dalam tong sampah .


nak mampus kene bahan ke hape lelaki simpan surat cinta ?
HAHA !

ye lahh , aku pun dah macam orang gila dah ni .
senyum sensorang taip entry .
HAHA !

nanti aku cari surat lagi eh .
ini memang betul betul memories ;)

.Cara Eratkan Hubungan Anda.

keh keh keh . awal awal dah gelak .
gila ke kau innz ?

semalam , ada orang komen kat entry pasal curang .
dia cakap saya anti lelaki .
sebab asyik post pasal lelaki .
ohhmaii .

awak gugel lahh cara kenali wanita curang .
takkan semua saya yang nak kene taip .
saya bukan buku =.='

benda benda macam tu , semua saya adapt dari buku .
buku tu khas untuk KAUM HAWA kenali lelaki .
jadi , mesti lahh saya side perempuan .

jangan lah salah faham .

benda yang saya nak share ni , sebenarnya untuk suami isteri tapi boleh jugak kot apply untuk couples .
rasa macam tak sesuai je saya tulis hal suami isteri .
diri sendiri pun tak pernah kahwin lagi .
hehe ;)

tahukah anda bahawa dengan kata MAAF , ia dapat mengeratkan hubungan ? orang sekarang , kalau bergaduh sesama couples , susah sangat nak cakap maaf . masing masing nak ego . haih ~ tak faham =.='

  • Elak tuduh menuduh
pernah tengok kawan kawan kau gaduh dengan couples diorang ? aku selalu . tapi selalunya aku diam je . buat hal sendiri . selalu nya bila diorang bergaduh , akan ada adegan tuduh menuduh . dia tuduh dia , dia tuduh dia . ini bukan salah aku , ini semua salah kau . lepas tu , masam mukaaaa . esok tengok dah bengkak bengkak mata , yang sorang lagi , mood dah ke laut , semua orang kene marah tak pepasal .

  • Jangan ungkit kisah lama 
alasan nak gaduh , ungkit hal lama . aku memang pantang menda ni . PAST IS PAST . ungkit lah macam mana sekalipun , ia takkan mengubah apa apa . aku tak faham kenapa mesti nak mengungkit . untung apa ? 

  • Segera memaafkan 
aku tak nampak sebarang kesalahan kalau seseorang tu mintak maaf kalau ada problem . in fact , even bukan salah kau sekalipun , apa salahnya mintak maaf eh ? dari gaduh berpanjangan , itu lagi stress . tak penat ke gaduh lama lama ? minta maaf , and its over . done .

  • Remeh 
sikap tolak ansur memainkan peranan penting . pasal nak naik kereta siapa pun boleh jadi gaduh maa .
A : kita pergi makan naik kereta I kay
B : ala , tapi I nak drive my car
A : kereta you besar , susah nak parking nanti
B : so ? selama ni , u tak suka kereta I la ?
A : bukan tak suka , tapi kan naik kereta I kan lebih jimat masa . nanti lama nak parking semua .
B : cakap je u tak suka kereta I
lama lama hilang sabar . gaduh gaduh gaduh gaduh . =.="

  • Jangan ambil kesempatan 
jangan ambil kesempatan antara satu sama lain . bertolak ansur okay ;) hari ni you belanja , esok I belanja .
senang . tak de lah cakap belakang satu hari nanti ;)







aku tahu , jarang boys nak amik tahu hal ni .
kalau ada pun , jumlahnya sikit .
girls , tak salah okay , kalau cara cara kat atas , kita yang praktikkan .
sikit sebanyak , boys will learn soon ;)
trust me .
aicehh ~ macam banyak sanagt pengalaman kau bercinta ye innz .
HAHAHA !






nanti aku share lagi ye ;)






Wednesday, November 9, 2011

.Tanda-Tanda Pasangan Anda Berkemungkinan Curang.

entry before ni aku post pasal lelaki curang jugak .
tapi ia pasal before couple lahh .
tengok karakter orang macam mana kann .

sekarang aku nak post pasal curang jugak tapi time in a relationship .
sit back and relax while reading my entry kay .
hik hik hik (gedik) .

Pasangan anda berkemungkinan curang apabila situasi dibawah ini pernah / sering berlaku .

  • Resah melihat jam tangan 
Dia sering mengejar masa sehingga sanggup meninggalkan anda keseorangan kerana kononnya ada masalah sikit . Padahal masalah dia ? Dah janji dengan perempuan/lelaki lain . Tu yang angkat kaki tu . Heh .

  • Kerap menolak pelawaan
Kalau dulu , beria ajak pergi tengok wayang , karok pe sume , kalau boleh hari hari nak jumpa Seminit tak jumpa , rasa macam 100 tahun . Hiperbola kau . Tapi sekarang , bila kau ajak keluar , dia asyik tolak dengan alasan sejuta . Mungkin sebab dia dah bosan . Jaga jaga cik kiah oi .

  • Panas baran dan mencari kesilapan 
Sikap dia berubah 180 darjah . Dari penyayang , manja , baik hati , romantik bagai , terus jadi panas baran , pemarah , selalu je cari kesalahan kau .Lagi tragis bila dia tak segan silu nak marah kau depan public . Adoii ~ malu noks .

  • Tidak membenarkan anda memegang / membelek handphone 
Ouh , ini biasa . HAHA ! eh kenapa aku gelak ? =.=' Kalau jadi ceni , WAJIB untuk kau curiga ! Mana tahu dalam diam , dia love texting dengan orang lain . Ohmaiii ~

  • Jarang menelefon anda
Masa awal bercinta , beria telefon . Asyik berbunyi je handphone tu . Sampaikan housemate / roomate naik marah pulak handphone asyik memekak 24 jam . HAHA ! Tapi sekarang , jangan kata call , mesej pun bila perlu je . "U, nak pinjam RM100" . Okay , FINE !

  • Perubahan sikap yang ketara 
Sama lahh dengan yang panas baran tadi tu .

  • Asyik lewat ketika temu janji 
Sejuta alasan klise dihamparkan bila lambat sampai , jalan jammed , kelas lambat habis , kerja banyak sangat , kene back up kerja orang , bla bla bla . Dulu , boleh je on time . Siap awal lagi . "Takpe baby , I tunggu u sampai u datang okay , lambat sikit pun tak pe." Heh .

  • Terima call secara rahsia 
Time dengan korang , dia terima call , tapi dia lari tempat lain . Dulu , relax je jawab call depan korang . Itu baru call , time dapat mesej pulak lagi lahh . Lepas baca , terus delete . Common war (hambik kau , war terus aku pakai) among couples berpunca dari TELEFON . pehh ~

  • Sepi tanpa berita 
Okayyyy , yang ni dah selalu sangat kena dekat batang hidung sendiri . HAHA ! Dah lali weyhh . Until now , aku sebenarnya FOBIA . HAHA ! lagi =.=' 2 3 bulan lepas tu , dia diam je kann . Apahal ? Kau dah resah gelisah dahh . Padahal dia ? Relax dengan orang lain . Tapi tapi tapi tapi kannn .... aku selalu gak lah buat dekat lelaki cenggini . HAHA ! Sebab aku bosan ! Haa , bosan antara faktor yang membawa kepada sepi tanpa berita . Karma uolz . hehe ;D

  • Marah apabila anda bertanya aktivitinya 
Dah tak boleh nak tanya apa dia buat , makan ape , tido kat mana , dengan siapa , dan lain lain  . Kalau dulu , tak yah tanya , dia yang list out semua aktiviti dia sepanjang hari . Detail ! Takde yang tertinggal langsung . Even berapa kali dia kentut pun dia bagi tahu . *pitam*


Kalau couple korang ada sindrom sindrom di atas , waspada lah . Kalau boleh selamatkan lagi hubungan korang , try your best ! Mana mana yang leak , boleh di tampal kok . HAHA ! 






Aku ? Masih single . ;p



.kenali lelaki curang.

23 Jun 1993 , Lorena Bobbit mendapat tahu bahawa suaminya curang dan telah memotong kemaluan suaminya lalu mencampakkan ke tepi jalan ketika dia sedang memandu . Namun, Lorena dibebaskan dengan alasan peguam bela , Lorena melakukannya di luar sedar .

scary kan kes ni ?
HAHA !

ni aku nak list out a few signs to know whether your couple/spouse are being faithful or not ;)

  • Lelaki Penakut
Lelaki sangat takut kalau diri dikecewakan oleh perempuan (Fear of Rejection) . Justeru itu , sebelum dia (lelaki) get hurted by a girl , lebih baik dia mencalarkan dahulu cinta yang ada . Kau (perempuan) ada rasa nak ketuk tak lelaki macam ni . Konon hebat , player lahh katakan . Heh . Tapi sebenarnya takut kene reject. HAHA !

  • Lelaki Obses 
Kumpulan lelaki ini sering keliru dalam hidupnya . Dia tak pasti sama ada telah membuat keputusan yang tepat atau tak . Perempuan yang menjadi kekasih hati lelaki seperti ini jangan pula cepat melompat mendengar tawaran kekasih . Hari ni dia ajak kahwin , esok dia kata , I tak cakap pape pun , tak pernah ajak u kahwin pun . Eh , aku rasa macam kes Botak Juvana dengan Cikgu Zakiah pulak kann ? Hehehe .. 

  • Lelaki Berkuasa
Lelaki tetap menganggap dia lagi power dari perempuan . Well , ini memang klise kann ? Thee .. Lelaki jenis ni bila dia dah muak , rasa tak serasi atau dah jumpa yang lebih baik dari kau (perempuan) , dengan tak bersalahnya , dia akan dump kau (perempuan) tanpa fikir perasaan orang lain . Pehh ~ Ini dah selalu sangat . Nak nak bebudak sekolah ni kan . Meroyan manjang . keh keh keh ;D

  • Lelaki Cinta Tiga Segi
Lelaki jenis ni kejam , zalim , tamak dan haloba untuk cinta . Hatinya tak pernah cukup dengan satu cinta . PLAYBOY senang cakap . Awek keliling pinggang . Orang macam ni patut kau dump awal awal . Buat sakit hati je .

  • Lelaki Angkuh 
Lelaki jenis ni mungkin punya pakej yang cukup tapi mempunyai tabiat yang annoying . Dia angkuh dan bongkak . Dia melihat perempuan bukan sebagai insan yang wajar dihormati dan dilindungi tapi sebaliknya adalah manusia yang membebankan . Baik tak payah bercinta weyhh kalau macam ni perangai kau . Heh . sumpah annoying .

  • Lelaki Pembenci Wanita
Err , faham kan apa maksud pembenci wanita ? Dia jadi cenggini mungkin sebab past experience . Jauhkan lah diri anda dengan lelaki cenggini . Kang kau yang terlukaa . hehe ;)

  • Lelaki Fiesta 
Lelaki begini mampu menggembirakan perempuan . Tak perlu wajah yang kacak , cukup dengan sifat nya yang menyenangkan perempuan yang mendampinginya . Diorang selalunya selamba sungguh berlaku curang .

Hawa , sebelum nak couple / decide to get married , eloklah kenal dulu lelaki lelaki ni . Nak nak yang social , urban , metrosexual , ape semua . Kalau ustaz ustaz tu mungkin boleh bagi exception . Tapi kalau ustaz corrupt ni , tak boleh bagi exceptional . Kena consider jugak . Okay ? Harap ini membantu .


cehh ~ bagi nasihat kat orang konon , mencik kau innz .
HAHA !









Recommended blog : http://mawarnafastari.blogspot.com - Seorang ibu tunggal muda yang kehilangan suami due to accident . She's only 26 yet she's strong demi Embun dan Kekwa . Sedih . Al Fatihah untuk arwah suaminya .


Tuesday, November 8, 2011

.jenis jenis lelaki psiko.

baring baring , golek golek sambil baca buku , ada gak pekdah nya kann .
dapat info sikit .
ni aku esaited nak share dengan korang .
jom baca ! ;)

important notes untuk kaum hawa .
awas dengan lelaki psiko !


Scoptophilia : Lelaki yang puas melihat seks orang lain . tak kira siapa , cukup dengan hanya jadi penonton . Bangang jugak orang ceni kann ?

Pedophilia : Lelaki yang bernafsu serakah terhadap anak kecil . gGolongan ni jenis tak berhati perut !

Exhibitionism : Lelaki yang suka dan puas menunjukkan alat sulitnya pada wanita . okay , ini selalu kan . jumpa dalam LRT, KTM . aku belum pernah kena lagi .uii~ mintak jauh . diorang seronok dan berahi tengok punggung dan buah dada perempuan .

Voyeurism: Lelaki yang suka skodeng naked girls in bathroom, toilet, bedroom , etc . Be careful when you are in public toilets . CCTV maa .

Fetishism : Lelaki yang bernafsu dengan mencium dan mengumpul seluar dalam, bra , rambut atau apa sahaja barang milik perempuan . pehh ~ kene lock locker sentiasa .

Satyriasis : Nafsu yang membuak buak dan sentiasa berahi untuk melakukan hubungan kelamin dengan ramai wanita .

Necrophilia : Golongan ini puas melakukan seks dengan dead body/mayat . damnnnnn !!!

Wifeswapping : Suka skandal . Having sex with isteri orang .

Molester : Lelaki yang suka mencabul . meraba dan meramas bahagian sulit , punggung atau buah dada sehingga teransang melakukan hubungan seks . 

Anak lelaki , sejak kecil mesti dididik , diajar , dan diingatkan supaya MENJAGA barang sulitnya sendiri . bukan untuk hebahan, tontonan awam mahupun tayangan percuma . Ia hanya untuk isterinya sahaja. HAK EKSKLUSIF !

Its same goes to the girls . It need two hands to tango .

hope ini info yang berguna untuk semua ;)

kdaaa .




Monday, November 7, 2011

.marah.

facebook ni selalu sangat buat hati aku menyumpah seranah .
adoi ~ berkoyan koyan dah dosa aku thru facebook ni .
aih ~




tudung itu satu permainan ?


terima kasih sebab bagi dosa kat semua kawan kawan kau .




Sunday, November 6, 2011

.Happy Eidul Adha Day #1.


selamat hari raya aidil adha kawan kawan ;)

buat mereka mereka yang wish thru SMS , terima kasih banyakk tapi maaf lah tak reply , aku malas nak amik handphone yang jatuh bawah katil .
esok esok lahh aku amik ye ;)

hari ni aku bangun pukul 9 rasanya .
sah sah aku tak pergi sembahyang raya kann ?
heeee :D

itu pun ibu kejut , kalau tak , aku nak bangun pukul 12 macam biasa .
HAHA !

raya haji tak macam raya aidilfitri .
aku tak pakai baju kurung .
aku pakai tshirt dengan skirt je .
bukan nak ke mana .
pergi rumah atam pun tak .
jadi raya haji aku adalah macam biasaaaa ;)

yang luar biasa , cuma makanan yang banyak .
percaya atau tak , ibu masak untuk raya haji lagi banyak dari untuk aidilfitri .
pehh ~
aku baru makan nasi impit, rendang ayam dengan mihun sup je .
mee sup , lontong , belum makan lagi .
kengkarang lah pulakk .




*coffee sponge cake - ready made from tesco . HAHA !*


*ikut putaran jam , start dari pukul 12 - rendang ayam , puding jagung , daging rebus, lontong, sambail tumis. tengah tu , cili kicap*






sekian laporan untuk raya haji pertama saya tahun ini .
eh , macam ada hari kedua je ?
HAHA !
kalau ada lahh ye , sebab ibu cadang nak balik Tampi sebab nak jenguk kubur atok tapi tak tahu lahh .
macam tak jadi je ;)
apa menu yang mak korang masak ?


HAPPY EIDUL ADHA AGAIN peeps ;)

Saturday, November 5, 2011

.sebab lelaki handsome, perempuan cantik tiada pasangan #2.

sebab tak de siapa berani nak mengorat diorang .





Lelaki Handsome 

Gadis 1 : handsome nyaaa dia , mesti dah ada GF kann ?
Gadis 2 : betul betul betul . confirm punya ada GF . GF dia pun mesti cun .


Perempuan Cantik 

Jejaka 1 : cantik, cun betul gadis itu . tapi mesti dah ada BF ni .
Jejaka 2 : hurm . selalu nya macam tu , melepas kau bro .



Situasi Sebenar 

si Lelaki Handsome dan Perempuan Cantik tengah stress sebab umur dah meningkat tapi masih belum berumah tangga . kawan lain dah 2 3 orang anak . hik hik hik ;)



tak salah jika kita yang mulakan first step , either the girl or the boy
^__^







p/s : ouhh man, aku sedang tunggu kek batik aku sejuk dan keras . yummyhh ~ bosan bosan tadi lepas habis cite hindustan , tingg , idea nak buat kek batik pulak . HAHA !

.Anugerah Skrin 2011 yang super bosan.

traffic hunter ! traffic hunter !
HAHA !

okay lah , cite lah sikit sikit pasal ASK .
baju Alyah super sexy .
Ipad yang menyusahkan .
lawak yang tak menjadi .
baju Fathia cantik .

itu je pasal ASK .

ayah beli benda baru untuk kitorang .
nak tahu apa dia ?



webcam ;)
ibu kata "kalau orang chini ada internet , boleh lahh cakap dengan tok pah"
pastu ayah balas "diorang takde internet kann ?"
aku pulak cakap "diorang kena pergi cc"










okay , tu je .
bai ;)

Friday, November 4, 2011

.apa saya buat hari ni ?.

hye awaaakkkkk ~
ape khabar ?
saya kat rumah ni awaakkk .

eh, kita tahu lah awak dekat rumah , kan dah bagitahu kat entry bawah ni .

lepas subuh pagi tadi , saya tido balik .
sampai pukul 12:00 tengah hari .
itupun lepas ibu ketuk pintu sambil jerit "bangun , dah pukul 12 , kain tu sidai !"

seronok sangat tido atas katil besar sambil peluk garfield .
tu yang lambat bangun .
hik hik hik (gelak tutup mulut)

lepas bangun , kita mandi , sidai kain , makan nasi lemak , main internet .
adik kita dah balik sekolah , kita baru celik mata .
HAHA !

bosan main internet , kita tengok tivi .
cerita sebening keringat ke hape tah .
sedihhh cerita dia .
nak nangis tengok tapi control jee .
kesat air mata bertakung dengan hujung lengan baju .

dah habis cerita tu , kitaa sambung main internet .
adik adik semua keluar .
ibu tido dalam bilik .
ayah tak balik kerja lagi .

kita sensorang je kat rumah .
ngadap lah pc sampai pening =.="

kita ingat nak buat kek coklat esok tapi ibu kata tak payah .
esok pergi tesco baru dekat seremban jaya , beli kek bulat yang lubang kat tengah tu , lepas tu balik decorate sendiri , beli dua .

okay , kenapa esok ?
kenapa tak malam ni ?
saya malas nak tanya .
saya cuma cakap "akak nak kek coklat"

lepas tu letak ganache , okay , tempting .
*tahan air liur dari meleleh kene keyboard*

tadi tengok jadual final exam dah keluar .
gap lama . ini saya tak suka .

hari ni saya letak handphone saya sepah sepah .
bila nak guna , baru cari .
dari semalam kita biarkan dia .
malas nak layannn .
padan muka awak .
buat hal dengan saya lagi .
merajuk bagai .
ape ? ingat saya tak boleh merajuk dengan awak ?

okay , saya macam orang gila, gaduh dengan handphone .

okay lah , penat taip .
kang banyak pulak typo .
hari ni saya asyik typo je kat facebook .
malu tahu =.="


esok ibu nak buat rendang ayam .
yeayyyyy !!!!





.tak paham tak paham.



Aku : ade surat tak untuk akak ?
Ibu : surat maxis tu laa .
Aku : esh , akak dah bayar lahh . grr .

aku balik dan bukak surat dari maxis itu .

Aku : overdue charges pun nak hantar surat ?





kalau 10 tahun aku tak amik balance ni , 10 tahun lah maxis keep sending me this letter ha ?

kalau aku pergi , tak kek nanti orang maxis tu cakap dalam hati "15 sen pun nak haa ?"













ini nama nya dilema ;)





Thursday, November 3, 2011

.bukan resepi spaghetti bolognaise.

weyhh ! den kek sorga eh umah ni haaa .
HAHA !
2 minggu tak balik rumah , ibu dah tuka cadar katil aku .
ce kau teka kaler ape ?

PINK bhai PINK.
adoidoi ~

lepas tu , cheque nuff ritu dah dapat .
keh keh keh ;)
silonokkk ~

semalam , rabu , macam biasa lahh , aku ada kelas skills .
minggu ni kitorang masak Spaghetti Bolognaise .
aku memang out benda benda gini .
aku tak suka sebab tekak tak boleh terima .

setakat rasa boleh lah , tu pun sesudu je .
kalau suh aku habiskan sepinggan , memang tunggu masa muntah lah jawab nye .
tapi semalam , ajaibnya tak muntah .
pelik haku .
tapi still ada rasa mual mual gituww ~
haaa ~ macam prengnant lady pulak .
HAHA !




*ini cikgu punya spaghetti*


*ini aku punya spaghetti*

nampak aku punya lebih ghairah dan tempting kan ?
sedap tapi aku tak boleh go nak habiskan .
plus, spaghetti pun dah habis .

bukan tekak mat saleh , ceni lahh .
aku makan nasi je .
tapi tak makan belacan eh .
HAHA !

kenapa tah aku gelak ?













hokayyyyy ~ uolz ! selamat bercuti ;)