Meet This Blog In Facebook !

Thursday, August 26, 2010

.kisah cinta #1.

kalo cite pasal cinta, semua nak join sekaki kan .
sah korunk jiwang !
hahah ;D

~.~.~.~.~

aku start kapel masa umo 11 tahun.
masa tuh darjah 6 .
mude2 agi dah jahanam. HAHA !
sepupu aku lah yg jebakkan aku dalam kancah tah pape ni .
sebab dy kapel, ngan aku sekali kene kapel .
baru sepupu nama nya.
erk .

nama dy suhaizan.
adalah 2 3 tahun gak kapel dengan dia .

dulu, aku mane ade henpon .
tepon umah ade lahh .
kitorg kontek pakai surat der .
season tak aku ?
HAHAH !

dia ni sekampung dengan sepupu aku.
masa tuh family pak uda salu datang semban.
jadi, setiap kali dorunk datang semban, sepupu aku mesti g umah aku .
bagi surat .
kelakar lahh .

pastu dah bace, aku pun balas cepat2.
seyes lawak gile .
ingat2 balik , sumpah nak tergelak .
tak sangka aku yang buat keje macam tuh .
HAHA !

2 3 tahun pastu, kitorg lost kontek macam tuh jeh
sebab family seremban ade masalah sikit dgn family pak uda .
jadi, effect dy terkena la kat aku dgn izan .
sejak pergaduhan family , pak uda dah tak datang seremban .
sedih T______T

mostly couples akan ade ganti diri untuk dorunk2 jeh en .
aku dgn izan , saya awak jeh .
almaklumlah budak-budak .
HAHA !

ada satu hari tuh , sepupu aku tepon .
tetibe dia cakap kakak izan nak cakap dengan aku .
bapak kecut .
tapi kakak dia bukan cakap banyak pun .

esok tuh, sepupu aku tepon lagi .(dulu, kat rumah, aku mmg muke tepon)
dy cakap izan gaduh dengan kakak dia sebab kakak dia cakap dengan aku .
haaa see. betapa tak matang nya kanak-kanaka ribena nie.
hehe ;D

aku ni jenis simpan barang taw .
aku suke simpan sampah yang bernilai .
ade gak aku cari balik surat-surat izan tuh .
tapi tade .
aku rase aku dah bakar kot .
sedihh jehh ;(
kalo tak, boleh buat bahan gelak sorang-sorang bile bosan.
kan3 ?

oke. tunggu next pakwe plak.
HAHA !

9 bantah cakap cikgu:

Ery Farieha said...

surat tu semua aku simpan

tapi sekali..............

mak aku buang

arghhhhhhhhhhh!
tensen babe. kenangan tu =.=

:: m!3yr4h_nAnEA :: said...

wah...awal gle stat kapel...
heeee...
kenangan cinta nie mmg byk kan...

apik pehe said...

same la dari segi surat menyurat..tapi aku start lewat sikit..kapel mase tingkatan 3..hehe

fndrocka said...

darjah nam?advance woi.

cepat sambung cerita sampai lelaki ke17

Alynn Notnot said...

aku dah lupa kat mana aku simpan surat semuA!

Hizami Rahim said...

wah.
hebat betul.
awal2 lagi dah bercinta.
:)

I n n z said...

@Ery Farieha

la, cmne kantoi plak ?
adeshh

I n n z said...

@:: m!3yr4h_nAnEA ::


hehe ;D
betul3 xD

Ery Farieha said...

@I n n z
kantoi gak laa
tp aku wat dunno je la
alaa zaman kanak2 kan?
mak aku pon x bising sgt
hahahaha