Meet This Blog In Facebook !

Tuesday, August 24, 2010

.tazkirah ramadhan #1.

cehh. dah macam ustazah plak .
berkat belaja kat uia.
wekk ;D

eh silap intro plak .
assalamualaikum .
(tak pepenah aku bagi salam. teruk betul aku .)
aku nak share la ape yang lecturer aku bagitau kat kitorg dalam kelas.
ehem. bukti aku tak tido dalam kelas oke even pose ;D

"the believer were very sad because Ramadhan is almost end . if possible, they want Allah to extend the period of Ramadhan . but we ? only think of eidulfitri and want ramadhan goes faster. (Dr. Shuhaimi)"

ada benar nya kan .
terasa ai. hehe ;D

ramadhan ni la time kite nak collect pahala banyak-banyak.
semua amalam kite diganda dengan 70 kali (if i'm not mistaken).
behave good sebab setan sume kene penjara .
sebab tuh la alim ulama' kalo boleh nak extend bulan ramadhan sebab tade hasutan setan.

tapi heran kan, nape ade lagi setan di bulan ramadhan .
kesian kaizen .
wallet dgn hp kene tibai .
tumpang simpati bro. tapi kalau lu angkat X6, gua tarik simpati gua. wakaka ;D

pastu dr.shuhaimi cakap lagi .
bila dah akhir-akhir ramadhan, masjid-masjid mulai lengang.
sume orang sibuk nak beli persiapan raya .
nak tuka langsir baru, perabot baru,rumah baru,kereta baru .
haih ~
time pose gak korunk nak buat ek ?
nape tak time muharam ke,rejab ke .

yang aku rasa nak lempang .
bile ada yang cakap gini ;
"kene tukar sume ni, kang orang datang raya kat rumah, dorunk tengok tak bertukar, malu la aii"
makcik , raya tuh untuk bermegah ke ?
taw la mak cik banyak duit .
kan Nabi suh bersederhana .
esh esh .

renung-renungkan dan selamat beramal.
hehe ;)
sekian .

6 bantah cakap cikgu:

mohd syafiq said...

wahhh...'baiknyer' dia nie kan..hehe..sebelum nie asyek ngn x3 je

kaizen shinobi said...

stuju ngan syafiq... whahahahahha

err pembetulan 70kali ganda... uhoh!

.rafiq. said...

tak sangka kau dah berubah. syukurlah.

I n n z said...

@mohd syafiq

haha. malu ai taw. wakaka ;D

I n n z said...

@kaizen shinobi

corrected !
thx ;D

I n n z said...

@.rafiq.

cehhh .