Meet This Blog In Facebook !

Thursday, August 26, 2010

.gadis dan jejaka tidak sama.

"wahai gadis, jangan terlalu mendesak si jejaka untuk kepuasan dirimu"

gadis memang mahu jejaka selalu berada di samping nya.
kalau boleh 24/7 .
bila gadis call jejaka, tidak berjawab, gadis mula emo .
bila gadis text jejaka, tidak di reply , gadis mula emo .
memang itu lah perangai gadis .
mahu jejaka sentiasa ada masa untuk nya .

saya pernah ada teman lelaki , seorang student architecture .
student archi memang sentiasa busy dengan projek .
tambah lagi bila masuk final year .

masa saya couple dengan budak archi ni .
masa tuh dia final year foundation .
memang sangat busy .
saya sering rasa terabai .
marah, geram.
sampaikan rasa nak mintak clash jeh .
sebab terlalu emo .
text, tak reply .
call, tak angkat .

lama-lama saya cuba faham situasi dia.
bila ada masa lapang , baru dia text saya .
bukan dia lupa, cuma dia busy dengan projek .
saya semakin faham .

saya pernah terbaca kat satu blog .
blog gadis macam saya .
pada saya, dia bukan lah seorang yang memahami si jejaka .
sebab melalui pembacaan saya, dia memaksa jejaka menurut kemahuannya meskipun jejaka tidak sihat .
gadis sedar hakikat itu .
tapi dek kerana menurut kepuasan diri .
dia buat tak endah dengan kesihatan jejaka .
dia tetap menyuruh si jejaka mengikut kehendak nya .
saya kasihan dengan jejaka .

sudah lah tak sihat , gadis memaksa pula .


jadi, gadis, jangan sesekali mendesak jejaka untuk memenuhi hasrat hati kamu .
buruk padah nya .
belajar memahami situasi jejaka .
jangan terlalu emosi .

siapa tahu, satu hari jejaka minta pandangan rakan-rakannya tentang kamu.
dan mereka memberi reaksi negatif.
siapa yang gigit jari ?

14 bantah cakap cikgu:

kaizen shinobi said...

tuh r pasal~ hehehe bukannye lupe... tapi bz wor...

Mohd Adziim said...

Well, kadang-kadang gadis itu nak lelaki itu buktikan dia punya kasih-sayang.
Susah.

faRa said...

sayer setuju!!! ;)

apik pehe said...

itulaa..kang kalo x diturut kang merajuk plak..kater x sayang la aper laa..huhuhu

hentakbelipat said...

mmg setuju sgt lah..pehhh meh sini belanje karipap sat lagi.

diraja22 said...

bertolak ansur dlm perhubungan..

I n n z said...

@kaizen shinobi

paham3 ;D

I n n z said...

@Mohd Adziim

betul3.
kesian korunk yg lelaki ni ;p

I n n z said...

@faRa

hehe ;)

I n n z said...

@apik pehe

;)
girls love attention ;D

I n n z said...

@hentakbelipat

nak 8 taw !

Tiqa Tasha said...

sokom sgt3..jgn memaksa...adat 'berkawan',kene la give and take..law asyik nk salu menang sorg,susah la..silap2 mula la ade yang 'gantung x bertali'..;)

fikah mus said...

terbaek la derr!!

cengkerangcipot said...

wahh gadis ni berbicara..
diriku sgt lah setuju ok..
perlu saling memahami antara 1 dgn yg laen..
cewahhh..
hahaha...
:)