Meet This Blog In Facebook !

Thursday, August 12, 2010

.kenangan ramadhan #3.

baby tak taw pun bile abang grad dari matriculation college.
cuma baby taw, abang buat 1 year program, physical sciences.

sebab abang hilang tanpa khabar berita.
abang senyap macam tu jeh.
abang tinggalkan baby.
abang buat baby risau.
abang buat baby macam tak pernah wujud dalam hidup abang .
time tuh baby rasa abang la paling kejam.
baby rase dipermainkan.

abang tau tak, ada satu malam tuh.
tetiba baby rase rindu sangat kat abang.
rindu sangat, abang .
baby peluk garfield.
time tuh baby kat hostel.
tak lama lepas tuh baby lari pergi bilik study.
tetiba jeh baby menangis dekat kawan.
roomates laen sume terkejut .
tak pernah tengok baby macam tu sekali.
baby nangis sungguh-sungguh, abang .
sampai terduduk.
sebab baby rindu abang.
ntah macam mana baby boleh teringat kat abang .

"fatin, aku rindu R"

3 bulan lebih abang tak contact baby .
baby try kuatkan semangat .
baby try hilangkan abang dari hidup baby.
baby buat macam-macam untuk lupakan abang .
tapi baby tak kuat .
each time tengok kawan-kawan dengan couple lain , baby sedih .
baby teringat masa kita dulu.
baby happy dengan abang.

satu malam , dalam pukul 1 lebih, handphone baby menyala.
ada mesej masuk.
masa tuh baby baru nak tidur.
baby pandang skrin.
macam tak percaya, nama abang yang tertera.
ye,after 3 months,abang message me back.
but for what ?

16 bantah cakap cikgu:

Ery Farieha said...

kau saje buat saspen
huhuhu~

devoted lily♥ said...

haha..
betol2...
dah jadi epilog cinta baby & abg dah..
aku cam tak boleh berhenti membaca bila tgk ko updet=p

I n n z said...

@Ery Farieha

haha. mesty la. kate pun sebulan. haha.

I n n z said...

@devoted lily♥

x pe lah.
jadi pengikut setia selama sebulan k . haha.

intanurulfateha said...

cpt smbung baby ;p ~

Arief Arf said...

satu hari satu kenangan ke?
menarik.
kenapa baby tak call je abang bile baby rindu?

hahahah

x)

I n n z said...

@intanurulfateha

er sabar3.
baby nak minum susu jap.
haha.

I n n z said...

@Arief Arf

sebab tak dpt call abang la, baby pendam rindu .
wakaka.

kaizen shinobi said...

hari2 dok entry jiwang jeh nih~ pe kes? ngehahaha

Mohd Fakhrurazi Jamaludin said...

aku baru baca yang ini,terpaksa korek yang lama sebab nak tahu hujung pangkal.R stand for what?Razi?Wakaka.Aku tak blajo kat UIA.Hahahaha

puan farah said...

saspen je ni..

cik helena said...

haa nih yang kejap2 kene masuk blog baby nih!nangis!

I n n z said...

@kaizen shinobi

saje.
gedik.
wakaka.

I n n z said...

@Mohd Fakhrurazi Jamaludin

geli jeh aku nk becinta dgn ko. haha.
plus R bukan uia la.

I n n z said...

@puan farah

hehe ;D

I n n z said...

@cik helena

jangan la nangis kak .
lilek3 jeh ;D