Meet This Blog In Facebook !

Monday, August 9, 2010

.memalukan sungguh.

takkan tak taw cerita pasal mak youtube lagi .
what tak taw ?
u r so teetttt . hehe xD

kalo nak taw, sile ke laman ini ;)
dan sekarang , Mohd Khairuddin pulak yang dah muncul .
wahh !
hensem rupanya Mohd Khairuddin neyh . ahakz !




ade kontez yaww .
jom join !




begini ceritanye .



aku ade 3 orang adik lelaki .
tak de adik perempuan .
masa ibu nak deliver adik yang last , aku hope sangat yang adik aku tuh perempuan .
sebab masa tuh aku jelez tengok orang lain ade adik perempuan .
boleh main masak-masak bersama .

18 Ogos 1997 .
ayah tinggalkan aku dengan adik-adik yang lain dekat rumah atam .
ayah pergi tengok ibu dekat hospital .
petang tuh ayah balik .
kata aku dapat adik lelaki .
ye. lelaki .
guess what's my reaction was ?
I DID CRIED LOUDLY .
yup .
menangis macam kene bantai dengan kayu balak .
frust kot =.='




one day, masa tengah main komputer .
adik aku yang last tuh datang dekat aku .


"kak,ibu cerita kat aku , cakap kau menangis masa aku lahir sebab tak dapat adik perempuan"
aku terkejut gile .
"oi, mane ade. kejadah aku nak nangis. aku lagi bersyukur tak de adik perempuan taw."
"eleh, blah la. ibu cite, takkan ibu tipu plak." pastu dia gelak kuat-kuat .




oke. aku malu .


first malu sebab rahsia dah bocor . sebab aku memang tak suke kalau ade adik perempuan . selalu cite yang aku hate to have a lil sis . and i'm proud of that my sibs is all boys . HAHA ! 


second malu sebab adik gelakkan aku . ADIK kot . jatuh maruah sebagai seorang kakak .
grr x(



adik aku pernah cakap kat ibu ;
"ibu neyh kalo berborak dengan orang mesti cite pasal anak-anak. abang malu tau tak ."
pastu ibu cakap ;
"dah tuh, nak cite pasal ape ? sume orang pun cite pasal anak-anak diorang"


well itu perkara biasa lah bile kaum ibu bercerita pasal anak diorang .
nampak memalukan tapi sebenarnya they proud of their children . 
and the love their children much .
kalau tak sayang, takkan diorang cerita kan ?
hehe ;)


akak luv you ibu ;)
*boleh jadi bahan neyh kalo adik aku bace.*


18 bantah cakap cikgu:

kaizen shinobi said...

wahaaaaaa! ikut contest! tak ajak!!!!!!!!!!!!

I n n z said...

aku baru taw la weyhh .

Nur Areefah said...

keh3..
kesian xD

Ery Farieha said...

betol3
kacak la khairuddin tu
>___<

I n n z said...

@Nur Areefah

haha .
;)

I n n z said...

@Ery Farieha

kan3 ? xD

devoted lily♥ said...

i wish to have a lil brother..
tapi sume pompuan..huhu..
kalo ade adik laki kan best..
mesti leh buli2.. =)

oranglidi said...

stylo jawapan mak kau..

Sir Marcello said...

ek ada kontez rupanya? semalam usha jer...

btw...xbley blah bila frust menongeng dapat tau adik lelaki yanglast tue :P

I n n z said...

@devoted lily♥


aah .
best.
sbb lasak .
thrill habeh ;)

I n n z said...

@devoted lily♥


aah .
best.
sbb lasak .
thrill habeh ;)

I n n z said...

@oranglidi

well , mak sape . haha xD

I n n z said...

@Sir Marcello

agak la .
sbb tak dpt ape yg di idam kan ;p

Hamzah Ian said...

ala... biase la tu kan.. mak nak citer pasal saper lagi kalo bukan anak kesayangan.. hehe

paan said...

saja nak bagitau..aku sayang adik pompuan aku..adik last jer pompuan..yg len sume laki...

Aidi-Safuan said...

hahahahha... kantoi~

manggosteen said...

seronok tgk org ada adik..

kasih said...

comel je adik ko.