Meet This Blog In Facebook !

Thursday, August 12, 2010

.kenangan ramadhan #5.

bile baby tunjuk gambar abang dekat kawan-kawan baby.
diorang kata abang tak handsome pun. sweet jeh .

abang bukan anak orang kaya.
abang tak kacak macam awal ashaari pun.
tapi ntah lah.
bagi baby, abang istimewa sangat.
sampai hari ni pun baby tak lupe suara abang .
oke. maybe baby jatuh cinta dengan suara abang .

abang ingat tak .
abang pernah buat salah dengan baby .
masa tuh baby maseh dekat PJ.

malam tuh kita mesej.
baby ajak abang jumpa.
kat midvalley.
baby happy gila.
yah. maybe ada sedikit gila.
masa tuh abang balik rumah .
rumah abang dekat selangor, so kira dekat lah .

baby pegi dengan roomate.
baby pakai baju pink .
baby tunggu abang sejam tapi abang tak muncul-muncul.
baby call, abang kata kejap lagi .
oke. baby tunggu jeh .
baby lepak kat KFC, makan dengan roomate.

dah lama lepas tu , baby call abang lagi .
mase tuh dah nak dekat malam dah .

"err sorry lah tak dapat datang lah. motor kawan rosak plak. abang kat rumah dia ni"

baby tak taw nak kata apa dah .
sedih ade, marah ade, nak nangis pun dah rasa nya .
end up, baby tengok movie dengan roomate .
baby dah tak nak fikir pasal abang lagi .
abang tipu baby .

beberapa hari lepas tuh, baby jumpe kawan baby .
lelaki .
baby cerita kat dia pasal kejadian tu .
niat baby hanya nak meluahkan kesedihan .
i need someone to talk to .
and baby rase, dia paling sesuai .

"tah-tah dia memang tak nak jumpa kau . alasan motor rosak tuh, sengaja dia reka padahal dia dekat rumah"

2 orang kawan baby cakap bende yang sama.
mereka lelaki .
mereka faham tingkah laku lelaki .

ada logik nya kata kawan baby tuh .
baby jeh buta.
percaya bulat-bulat kata abang .
sebab ?
baby sayang abang sangat .
cinta membutakan seseorang .
and hell yah. i'm the who blind because of love .


kenapa abang buat baby macam ni ?

14 bantah cakap cikgu:

kaizen shinobi said...

dah boleh dah ko lupekan der...

siyes... kalau xnak datang tuh cakap jeh r... ish3

Nurul chumel said...

i like to follow this story..tak sabar rasa nya nak tunggu cerita ni habis.. tapi still nak baca sebab memang i suka baca entry nih..mcm diari.. congrates inn.. :)

mysara said...

akak patut lupakan je org mcm ni....

ceLy. said...

parah. -_-

devoted lily♥ said...

kalau betol sayang dan ikhlas,
motor rosak pon sanggop tolak..

takpe,
kumbang bukan sekoq,
sambil2 terawih tu usha2 la kot2 ada y berkenan.. haha

Arief Arf said...

padahal nye abang tido. lupe nak bangun.
tapi alasan cover baek punya.

hahaa

X)

Hamzah Ian said...

jgn percaye selagi belom kawen.. btw hepi rmadhan okeh..

I n n z said...

@kaizen shinobi

cite lame la lol .
haha.

I n n z said...

@Nurul chumel

haha.
tq ;)

I n n z said...

@mysara

yah yah .
mmg ptt sgt ;D

I n n z said...

@ceLy.

haha.
sanga kan .;p

I n n z said...

@devoted lily♥


haha.
i wish i go for terawih.
tp x pg lak;p

I n n z said...

@Arief Arf

taw tak pe.
haha.

I n n z said...

@Hamzah Ian

oke3.
hapy ramadhan too ;D