Meet This Blog In Facebook !

Saturday, December 31, 2011

.last entry for 2011.


first core paper dah start pagi tadi .
aku tengok kertas soalan , 3 jam .
aku set pukul 1130 aku nak blahh .
HAHA !

aku memang cenggini .
tak suka sangat tunggu lama sampai habis exam .
sebab aku tak suka keluar ramai ramai .
kalau keluar awal , aku keluar sensorang .
takde lah berasak asak dekat pintu .
bijak tak aku ?
tapi sampai ke pukul 12 , aku masih menulis .
bila madam cakap time is up , aku belum jawab soalan no 10 .
amek kauu , terus tak cukup masa .
*nampak tak aku sedang bagi kau hint bahawa aku adalah seorang pelajar cmerlang yang jawab soalan sampai tak cukup masa ?*

lepas habis exam , aku jalan kaki pergi kat bus stop depan KAED tunggu bas .
balik rumah time .
next paper aku hari sabtu minggu depan , lagi nak suruh aku stay kat uia ?
uii ~ memang idok ler .

time dalam bas balik seremban , aku TERpandang sorang chinese ni tengah gigit betik .
tak lama pastu , betik dia habis .
dia makan jambu air + asam pulak .
okayy , ini buat aku terliur .
aku pandang jeee .
*air liur meleleh*

bila sampai rumah , aku nampak ayah tengah krup krap krup krap kunyah jambu air .
okay , this is super heaven .
macam tetau je aku mengidam jambu air + asam .



so , nahh , here it is .
sedap tahuu .
nyum nyum .

ramai blogger aku tengok buat wrap up untuk 2011 .
complete dari bulan 1 sampai 12 .
aku malas nak recap .
kau rajin , kau pergi lahh baca 452 entry itu yeww .



yang pasti , tahun ni aku dah pandai malas nak blogging .
almost half compared to last year entries .
theeee ^____^













HAPPY NEW YEAR 2012 !

Friday, December 30, 2011

.si tembam yang comel.

kalau baby tembam , mesti geram kan ?
nak nak pulak kalau pipi dia macam shin chan .
pipi labuh cenggitu haaa , mahu lebam kene cubit .

tapi ..

orang besar yang mempunyai pipi tembam pun comel ape .
kalau tak caya pergi tanya kawan kau ke , boyfriend kau ke , girlfriend kau ke .
memang lah tak secomel baby tapi at least , orang geram gak lahh tengok pipi tetembam ni .
HAHA !

*gila positif aku pujuk diri sendiri yang juga tembam*

dari pemerhatian aku , lelaki suka tengok gadis tembam . i mean pipi yang tembam . macam budak dekat DP aku ni . kbai 

buktinya , ramai yang like status ini .
hik hik hik .

tak cukup dengan itu , aku mesej cumi ciki , tanya pasal ini jugak .
dia pun iya kan .
haaa ~
see , jangan lah sedih kalau pipi kau tembam , itu tanda anda digerami oleh orang ramai .
ek , digerami ?
HAHA ! apakah ayat itu wahai innz ?



bila aku tukar DP , letak yang pipi tembam instead of pipi yang kurus ituuu , ramai pulak yang puji *pitam*
gambar photoshop uolsss .
tapi tang tembam tu , tak edit eh , memang ori .
i hilangkan cela di muka sahaja .
bagi nampak flawless sikit .
HAHAHA !






tak pepasal je adik aku chat , cakap cikgu bola dia kirim salam dekat aku .
kirim salam i tak terima okay , sila kirim ayam penyet AP .
itu tanpa reragu i terima .
HAHAHA !





kbai . esok exam lepas tu balik seremban .
cepat lahh jeles .



Thursday, December 29, 2011

.rezeki Allah.

di kala ini , aku memang mintak sangat handphone tu di jauhkan dari capaian aku .
bulan ni je , aku rasa dah lebih RM100 aku topup .
ketagih SMS punya pasal .
penyakit ni datang sekali sekala , tapi azabnya ya allah !
memang tak makan aku sebab topup je manjang .
heh .

okay dah stop pasal topup .
aku nak cerita pasal malam tadi .

ada orang belanja aku ayam penyet AP yang super sedap tuu .
okay , sedap sedap .
terbayang bayang kesedapan ayam dia tuu .


okay , itu je nak cerita .
kbai .












HAHAHA ! gila tak bermanfaat punya entry !

Wednesday, December 28, 2011

.berehat.

aku adalah bersenang lenang di uia .
exam start 31/12/2011 .
lepas tu lagi 3 paper adalah pada TAHUN HADAPAN .



okay , nice , exam tahun depan .
jom layan movie ~

Monday, December 26, 2011

.good luck , IIUM's mates !.




ALL THE BEST !


.majlis perkahwinan.

school break nearly end .
ramai yang dah bertukar status dari single ke married .
kawan aku pun ada lah dua tiga empat lima orang .
tahniah untuk mereka .

dan di sebabkan keterujaan aku terhadap perkahwinan , aku merasakan yang aku nak pasang lagu dekat blog .
jangan risau .
tak lama ni der .
kang dah bosan , aku remove lahh yeeee ;)

selama masih ada , enjoy lahh .
mana tahu , tahun depan ada pulak yang kahwin kann .
hehe ^____^



*26th December 2011 - Happy 22nd Birthday Muhammad Noor Hafiz . We miss you here . Do back home safely yahh ;)*


Sunday, December 25, 2011

.sakit gigi.

gigi aku memang berlubang .
last aku pergi dentist , around this year jugak lahh .
itu pun selepas bertahun tahan sakit gigi .
takut nak jumpa dentist punya pasal .

dentist cakap , gigi aku ada 4 lubang .
kesemuanya geraham .
geraham kiri kanan atas bawah .
azab okayy .

tapi hari tu pergi , dah tampal 2 lubang .
lagi 2 lubang , dia suruh datang next week , tapi until tak pepegi .
HAHA !
scary kot .

aku nak pergi , nak nak lagi bila tengah sakit gila babi sampai kua air mata bagai .
seyes , gigi aku tengah sakit macam hape .
tapi setiap kali aku pergi , aku mesti kena marah dengan doktor dan nurses .
HAHA !
sebab aku ni manja .
asyik rasa nak muntah jee .
lepas tu tolak tolak tangan doktor .
mahu dia tak mengamuk kann ?

dah besar gajah tapi mengada macam budak tadika .
HAHA !


sekarang , aku tahan je .
meleleh lahh air mata ku , nama nak pergi memang tak lahh .
tunggu lahh bila ada kekuatan nanti .








cabut sakit okayy .
sebab geraham kann lepas tu bukannya longgar .
huuuu T_____T

Friday, December 23, 2011

.nak update jugak walaupun takde mende nak cerita.

kelas dah habis .
exam aku mula selasa depan , yakni 27 Disember 2011 .
exam tilawah al quran .
hurmm .

lepas tu gap lamaaaaaa , 3 Januari 2010 baru start paper core course .
last paper on 13 Januari 2012 .
lepas tu , cuti semester , dalam 3 minggu lebih sikit gituu .

belum ada plan nak buat apa cuti ni .
biar lahh masa yang menentukan .
cewaaahhh ~ ayat nak standard BM SPM je kann .
HAHA !

eeeeehhh , malam tadi aku jumpa MA .
omjayy ~ suka gilaa okay .
tapi sayang dia tak banyak cakap macam biasa .
sebab dia baru bangun tidur .
sebab aku sampai lambat .
cakap pukul 10 , tapi aku sampai 1030 ++ .
risau dia mengamuk je ouhh .
heeee .

MA dengan hairstyle baru .
mohawk yaww .
macam budak nakal je nampak .
adehhh ~












ada orang cakap aku dah couple .
keh keh keh .
belum maaa , single mingle lagi ni haa .
saje je propa tukar status kat FB .


kbai .
kan dah cakap takde mende nak cerita
=.='

Wednesday, December 21, 2011

.muka ouh muka.


aku tak cukup tido ni .
bukan sebab study tapi sebab gila fikir masalah kulit muka yang entah bila nak kembali licin sperti dahulu kala .
haih ~

dah macam macam benda aku pakai kat muka ni .
semua tak jalan .
bertambah lagi ada lahh .

orang kata sebab aku pakai mekap .
kalau aku tak pakai mekap , muka aku pale gila serupa sundal bolong ehh sundal bolong cantik , aaaa serupa ikan batu .
tahu ikan batu ?
haaa cenggitu lahh .
HAHA !
tapi aku pakai bedak compact jeee kot ;p

jerawat kat muka aku super teruk .
sebab tu aku jarang tayang gambar sebab aku malas nak edit .
tahu kann gambar semua aku edit bagi nampak super flawless . HAHA !
tapi yang penting gambar semua real bukan gambar internet okayyyy .

siapa suruh ajar aku cara nak hilangkan jerawat pakai photoshop .
terus flawless muka aku yang jahanam aku ni haa .
HAHA !

shera ada syor guna tepung ubi kayu + asam jawa .
okay , aku dah 3 minggu gak lahh pakai .
jerawat lama surut tapi jerawat baru plak timbul .
lepas tu bega tak nak sesurut .

malam malam muka aku macam mak lampir dah haa .
kalau aku dah kahwin , tapi still tak hilang jerawat , nasib kau lahh bang oi .
kau hadap lahh muka bermasker tepung ubi kayu tetiap malam yep .
HAHA !

malam tadi lagi lahh , lepas pakai masker tu , aku bantai pakai putih telur pulakk .
sebab nak hilangkan white head pulak .
white head kat muka aku super banyak okayy .
rimas aku tengok putih putih ni .
eeee ~
dah macam hantu bungkus dahh aku tengok muka aku .
tido pukul 2 pagi .
pukul 430 pagi bangun sebab nak bukak mask putih telur tuhh .
cuci muka pe sume , pukul 500 pagi tido balik .
pukul 730 pagi dah kene bangun sebab ada kelas dan tak boleh miss .

until now aku masih celik .
nasib baik kelas petang karang dah habis , kalau tak , sampai ke malam , aku celik .
dah serupa panda pulak mata aku .
HAHA !








kau ada cara tak nak hilangkan jerawat dan bekas jerawat ?
aku tak nak pakai menatang menatang moden ni .
semua tuh tak ori .
ibu ajar tak yah pakai menatang tuh sume .
bukan kita sure sangat halal ke tak .
penjual memang lahh cakap halal , sebab itu bisnes maaaa .



















aku tak heran kalau orang jumpa aku kat luar , dia cakap gambar dengan real tak sama .
eh , memang tak sama pun .
a big thanks to PHOTOSHOP .



haaa , nak suruh aku buat tutorial hilangkan jerawat guna photoshop lettew .
HAHAHAAH !


Tuesday, December 20, 2011

.NAPBAS 2011 - The Foods.

simple je lahh .
aku pun takde masa sangat ni .
lets the pictures do the talking okayy ;)

gambar makanan je kot ;D


*table no 31 ;)*


*air yang asyik di refill . asyik nak ke toilet je keje*


*first food . entah apa nama tah . pelik , aku tak reti nak makan tapi habis jugak *


*pea soup . err , tak habis pun *


*grape ice blended . sikit jeee ;( tak puas *


*ini main dishes . ayam dengan cheese lasagna  . sedap tapi tak habis sebab aku dah kenyanggg . rugi jee *


*tiramisu sedappp !*












okay habis . kbai .
busy ni busy .


Sunday, December 18, 2011

.NAPBAS 2011 - Meet The Bloggers.


lepas register , adalah masa untuk bergambar dan pre cocktail .
adalah beberapa orang waiters bawak dulang air nenas tapi tak rasa nenas langsung .
lepas tu aku nampak kek dan kek !
sedap !

Nuffnang siap sediakan tempat untuk ambik gambar lagi .
sebijik macam Grammy Awards kau tahu .
pehh ~


*ini lahh tempat bergambar ituu , cuma takde orang interview kita jee . (kau ingat kau retis eh innz ?)*

lepas tu , ada orang tukang snap pictures , and pictures tu sume kita boleh amek .
eh silap , orang Nuffnang akan hantar ke rumah .
pehh lagi .

aku dengan Adie macam tak caye jee .
berkali kali tanya "eh betul ke dia hantar kat rumah ?"
just wait and see je kayy .
nanti aku tayang kat blog .
aku kan dah ade scanner .
HAHA !

aku kan pemalas orangnyaa .
jadi takde lahh aku tegur sesiapa .
semua aku mintak Adie yang tegur , hehe .
"Adie , gi lah cakap dengan Hanis , nak tangkap gambar dengan dia "
kesian Adie kena dera tapi respect ahh , dia berani ;D

few bloggers I met yesterday during the event .
ada lagi tapi kat camera diorang lahh .




*cari lahh signature aku*


*Ayie , first time jumpa*


*dia buat aku rasa excited gilaaaa , si cantik , Hanis Zalikha . friendly and sweet . *

kitorang tangkap gambar dengan dia dua kali tahu .
sekali dalam camera , sekali dalam phone sebab nak post terus kat FB sebab sengaja nak bagi korang jeles . HAHA !
masa second time nak tangkap gambar dalam phone tu dia tanya "kenapa nak tangkap lagi ? tadi I tak cantik ke ?"
kitorang super teruja sebab dia ingat tadi kitorang dah snap pic dengan dia .
keh keh keh .


*Kak Kathy , first time jumpa*

dia cantik sangat , baik , friendly . aku cakap lahh dia macam barbie doll , tapi dia cakap , dalam gambar je tu .


*Kak Alyza, first time jumpa . tak pernah sampai lagi kat blog dia before . hehe ;)*



gambar dalam camera aku tak banyak sebab aku pakai camera lama , so gambar tak berapa cantik .
7.1 MP jeee .
camera pink tuu , lupa nak charge battery ,
wuwuwuwu T____T

dalam camera ada few pics of me .
tunggu dia bagi .
nanti aku upload kat FB yeee ;)








meja yang aku duduk , which is NO 31 , bloggers sangat friendly .
masa aku duduk , meja still kosong .
aku jadi orang pertama .
few minutes after that , tetiba ada orang datang hulur tangan perkenalkan diri .
terkejut aku .
HAHA !

sambil makan , sambil borak , gosip gosip sikit , gelak , tangkap gambar .
okay , bloggers at my table is super duper best !


nice meeting uolz ;)

Saturday, December 17, 2011

.NAPBAS 2011 - The Journey.

NAPBAS 2011 is officially over last night tapi macam biasa , the bloggers baru nak update hari ni .
HAHA !




semalam , aku pergi dengan Adie .
dia pick up aku kat rumah .
tapi , before tu adie sesat sampai econsave .
aku pulak dah tak tahu nak bagi direction , jadi aku pergi pick up dia kat econsave .
dalam 530 petang , kitorang gerak .

berpandukan GPS , kitorang memulakan perjalanan .
dekat GPS tu , ade lahh tulis ceni ; MARRIOT HOTEL  (5*) KL
aku tengok aku diam je , dalam hati ; '5* maknanya 5 branch kot'
tapi lepas tu aku fikir balik , cakap dengan Adie "okayy , 5* maknanyaa 5 star hotel . hahaha. bintang nya kecik"
kitorang gelak gila sebab memasing pun lambat pikap .
HAHAHA !

masuk exit putrajaya , masih jalan ikut GPS .
rasa lama sangat .
kitorang kene register pukul 630 tau .
dalam 630 , tetiba kitorang sampai KL , nampak TS , KLCC .
ahh sudahh , mana marriot nyee ?

we are lost .

tanya guard , call orang , rupanya tempat yang kitorang nak pergi tu kat putrajaya jeee .
kitorang risau gila tak boleh register ke ape ke sebab dah lambat .
patah balik lahhh .
nasib tak jauh .
setengah jam dah sampai .
dalam pukul 730 macam tu , kitorang sampai .

fuhh ~ lega .
memang bersyukur sangat sebab dah sampai .
hilang risau tadi .

masuk je hall , terus register .
pakai I/C .
nama Adie not in the list !
aku rasa , jantung Adie dah gugur dah tuu .
macam macam difficulties dia tempuh dalam sehari .

aku nampak nama HIZAMI RAHIM .
terus aku cari nama DANIEL ADIE .
"adie , ni nama adie"
baru nampak muka Adie hilang risau .
hehe ;)


*look very the tembam even i wear black dress . maybe its because of the silver shawl . haihh ~*


*gigil tangan nak sign sampai salah eja nama T___T*


overall , seronok even kitorang berdua jee dan tak dikenali dan mengenali sesiapa . keh keh keh ;D



*us , finally arrived . HAHA !*



p/s : dulu , aku memang tak berani nak approach Adie ,sebab aku tengok blog dia famous sangat . masa raya ritu pun , mana nak cakap sangat , pemalu kata kauu , tapi kali ni , memang kecoh habis . gelak tak ingat kuat bila sesat pe sume . thanks Adie for the ride . ehh , syaz , akak dah naik MCC Adie . jeles tak ? ;p

Friday, December 16, 2011

.see you there.


Nuffnang Asia Pacific Blogs Awards 2011 .
excited nak pergi ni sebab first time join event besar cenggini ;)
daaa ~ nak siap , adie otw nak ambil sayaaaa ;)


Wednesday, December 14, 2011

.yes , I do.


pagi tadi lepas mandi , aku call MA .
dia jawab !
okay , teruja , teruja , teruja .
HAHA !
macam ape jee ;D

ada lahh dalam 15 minit cakap dengan dia .
dia demam dari semalam .
dah 2 hari tak pergi kerja aku rasa .

tadi dia cerita , pagi pagi masak maggi lepas tu tangan kene air panas .
okayy , kesian .
dah lahh demam , lepas tu kene air panas .
kalau aku , dah nangis dah tuu , siap pakej menjerit biar satu rumah pay attention apa yang berlaku dekat aku .
HAHA !
dasar anak cengeng ;p

dia siap warning lagi , jangan call dia banyak kali .
aku dah sentap dahh .
suara dah macam nak nangis .
kene marah kann T____T
sebab dalam sehari , boleh kata 5 6 kali jugak lahh aku call dia .
sebab ? gedik .
tu yang dia selalu tak angkat call aku .
HAHA !

sampai lahh pukul 330 tadi , habis kelas , baru aku berani nak text .
tu pun aku cakap , aku teringat kat dia sebab lecturer aku suka cakap okay macam dia .
dia pun suka jee cakap okay .
lepas tu , dia reply , cakap aku angau .

hello dear MA , i memang angau kat u okayy .
dah setahun dahhh .
sila faham .

















okay , esok khamis kann ?
time to go back home .
hari jumaat , ada event yang memerlukan kehadiran aku .
retis lahh katakan , bak kata Kaizen .
ngok , retis jadahh . HAHA !
Nuffnang Asia Pacific Blog Awards 2011 , wait for me .
aku pergi dengan Daniel Adie .



jeles takk ? (matikk lahh kene marah dengan fans adie ;p)

suppose kitorang pergi bertiga , sekali dengan Hizami tapi tapi Zami ada hal yang sangat sangat tak dapat dielakkan .
sobs T_____T





okay , chow !



Tuesday, December 13, 2011

.berjaya !.

aku ada satu je kasut .
kasut tu , aku salu letak kat rak kasut tingkat 3 , belah kiri sekali .
sebab itu je space yang ada .
sebab rumate aku yang foreigner tu dah amik space selebihnya .
dia banyak kasut .
keempat empat row , dia letak kasut dia .

dah lama aku perati , tapi aku diam jee .
sebab kasut aku sepasang je , and tak pakai space banyak .
so , aku diam je lahh .

tapi semalam , aku sampai bilik , aku nak simpan lah kasut aku tu kat tempat biasa .
tetiba aku nampak dia (foreigner) dah parking kasut dia kat tempat aku .
waaaahhh ~ ini dah melampau .
dia beli kasut baru , pastu dah takde space , dia amik space orang plakk .
rasa nak tembak je kepala dia .

tapi aku tak berani lahh kan .
anak orang weyhh .
HAHA !


aku amik inisiatif lain .
aku tampal notis dekat dinding atas rak kasut tu .

DEAR SISTERS ,THIS SHOES RACK HAS 4 ROW . THAT'S MEAN 1 ROW PER PERSON . PLEASE CONSIDER OTHERS . YOU ARE NOT LIVING ALONE IN THIS ROOM . THANK YOU .












pagi tadi aku dengar foreigner tu sibok kemas kasut dia .
clearkan rak kasut .
bagus !
aku ingat dia nak buat buat tak faham notis aku .


first time aku sebilik dengan foreigner .
dulu aku tak suka sebab karang nak kene cakap english je dengan dia .
tapi sekarang baru aku tahu hal sebenar .
diorang ni pengotor .

ada sekali tu , aku balik bilik , sampah atas lantai .
plastik balut pad , lepas tuh kertas yang lekat kat gam pad .
ahhh ~ geli shial !
bukan reti nak kutip , aku jugak yang kutip buang .
baghal kann ?

entah esok lusa , dia sepahkan pad plak atas lantai .
ahhh !


Monday, December 12, 2011

.i tak faham u ni cene sebenarnya.

kronology perkenalan kita .

kita kenal kat facebook .
kita jumpa kat pulai .
u usha i , u suka i , u sayang i , tapi i tak layan .

i usha u , i suka u , i sayang u , u layan i tapi u dah tak suka , sayang i .
i try usha u sampai dapat .
sebab i sayang gila kat u .
tapi usaha i sia sia .

okay , i give up dan u mintak i jangan contact u lagi .
i did what u ask .
i tak contact u .
even susah tapi i try and i made it .

entah kenapa , u come back to me with a question "kenapa dah lama tak contact i ?"
u make me puzzled .
and u make me fall in love with you back .
u give me new hope .
sebab bila i tanya "u rindu i ke ?"
u akan jawab "i rindu u"
sekali tu , i text u , "sume salah you sebab buat i jatuh cinta balik dengan u dan buat i kacau u hari hari . tak menyesal ke ?"
and u jawab "tak pon"
u give me a smile .

tapi sekarang , u seem avoiding me again .
my text , my call jarang u answered .
kalau u answer my call , just nak cakap "i kat luar , i dengan member , i nak fetch member , i dengan family" dan seribu alasan lagi .
i tak faham dengan u .


i rasa tertipu untuk kali kedua .
fine , I'M STUPID and BLIND .
and thanks for making me that .






yang pelik nya, i masih sayang kan u .
i masih terhegeh hegeh dekat u .
jenis tak makan saman .





entah lahh . confuse dengan diri sendiri .

Sunday, December 11, 2011

.rumahku , kedai makanku.





khamis , jumaat , sabtu , ahad , isnin .
5 hari kat rumah , memang tak kenal erti diet .
sebab kat rumah , kalau lapar , masak ajee .
adehh ~ naik balik lahh pipi aku ni .

esok nak buat tiramisu plakk .
hope jadi ;)

kawan kawan kat KL asyik tanya je "bila nak bagi aku rasa kek kau buat ni ? buat banyak kali tapi tak pernah bagi aku rasa"



okay , tak janji tapi kalau esok RAJIN , aku bawak balik bagi kat hang yeeee ;D

Friday, December 9, 2011

.ResepiBujang : Maggi Kung Fu.

Aku : lapar ahhhhhh .
Ibu : masak lah nasi . telur ada , nugget ada .
Aku : masak nasi lamaa . adik , gugel resepi .
Adik : resepi apa ?
Aku : ntah , tak tahu .
Adik : okay , resepi tak tahu .
Aku : bongok .

aku pergi dapur , tengok apa yang ada .
nama nak masak nasi tu , memang tak lahh .

okay , maggi banyak .
terus aku jerit suh adik gugel resepi mee kungfu .
dan kemudian aku salin bulat bulat .
tapi macam biasa , aku memang suka modified resepi .
HAHAHAHA !




Bahan Bahan ;

Maggi (amik mi dia ajaa)
2 biji telur
Sayur sayuran , aku guna kobis dengan brokoli
Mix Seafood , aku guna udang dengan fishball
Bawang Putih
Cili Api
Air
Tepung Jagung (bancuh dengan air)
Lada Hitam
Garam
Serbuk Cukup Rasa (optiona;)
Sos Tiram , aku lupa nak bubuh

Cara Cara


  1. Pukul telur guna garfu , lepas tu , celup maggi dalam telur .
  2. Goreng kejap , agak agak telur dah masak . Maggi aku crunchy sebab tak celur dulu .
  3. Ketepikan .
  4. Tumis bawang putih + cili api . Mereka ini telah aku tumbuk . Korang nak blend ke hiris je ke , up tp uolz .
  5. Masukkan air , ikut lah banyak mana korang nak .
  6. Masukkan sayur sayuran , biar kejap sampai didih .
  7. Masukkan mix seafood , sampai masak .
  8. Masukkan bancuhan tepung jagung , agak agak nak pekat mana .
  9. Masukkan lada hitam , garam , serbuk cukup rasa , sos tiram , rasa kuah anda .
  10. Biar masak kejap , lepas tu , curah atas maggi tadi .
  11. Siap dimakan ;)













kenyang malam ni .
rosak diet aku .
adik aku bawak balik mushroom soup pizza hut pulak .
heaven dok umah ;)

.first impression.

semalam , masa dalam bas , on the way ke puduraya , lalu dekat dataran merdeka .
ada pengantin tengah buat outdoor photo shoot .

kes #1 :
pengantin lelaki berbadan besar , pengantin perempuan kurus kecik .
jalan pegang tangan .

dalam hati aku ; comelnye diorang (senyum sendiri)

dah sampai puduraya , dah naik bas nak ke seremban .
nampak couple dekat platform sebelah .

kes #2 :
pakwe berdiri bersandar dekat palang , makwe bertudung peluk tangan pakwe sambil lentok kepala dekat bahu pakwe sambil pejam mata . konon konon tido sementara tunggu bas .

dalam hati aku ; untung lahh ada boyfriend , boleh pinjam bahu untuk tido kejap (takde senyuman)



normal kah perasaan ini ?

sesungguhnya yang halal itu lebih baik ;)



.satin shawl.

gua rasa nak jual satin shawl lahh .
paling murah lu jumpa satin shawl berapa harga dia ?

Thursday, December 8, 2011

.bukan senang nak kurus.

Mak cik : eh , dah tak tembam macam hari tu lah pipi dia , dia tak makan ka ?
Ibu : entah lahh dia .
Aku : makan jee . kuat lagi .


kenyataan nya , aku memang dah kurang makan .
aku still lunch tapi kuantiti sikit .
nasi 1/3 polistrin , still makan ayam goreng , dan sayur .
TAPI malam , aku memang tak makan nasi .
minum susu .
itupun satu kotak sehari .
banyak minum air kosong .
elakkan amek minuman manis .
so far , rasanya dah berminggu tak minum air manis .

perit perut ?
MEMANG !
tapi kene disiplin , nak kurus sangat kann ?
plus , aku memang tak de masa nak joging pe sume .
harap jalan kaki pergi kelas je .
sebab tu aku hantar Nabil balik rumah .
nak nak pulak aku tengok bie dah kurus macam hape .
siot , perut flat !
bengang lak aku .
HAHA !





*beberapa bulan yang lalu - comel pulak aku rasa muka tembam macam ni . HAHA !*


*hari ni , err actually , gambar hari isnin (5/12/2011). tapi hari ni still macam ni*

ada beza kann ?



paling seronok , aku dah tak nampak pipi tembam aku lagi .
paham tak ?
kadang kadang bila pipi tu tembam , kau boleh nampak pipi tu , even tak tengok cermin .










insya allah , will keep this until my tummy flat macam bie .
heh . jeles ni jeles .

.muka cantik tapi perangai hodoh !.

mood : marah .

serious aku tak faham dengan orang yang tak senonoh ni .
perempuan to be exact .
muka tebal mekap , blusher , eyeliner macam gothic , foundation tebal 3 inci tapi bab kebersihan FAILED !
nak cakap umur 4 tahun , tak !
22 tahun kann ?
kau ingat kitorang ni balaci korang ke hape ?
lepas buat sampah , kitorang bersihkan ?

mentang mentang bf dah sampai , jadi dengan itu ,segala sampah kau , kau boleh biar macam tu je ?
F !
aku simbah minyak panas kat muka mekap tebal kau tu , baru tahu !
grr ~

tadi aku masuk toilet .
ada bau kurang menyenangkan .
aku tinjau toilet sebelah .
toilet tu flush dia dah rosak .
aku tengok , ada sisa kumbahan terapung .

eh sial lahh !
siapa berak tak reti nak clean up ni ?
PEREMPUAN kot .

PENGOTOR LAHH SIAL kau ni .
kalau flush rosak , makna nya kau boleh biar sisa sisa kau tu dalam toilet bowl dan berharap mak cik cleaner yang bersihkan ?

EH ! bertanggungjawab lah sikit .
kau bukan dekat public toilet yang takde baldi , gayung ke hape ke .
itu aku boleh consider lagi .
ini kau kat hostel lahh gilaaa ..


aku PASTI 300 % kau ada baldi besar kann .
apa salahnya kau tadah air , lepas tu simbah je dalam toilet bowl tu .
itu pun aku nak ajar ke ?
dah sesuai jadi mak budak, tapi itu pun gua nak ajar ?
kalau aku dapat tahu siapa punya keje , memang aku simbah air kat dia .
F !


aku takkan buat sudahkan kerja kerja kau okay !
belajar tanggungjawab .

















selalu sangat aku perati , PEREMPUAN MUKA CANTIK , PERANGAI MACAM CILAKA .
kasar ?
memang itu yang layak tuk kau !


eh , gua hangin ni .

Wednesday, December 7, 2011

.jangan nak good good sangat lahh kann.

good good .
aku belajar perkataan ni kat facebook .
sape tah ajar , tak ingat .

nak gelak je tengok gelagat sorang budak ni .
budak facebook aku lah kann .
dulu dia add aku sebab dia tengok aku budak uia kot .
lepas tu , dia add kawan kawan aku pulak yang jugak budak uia .
dahhh , satu hal aku nak menjawab "siapa Q ni farah ?"
aku pun tak kenal budak ni , yang dia pun satu hal , asal budak uia , semua lah nak add .
rimas aku budak cenggini .

nak delete , kang dia meroyan pulak .
HAHA !

sejak mula aku approve dia , dia memang jenis tutup wall taw .
friend list dia beribu .
sebab dia kan rajin add budak uia .
budak uia bukan seratus dua , ye dak .

hari tu , masa birthday dia , aku macam terkejut taw .
kan kalau kat fb , kalau ada birthday orang tu , ada notification kat right side , kalau klik , boleh post wall kat orang tu tanpa perlu jengah page dia .
aku klik , boleh post wall taw .
aku heran gilaa .

lepas tu , aku pergi kat page dia .
memang sah dia open wall .
only for 24 hours for friends to wish him (alamak kantoi budak tu lelaki) happy bithday .
aku dah gelak geguling .
apa motif dia buat macam tu ?

aku ingat dia sengaja off wall sebab tak nak semakkan wall dia dengan post orang lain , tapi bila dia buat macam tu , aku rasa dia ni something wrong .
tak tahu nak cakap macam mana tapi serious , dia macam ____________ .

lagi satu , dia kalau post status semua bajet good good je .
haa , ni good good yang dimaksudkan .
semua salah orang dia nak betulkan .
macam dia takde salah .
pada aku , dia sangat annoying .

tadi aku berpeluang kenakan dia .
HAHA ! nice one !

dia post status cakap kuliyyah dia paling banyak credit hours taken in the world .
dia tak cakap pulak its only among engineering .
lepas tu aku comment , cakap , pasti ke sebab accounting pun nearly 150 credit hours .
148 kalau tak silap aku .
lepas tu , baru dia bagi statistics cakap among engineering faculty , IIUM has the highest credit hours taken .
aku reply , lain kali cakap biar habis .
geram pulak aku .
lepas tu , dia tak reply dah .
malu lettew .

bajet good good lagi .
kalau tak tahu info sebenar , jangan nak memandai buat cerita .


eh , marah ke innz ?
HAHA !












semester dah nak habis , tapi aku down gilaa T______T
dah cakap dah ! jangan over confident .
ini kali kedua dalam hidup , over confident time exam happen .
ee ~ scary =.="







Tuesday, December 6, 2011

.cinta manusia.

hati saya sedang berbunga bunga cinta .
eh , geli kann ?
HAHA !




Monday, December 5, 2011

.eh, yeke?.

Dia : ada u nampak i online .
Aku : cene i nak tengok u online ke tak kalau u dah block i ?
Dia : eh , yeke ? i block u ke ? bukan i delete u je ke ? (reaksi terkejut macam tak tahu pape)Aku : iye lahh gilaa , u block i .
Dia : eh , i gila ? okay , i gila .
Aku : u yang cakap u orang gila tadi , i iye kan aje .
Dia : okayy .

Dia : ee tumbuk perut kang , kurus .
Aku : eh , nak nak , nak kurus .
Dia : (gelak)

rindu dia .
eh , mereng eh innz ?
HAHA !







Sunday, December 4, 2011

.malam yang seronok.

8:00 malam 

Aku : watpe ?
Dia : takde wat pe . baru bangun tido .

9:00 malam 

Aku : nak jumpe tak ?
Dia : nak jumpe , datang lahh .


sumpah aku bosan malam tadi .
adik adik aku semua takde kat rumah .
internet pun dah suruh aku keluar jugak .
tu yang text dia tu .

dalam 9:15 , aku sampai depan rumah .
dup dap dup dap .
sebab dah lama tak jumpa .

dia masuk kereta , bau perfume lelaki .
ouh man ~ suka .
okay , jangan gedik innz .

Aku : u sihat ?
Dia : sihat .

bla bla , borak macam macam .
sebab dah lama tak jumpa .

dia sekarang dah duduk KL .
aku ingat dia suka taw dok KL tu tapi tak .
HAHA !
macam aku jugak .

Dia : boring lah duduk sana .
Aku : yeke ? bukan u suka KL ke ?
Dia : takde mende nak buat kat sana  .


bla bla bla , borak lagi .
amende aku asyik taip bla bla bla je ni =.="

aku rindu dia sebenarnyaaa .
jadi , malam yang bosan jadi happening sebab dapat spend time dengan dia .







spend time dengan orang yang kita suka , memang menyenangkan .



nak tahu DIA tu siapa ?




DIA ialah BIE .
iya , bie aku yang dulu .
yang buat aku kecewa .
yang buat aku frust .
tapi sekarang kitorang kawan jeee .
tapi still , dia adalah yang paling aku senang nak talk and hang out with ;)







love you . eh ?









kdaaa ~


Friday, December 2, 2011

.nak try jahit baju sendiri.

aku nak try jahit dress sendiri .
tapi aku bodoh sikit guna mesin jahit .
bukan tak reti , bodoh sikit je .
selalu sangat jahitan tak kemas / center .
manjang ke simpang .
adeyyy ~

tapi kali ni nekad nak jahit baju sendiri .
tapi kann , satu disadvantage aku , aku tak reti melukis .
sumpah buruk !

design ada tapi nak lukis tak reti .
T____T

dress code untuk majlis ni formal .
aku bab dress code ni , lagi bodoh .
aku tahu dress code uia jek .
baju kurung !
HAHA !

dia tulis dress code untuk majlis ni , formal .
aku dah gugel and mostly dress hitam lahh .
susah nak cari dress hitam labuh and long sleeves .
kalau ada pun , mesti simplee jee .
dull T___T

apa kata , korang yang mana amek fashion design tu , tolong aku .
kain apa sesuai untuk dress labuh ?
yang tak jarang sebab aku malas nak pakai inner .
heheh ;D
satin okay ?

ouhh , design aku ?

aku nak bahagian bawah dress tu kembang , ada susun susun .
lepas tu , bahagian leher , V-neck .
tak yah letak apa apa , sebab pakai tudung , bukan orang nampak pun kann ;D
kat pinggang , ingat nak ikat reben je kat belakang .
nanti maybe boleh letak beads ke hape lahh kat pinggang tu .
lepas tu , tangan nak yang style longgar sikit je , lepas tu , nak letak reben kat pergelangan tangan .

okay , simple kann ?

dapat bayang tak ?
wuuu ~ nak lukis , den tak ghoti .

tulun tulun .





Thursday, December 1, 2011

.jemputan ke malam penganugerahan.




alhamdulillah . tak sangka dapat invitation .
sebab entry pun bodoh bodoh je .
HAHA !

kali ni aku mesti pergi .
tak nak miss lagi macam party astro hari tu .
menyesal tak sudah .

siapa lagi dapat ?
jom lah pergi sama sama ;)


*terus call zami bagitahu dapat , kalau dia dapat jugak , boleh pergi sesame . wee ~*









semalam dugaan , hari ini rezeki .
mulakan dengan sabar , di sudahi dengan kegembiraan .




Wednesday, November 30, 2011

.wordless wednesday #4 | tragedi november.




Tuesday, November 29, 2011

.tragedi online shopping.

aku consider my case involving online shopping .
sebab the boy yang sold the BB (BlackBerry bukan BroadBand) jual BB secara online , cuma aku je yang beli thru kawan kawan sebab budak tu pun dok area sini jugak .

for your information , budak ni budak SPM .
okay , itu isu lain .

nak cite isu BB dulu .

one reason why aku decide nak beli BB ni sebab telinga aku panas, kawan kawan kecoh aku sorang je lagi yang tak pakai smartphone .
siap ada yang heboh tak nak layan text aku sebab dah ada BBM , whatsapp , viber , tah pe lancau apps lain .
FINE ! dengan hasutan syaitan , aku beli .
dengan harga RM410 , aku dapat BB Storm 1 .
tak berbaloi ?
IDC ! as long as telinga aku tak terbakar dengar segala perlian itu , aku peduli apa .
sekali dua aku tak kisah , boleh buat pekak lagi tapi kalau dah each time jumpa aku pun , mesti nak underestimate aku , bikin wa panas jeee .
"zaman bila pakai Nokia ?"
F tahu kengkawan cenggini .

enough .
next !

2 weeks after aku bagi duit , with FULL PAYMENT , baru aku dapat BB tu .
masa budak tu hand over the BB , dia cakap , kalau ada probs , bagi dia balik .
BUDAK TU YANG CAKAP OKAY BUKAN AKU TANYA .
aku pun esaited lahh , tak sabar nak balik hostel , nak tuka pakai BB .

handphone baru kan kena charge 8 jam .
tapi budak tu cakap , dia dah charge kejap , so boleh on kejap lahh .
aku pun tuka simcard , activate BIS Bonus monthly RM20 .
tak lama tu , BB k.o .
out of battery .

aku charge sampai esok pagi tapi the BB stil didn't on at all .
petang tu , aku decide nak return back .
budak tu cakap battery rosak .
dia cakap nanti dia tukar battery .

about 1 month and half dia SIMPAN BB aku dengan alasan takde masa nak hantar .
during a month tu , everyday , aku keep texting with polite asking about my BB .
latest dia cakap nak bagi 1 November and guess what ?
aku hanya dapat balik BB aku on 28 November .
in the mean time , my unused BIS Bonus cost me RM20 had expired .

okay , fine , as long as I get my BB back , aku syukur dah .
dia pass BB tu kat kawan aku .
jadinya , malam tu , aku pergi lah kat bilik kawan aku nak amik BB  .

kitorang bukak BB .
even tade simcard , the BB stil can on eh ?
heibat , my X3 tade pulak macam tuhh .
HAHA !

SUPRISINGLY, WE FOUND A FEW SMS's IN THE INBOX FROM NUMBER THAT I DON'T EVEN KNOW AT ALL .
we keep reading it .
some of the messages state the boy's nama , B_______ . (evidence 1)
and also text from celcom said that he subscribed to BIS advance something daily for RM2 . (evidence 2)
obviously , I'm a Maxis user since i was in form 5 .
perkataan babi asyik keluar dari mulut aku .

memang babi budak itu .
babi , dia guna phone aku .

selama aku baca text tu , all the cursing word towards the boy keep throwing out .
he deserved that ! BABI !

my friend noticed something is wrong with the screen .
ada something bulat warna ungu at the bottom of the screen when she touch the screen .
storm memang fully rely on screen because its touch screen .
kalau screen rosak , boleh campak lombong je BB tu .
its useless ,
bila kawan aku cakap pasal screen itu , aku cakap tade pape kot .
sebab dia still boleh guna lagi phone tu .
masih tu aku tak terfikir pulak , no wonder when she touch the PHONE icon , its doesn't function at all .
siapa using storm should know where is the icon located .
its the bottom of the screen yang rosak .
upper okay .

then , kitorang bukak folder MESSAGES .
ada history from the internet .
lagi sekali , aku terkejut .
http://www.myfirsttime.com/read/__________
ni web lucah weyh ! bangang gila budak tu . sia sia kantoi dengan aku .
kawan aku turut ternganga .

balik bilik , aku charge BB tu sampai full .
lepas tu , aku masuk simcard , and plan to activate BIS .
kawan aku dah siap bagi BBPin bagai ni haa .

masa aku nak reply text dia , baru aku tahu screen rosak .
nak pecah screen aku tekan tapi the word still didn't came out .
aku call je terus member aku tu , cakap my BB rosak and dia pun macam bengang sikit ; "buang je BB tu , pergi beli Iphone pulak"

aku diam je .
takkan nak campak plak BB tu kan ?
T_______T

aku call kawan aku lagi sorang , mintak tolong dia tanyakan kawan dia kalau repair screen berapa ? kalau mahal , aku rasa better aku sell of terus the BB .
tapi sekarang , 90% chances aku akan jual .
duit tu , aku simpan dalam tabung besi , tahun depan angkat bold 4 terus .
HAHAHAHA !
aku minat yang touch touch ni sebab dah selalu main Iphone and Galaxy Tab kann ;D

okay sambung cerita .
kawan aku sudi nak tolong dan dia jugak tolong cursing the boy .
HAHAHA !

aku dah banyak kali dahh baca yassin untuk budak tu .
niat aku semua jahat jahat .
biar FAILED SPM dia .
kejam ?

aku rasa dia lagi kejam dengan aku .
aniaya aku , tipu aku .

budak tu siap text cakap ;
"bb tu saya dah hantar kat _____ . dalam box ada warranty , kalau ada apa apa , pandai pandai cari kedai repair"
BABI kann budak ni ?
dah tak nak responsible sebab dia dah PAKAI dan ROSAKKAN BB aku , so dia nak lari .
budak ni , kalau aku jumpa tepi jalan , tak fikir 10 kali , langgar je pakai Nabil .
itu pun kalau Nabil nak lahh langgar dia sebab diri dia tu KOTOR !
hati HITAM !

aku tak reply yang itu .
malam sikit lepas aku dah simpan balik BB dalam box , aku text ;
"terima kasih sebab bagi balik BB akak yang dah ROSAK SCREENnya . seronok eh PAKAI storm sampai rosak screen . semoga Allah bagi balasan setimpal atas amanah yang awak pegang .'all the best'"

tak lama tu , dia reply ;
"saya dapat phone tu terus bagi cuma lambat sikit sebab takde masa nak hantar . say whatever you want , fyi , dalam box tu ada warranty dan boleh hantar repair kan? bye."
aku reply balik ;
"yahh , the warranty for LCD screen is only valid for a week and the date on the receipt is on 4/10/2011. Tq !"



I'm not stupid .
eh tetibe ;p



aku ada ugut nak buat report police and aku rasa suppose dah buat report tapi bila aku fikir, dia sedang SPM and that might affect his future , aku cancel niat .
masih ada nilai murni dalam diri aku .
kalau dia kene tahan , masuk lokap , SPM sangkut , kene antar henry gurney , kan lagi parah .
at least , aku doa mintak SPM dia failed , dia boleh repeat paper julai and still boleh masuk universiti kann ?
aku cuma ugut and dia turut ugut aku balik with the same thing .
aku tak takut sebab aku berada di pihak yang benar .
plus , aku ada banyak evidence dan saksi .
so , gua memang tak goyang .
BABI lagi untuk budak tuu .
FUCK OFF !

dah banyak kes aku baca melibatkan online shopping .
ini second time aku buat online shopping tapi ini first time aku kene tipu .
okay , enough innz .








pasal ni , aku kena marah dengan member member .
bertubi tubi .
takde moral support langsung .
mujur ada sorang dua yang pujuk aku .

"takpelah , dah terbeli, nak buat macam mana , ini pengajaran tuk kau , lepas ni nak beli pape be careful okay . people make mistake. chill k"


fuhh ~ thanks friend ;)






[will update with pictures and videos , online guna prepaid broadband jehaaaa]





Sunday, November 27, 2011

.1 jam 50 minit | Financial Management.





kau pening tengok kertas ni ?
aku lagi pening buat 20 soalan FM ni .
dekat 2 jam duduk atas kerusi marmar .
saket montot dahh .




kdaa ;)

.hati sakit , sakit hati.

nampak je aku macam cool , kuat  , muka ketat kat luar , minah rempit bawak motor laju .
tapi ketahui lahh kau bahawa aku mempunyai hati yang sangat super duper sensitif .
dan aku jenis pendam dalam hati .
aku diam je , tahu tahu je aku dah tak bertegur dengan orang tu .
HAHA !

lagi satu , aku takkan cakap dekat kau yang aku pissed off dengan kau .
aku luah semua dekat blog tapi tak pernah aku mention any names .

kalau kau rasa , entry aku tu kene kat batang hidung kau , aku harap kau tak bawak cerita ni kat luar .
lepas tu , post link aku merata .

hey , aku tak buat macam tu okay .
kau yang datang cari blog aku , bukan aku yang sebar my link all over the world .
bear the consequences .

ye , itu aku .

aku bukan lah expect semua kawan kawan aku jaga hati aku .
NO !

tapi aku rasa tak salah kalau kita buat like a deal .
serasa aku , aku tak pernah nak treat kau bad way , tak pernah remove any comments / wall post kau .
so , aku assume you treat me like how i treat you .
not more , not less .

tapi lain yang jadi .


semua komen , wall post aku dekat page kau , adalah untuk kau REMOVE . aku mula rasa tak dihargai . sentap bhai ! baik , terima kasih sebab sudi ada dalam friend list aku even for a while . kbai ;)




kesal T___T

Saturday, November 26, 2011

.Ice Room.


ni kali kedua aku makan kat Ice Room .
tapi bukan kedai yang sama .
kali ni kat Senawang .

pergi dengan ibu dan adik adik .
sebab ayah bagi duit , jadi kene makan kat luar .
HAHA !

ayah dapat bonus 1 month salary .
jadi , jom lahh berseronok ronok (suki suki aku buat perkataan sendiri) makan di luar
kih kih kih ;D

kami pilih Ice Room .
sebab diorang tak pernah makan kat sini lagi .



muka muka yang join the dinner .
ibu minum Red Highland Tea (Hot), aku ; Apple Juice with Sour Plum (recommended) , Ami ; Strawberry Smoothies (recommended) dan Adik ; Grape Fruit Smoothies (recommended)


Mine ; Chicken Chop Black Pepper Crispy with Noodle (tak ingat lahh nama dia tapi something like this lahh)


Adik ; Black Pepper Chicken Chop 


Ami ; unrecognized sebab tak ingat langsung nama apa . ia HANYALAH gabungan lite spicy soup and noodle that look like a Maggi .


Appetizer ; lambat sampai , suppose appetizer ni first served tapi dah makan main course , baru ni sampai . Steamed Rice something . can't remember . 
Ibu ; She Zuan Noodle


makanan tak sini TAK SEDAP .
my noodle is tasteless .
TAWAR NAK MAMPUS .
boleh tengok, aku makan tak habis .
balik tu , rasa nak muntah balik tapi bila fikir , its a noodle , and kalau muntah balik , akan rasa macam ular menjalar kat tekak keluar dari mulut , aku tahan je .

first time aku makan tak habis .
padahal aku memang lapar gila babeng ahh .
even the steamed rice tu pun tak habis .

and one more thing , all the food are served like its not heated at all !
telling you seriously .

not recommended for you guys to order main course when you intend to lepak here .
kalau nak order jugak , gasak lahh .
kang tak sedap , jangan nak menyumpah .

baik makan McD je !
better !


Pembasuh Mulut ; Strawberry Snow Ice (Recommended)


Luckily our closing is delicious .
thank God .














datang Ice Room makan snow ice je okay ?


kdaa ;)




Friday, November 25, 2011

.nama ni pun boleh.


missy inzz (bukan nama sebenar :)

siap smiley tuu tak boleh blaa .


bila angkat sampul ni , aku gelak besar .
nama macam ni pun boleh kau nak letak kann piann ?
HAHAHA !



nasib baik sampai .
dan nasib baik mak aku tak pulangkan balik kat post office .




SELAMAT PENGANTIN BARU FRIEND ;)




nak nikah dah kawan aku ni .
dia nikah malam esok kat Kelantan .
kenduri belah lelaki yakni rumah dia , pada 11/12/2011 kat Dengkil .
sapa nak join ?
blogger ni ;)




.si sepet.


pasni kalau wartawan tanya , which part of your body , you love most ?
no doubt, i'll say , my eyes !


eh perasan .
wartawan mana tah nak tanya kau .
HAHA !

Thursday, November 24, 2011

.bulu mata panjang.


*adore it much ! keh keh keh*


.mid term is over.

malam semalam , last paper for mid term .
its officially over , finally .
uhh ~
now can concerntrait on projects, finals, assignment , dating , cari laki .
HAHAH !

paper semalam FM 1 .
dan aku sangat bangga dengan diri sendiri .
aku memang takkan study langsung .
apa yang aku belajar dalam kelas , itu je lahh aku bawak time exam .
dan semalam , aku confident boleh jawab .

okay , bahaya tahu .
mesti result tak seperti yang aku jangka .
sebab over confident ni .

dah , tak nak cakap pasal ni .
bai .
sedih T____T



Tuesday, November 22, 2011

.isnin punya cerita.


hari isnin ritu , aku keluar dengan dena .
mula mula teman dia pergi bayar yuran .
ingat nak bayar kat bank dalam uia je .
sekali ramai gila orang .
takpe lahh , kitorang pergi bayar kat taman melawati aje .
bank tu takde customer langsung .
bagus !
lepas setel sume , kitorang having tea dengan Tastebuds Cafe .

since dena belum pernah masuk Tastebuds dan aku pun niat nak jumpa KC , jadi kitorang decide nak lepak situ je .
suppose dena nak pergi Babush , nak makan bubur .
tapi malangnya KC takde .
aku called , dia masih berada di Kulim .
ouh sedih .
aicehh ;D

lepas habis tea , pergi makan kat Ice Room pulak .
gambar air je ada .
gambar makanan tak sempat nak snap .
sebab aku dah makan dengan rakusnya .
tetiba lapar pulak .
aku makan black pepper chicken chop , dena makan beef steak , ruqi makan makanan jepun , ada belut .
sebab takde gambar , aku cerita lahh apa kitorang makan .
eh , macam korang kesah plak kann ?
HAHA !

*itu dena ;)*

dah habis semua makanan berat , baru order snow ice .
amek yang fresh strawberry .
sedap !
aku ingat masam sebab strawberry kann .
tapi okay lahh , tak masam sangat pun ;)


lepas habis makan , balik lahh weyh .
dah malam .
HAHA !

ouh , petang tu ada singgah kat KICT yang baru tu , atas bukit .
luas dan besar .
bagi aku , bangunan dia nampak macam bangunan sekolah .
HAHA !






okay lah .
itu je cerita .
kdaa <3

*gambar suka hati*


*vanilla oreo smoothies - mahal oi . RM 5.10 =.="*






Monday, November 21, 2011

.yeay ! dapat makan McD jugakk.


seperti pembaca setia sedia maklum , aku ada 3 orang adik lelaki , dan tiada adik perempuan .
perlu ke aku ulang banyak kali ?
ouh okay , tak perlu .

aku lurus ke matlamat je lah ye .
sekarang kan dah start cuti sekolah .
adik aku yang bernama ami , berumur 16 tahun mengambil keputusan untuk bekerja part time di Pizza Hut .

since sekarang petang petang je hujan dan adik aku start keje pukul 5 petang , memang tak dapat lah dia nak pergi kerja naik 125zr abang dia tuh .
jadinya , ibu/ayah/alip akan hantar dia pergi kerja naik kereta .

kalau hujung minggu dan aku ada kat rumah , selalunya bila dia balik kerja pukul 11 malam , aku yang akan amik .
sebab aku memang suka keluar malam .
HAHA !

dipendekkan cerita , kelmarin , aku ambil dia pukul 11 .
masuk je kereta dia tanya "kau nak makan ape ?"
aku dengan gelak jawab "tak yah nak poyo ah mi"
pastu dia dengan serius "aku serius ni"
aku pun balas dengan serius "McD pun sedap gak"
"Haaa , jom pergi McD"



end up , aku dapat lah ayam goreng McD hasil belanja adik aku .
keh keh keh .

memula aku ingat dia main main je , sekali bebetul bhai .
seronok aku weyhh !
HAHA !

adik beradik aku pesen tak berkira , ade rezeki lebih , memang share punya .

masa adik aku , alip , kerja pas SPM , pun macam tu gak .
tetiba je ajak aku pergi makan KFC lepas hantar ami tuisyen .
masa tu tiada (bapak skema pakai perkataan tiada) sape kat rumah .
adik aku suh siap , pastu kitorang dua orang pergi KFC seremban .
eh , seronok tahu .

rasa macam best pulak dapat adik adik yang sayang kakak ni .
HAHA !

sayang ke ??

adik aku yang bongsu tu pun macam tu gak .
tapi dia kan kecik lagi .
tak dapat der nak belanja aku makan fast food .
kenkadang uh dia beli pape , aku paw je .
dia sekarang gila slurpee , memang kene sedut punya dengan aku .
takpun , tetibe je dia hulur pape makanan kat aku "nah kak , makan"
aku ? kaki makan , mana boleh tolak , ngap aje .
HAHA !



aku ?
ahh , selalu sangat kene paw .
"kak , jom g tesco , cool blog haaa"
=.="


adik adik dunia akhirat .
seronok jugak jadi yang sulung ni .
;p


Saturday, November 19, 2011

.Reply - For Me From You.

haa~ sorry lambat .
ni aku jawab ;)

Soalan #1 : binatang apa yg paling takut n gerun? kalau soh makan binatang tu tapi diberi duti 1 juta nak tak?? hehehhe..;))
Ct Kamaliah
Jawapan : ular . bagi 50 juta pun aku tak nak weyhh . sumpah geli . euww ~ ;D

Soalan #2 : siapakah nama boipren kau yang pertama? hahaha :P
Syazwana
Jawapan : haa , nama dia suhaizan . aku ade tulis pasal dia ni . ko tak baca ekk ? HAHA !

Soalan #3 : antara gombak dgn semban, mne lg seronok utk dijadikan tempat tinggal? *soklan bangang* incase ko bukan org semban, adakah ko akan consider dedua tempat b4 pilih yg terbaek?
Kasih
Jawapan : in case kalau aku bukan orang seremban , aku tak nak consider jugak . tetap pilih seremban . gombak = KL = living cost tinggi = jammed all the time . tak kuasa aku derr . HAHA !

Soalan #4 : innz.nape gaduh dengan cik epal?
Anonymous
Jawapan : boleh refer entry ni ;)

Soalan #5 : hm... nak tanya apa ya. hm.. xnak buat bisnes cupcake lg dh ke? aku xmerasa pun lg cupcake ko. hehehe
OrangLidi
Jawapan : HAHA ! lama dah tak buat weyhh . nanti kalau datang seremban , roger lahh , aku buat special tuk kau . itupun kalau aku ada kat rumah lahh ;)


itu sahaja .
terima kasih kerana bertanya :)



Friday, November 18, 2011

.seminggu.

tahu kan aku tak sihat ?
aku diserang batuk dan flu .
erk , nampak macam tak serius tapi hari ni masuk hari ke 7 aku kene .
start dari hari sabtu lepas .

time tu aku kene hujan sikit , tapi berkali kali .
dah lah tak bawak payung apa semua kann .
balik tuh , terus batuk non stop .

ahad balik uia , sumpah aku lembik .
this week punya kelas , banyak aku skip .
tak larat der .
kepala gua rasa berat T___T

dah pergi klinik , and dapat ubat .
tapi ubat tu mengantuk gilaa .
memang aku tido banyak .
HAHA !

sekarang aku kat rumah dan masih tak sihat .
kepala pening pening , dada sakit sakit , tekak cedera cedera .
menunggu masa nak sehat .
aku banyak kerja ni .

doakan aku banyak banyak ye =)




Wednesday, November 16, 2011

.wordless wednesday | sakit.