Meet This Blog In Facebook !

Friday, December 2, 2011

.nak try jahit baju sendiri.

aku nak try jahit dress sendiri .
tapi aku bodoh sikit guna mesin jahit .
bukan tak reti , bodoh sikit je .
selalu sangat jahitan tak kemas / center .
manjang ke simpang .
adeyyy ~

tapi kali ni nekad nak jahit baju sendiri .
tapi kann , satu disadvantage aku , aku tak reti melukis .
sumpah buruk !

design ada tapi nak lukis tak reti .
T____T

dress code untuk majlis ni formal .
aku bab dress code ni , lagi bodoh .
aku tahu dress code uia jek .
baju kurung !
HAHA !

dia tulis dress code untuk majlis ni , formal .
aku dah gugel and mostly dress hitam lahh .
susah nak cari dress hitam labuh and long sleeves .
kalau ada pun , mesti simplee jee .
dull T___T

apa kata , korang yang mana amek fashion design tu , tolong aku .
kain apa sesuai untuk dress labuh ?
yang tak jarang sebab aku malas nak pakai inner .
heheh ;D
satin okay ?

ouhh , design aku ?

aku nak bahagian bawah dress tu kembang , ada susun susun .
lepas tu , bahagian leher , V-neck .
tak yah letak apa apa , sebab pakai tudung , bukan orang nampak pun kann ;D
kat pinggang , ingat nak ikat reben je kat belakang .
nanti maybe boleh letak beads ke hape lahh kat pinggang tu .
lepas tu , tangan nak yang style longgar sikit je , lepas tu , nak letak reben kat pergelangan tangan .

okay , simple kann ?

dapat bayang tak ?
wuuu ~ nak lukis , den tak ghoti .

tulun tulun .





2 bantah cakap cikgu:

Cik Bhulat said...

xdapat bayangkan..sbb hani xpandai nak design baju..hihi..gudluck ye..moga2 terhasil baju jahitam sdri

Anonymous said...

photoshop kan ada. keh3