Meet This Blog In Facebook !

Tuesday, December 13, 2011

.berjaya !.

aku ada satu je kasut .
kasut tu , aku salu letak kat rak kasut tingkat 3 , belah kiri sekali .
sebab itu je space yang ada .
sebab rumate aku yang foreigner tu dah amik space selebihnya .
dia banyak kasut .
keempat empat row , dia letak kasut dia .

dah lama aku perati , tapi aku diam jee .
sebab kasut aku sepasang je , and tak pakai space banyak .
so , aku diam je lahh .

tapi semalam , aku sampai bilik , aku nak simpan lah kasut aku tu kat tempat biasa .
tetiba aku nampak dia (foreigner) dah parking kasut dia kat tempat aku .
waaaahhh ~ ini dah melampau .
dia beli kasut baru , pastu dah takde space , dia amik space orang plakk .
rasa nak tembak je kepala dia .

tapi aku tak berani lahh kan .
anak orang weyhh .
HAHA !


aku amik inisiatif lain .
aku tampal notis dekat dinding atas rak kasut tu .

DEAR SISTERS ,THIS SHOES RACK HAS 4 ROW . THAT'S MEAN 1 ROW PER PERSON . PLEASE CONSIDER OTHERS . YOU ARE NOT LIVING ALONE IN THIS ROOM . THANK YOU .












pagi tadi aku dengar foreigner tu sibok kemas kasut dia .
clearkan rak kasut .
bagus !
aku ingat dia nak buat buat tak faham notis aku .


first time aku sebilik dengan foreigner .
dulu aku tak suka sebab karang nak kene cakap english je dengan dia .
tapi sekarang baru aku tahu hal sebenar .
diorang ni pengotor .

ada sekali tu , aku balik bilik , sampah atas lantai .
plastik balut pad , lepas tuh kertas yang lekat kat gam pad .
ahhh ~ geli shial !
bukan reti nak kutip , aku jugak yang kutip buang .
baghal kann ?

entah esok lusa , dia sepahkan pad plak atas lantai .
ahhh !


7 bantah cakap cikgu:

J.Syazwana said...

dan dorang busuk jugak.
tak tahu lah semua kan.
tapi kebanyakan foreigner kat UM busuk kot. haih.


p/s : gambar kau otw okey. tetiba busy pulak. keh keh :P

♥ Capital N said...

Tak takut ke kalau kalau dia terbaca post ni ? Heheh

yaya zulkiflei said...

euw !seriously , dye dari mana ?

Cik Bhulat said...

foreigner lak yang phm bahasa kan..bila baca notis tu..kalo org kita, dah tmpal notis cmtu, mahu diajak gaduh pulak, tanya ape yang tak puas ati..hurm, sabo je la

fnd said...

amboi,,dgn roomate sendiri pun main tulis2 nota, jrg verbally communicate eh

Rara Nasiha said...

foreigner tu orang dari mana? dah payah la pulak tinggal dengan orang pengotor camtu. takut bila tegur jadi lain pulak nanti.

armouris said...

lagi info tentang rak kasut - Cara Mendapatkan Ruang Lebih Besar di Rak Kasut