Meet This Blog In Facebook !

Wednesday, December 21, 2011

.muka ouh muka.


aku tak cukup tido ni .
bukan sebab study tapi sebab gila fikir masalah kulit muka yang entah bila nak kembali licin sperti dahulu kala .
haih ~

dah macam macam benda aku pakai kat muka ni .
semua tak jalan .
bertambah lagi ada lahh .

orang kata sebab aku pakai mekap .
kalau aku tak pakai mekap , muka aku pale gila serupa sundal bolong ehh sundal bolong cantik , aaaa serupa ikan batu .
tahu ikan batu ?
haaa cenggitu lahh .
HAHA !
tapi aku pakai bedak compact jeee kot ;p

jerawat kat muka aku super teruk .
sebab tu aku jarang tayang gambar sebab aku malas nak edit .
tahu kann gambar semua aku edit bagi nampak super flawless . HAHA !
tapi yang penting gambar semua real bukan gambar internet okayyyy .

siapa suruh ajar aku cara nak hilangkan jerawat pakai photoshop .
terus flawless muka aku yang jahanam aku ni haa .
HAHA !

shera ada syor guna tepung ubi kayu + asam jawa .
okay , aku dah 3 minggu gak lahh pakai .
jerawat lama surut tapi jerawat baru plak timbul .
lepas tu bega tak nak sesurut .

malam malam muka aku macam mak lampir dah haa .
kalau aku dah kahwin , tapi still tak hilang jerawat , nasib kau lahh bang oi .
kau hadap lahh muka bermasker tepung ubi kayu tetiap malam yep .
HAHA !

malam tadi lagi lahh , lepas pakai masker tu , aku bantai pakai putih telur pulakk .
sebab nak hilangkan white head pulak .
white head kat muka aku super banyak okayy .
rimas aku tengok putih putih ni .
eeee ~
dah macam hantu bungkus dahh aku tengok muka aku .
tido pukul 2 pagi .
pukul 430 pagi bangun sebab nak bukak mask putih telur tuhh .
cuci muka pe sume , pukul 500 pagi tido balik .
pukul 730 pagi dah kene bangun sebab ada kelas dan tak boleh miss .

until now aku masih celik .
nasib baik kelas petang karang dah habis , kalau tak , sampai ke malam , aku celik .
dah serupa panda pulak mata aku .
HAHA !








kau ada cara tak nak hilangkan jerawat dan bekas jerawat ?
aku tak nak pakai menatang menatang moden ni .
semua tuh tak ori .
ibu ajar tak yah pakai menatang tuh sume .
bukan kita sure sangat halal ke tak .
penjual memang lahh cakap halal , sebab itu bisnes maaaa .



















aku tak heran kalau orang jumpa aku kat luar , dia cakap gambar dengan real tak sama .
eh , memang tak sama pun .
a big thanks to PHOTOSHOP .



haaa , nak suruh aku buat tutorial hilangkan jerawat guna photoshop lettew .
HAHAHAAH !


6 bantah cakap cikgu:

J.Syazwana said...

alamak ko dah cakap taknak pakai moden2 pulak. aku baru nak rekemen 1 benda ni. ce ko usha blog ni

dianpixy.com

kebanyakan testimoni macam bagus. sebab dia guna pati aprikot. aku baru try start isnin lepas. so far okey je. kulit aku pon teruk dengan bekas jerawat ni. tengok sebulan dua ni jadi ape.

twinkle twinkle said...

ahha btul tu,,photoshop mengubah segalanya ;D

HoneyBUZZin said...

Salam sejahtera Misshy Innz, dulu saya juga berjerawat teruk dibahagian dahi..tetapi saya menggunakan calamine lotion. Boleh terdapat di mana-mana farmasi. Macam bedak sejuk ...
Apabila memakainya gunakanlah cotton bud dan sapukan di bahagian2 jerawat sahaja. Keesokan harinya, jerawat akan kering. Elakkan makanan yang berkicap...cubalah ya.
Good luck girl! saya tidak lagi berjerawat. :)

Anonymous said...

ko cuba minum green tea..pahit gile tapi bagus.pastu ko tepek2 uncang yg dah pakai tu kat muka ko.insyallah ok

wanie said...

aku pun dulu teruja try benda2 petua tu tau. aku ghase kulit aku tak sesuai guna semua petua2 bahan dari dapur. hehe tapi ko kate taknak yg moden2 ea. aku pun baru nak cadang kat ko try lah pakai sabun jongkong emas. hehehe aku pakai produk V Asia miracle soap 24k gold. kat mane2 kiosk ade jual dalam rm30++.

kehkehkeh pakai emas kat muka :P biase sabun emas ni utk org yg dh nak masuk 30. tapi aku pakai je. memang best. cerahkan muka lagi. aku pakai dah dalam 2 minggu lebih.

lepas tu, sebelum tido try lah sapu vitamin e oil seperti secret leaf oil. atau pun pakai bedak sejuk. hehehe itu apa yg aku pakai lah.

muka mcm kite ni jerawat mmg tak surut. die mmg akan tumbuh, tapi apa yg aku pakai skrg ni jerawat tu tak sempat nk tumbuh mcm nasi tu, die dah kering.

ikut pada ko lah nak selesaikan mcm mana. hehehe

Biz Cantik said...

cik, sy rekemen Vitamin C Organik 500mg. sy lelaki and sy sendiri amalkan.. alhamdulillah, bagus produk ni klau bab2 jerawat nie..