Meet This Blog In Facebook !

Wednesday, January 12, 2011

.seyes, aku tak boleh nak simpan lagi.

Apa masalah kau wei wahai blogger perempuan ?

Kau pernah bace entry bertajuk ni ?
ye, kat blog blogger pemes kesayangan ramai tuh .
ye, blogger yang kata aku cari pasal dengan dia.
Walaupun dia tak mention nama aku, tapi aku tahu entry ini khas untuk aku .
Kau nak tahu nape ?

Aku ade komen kat satu entry yang pasal geng dia tuh .
Aku komen ceni
“takkan hijabis jeh ? how bout the dress ? baju seluar ketat metat, no point lah kann ? sorry to say ;)”
Aku komen baik baik , siap dengan account blogger lagi aku guna .
Tapi dia tak approve komen aku .
Fine .
aku memang selalu bukak blog dia.
Aku memang follow blog dia dari dulu .
Before dia jadi pemes, time dia tak kurus lagi .
Dia yang datang kat shoutbox aku , cakap nak link blog aku .
Dia yang cari blog aku  okayyy .
Bukan aku .

Aku komen tuh pagi , petang tuh dia tak approve .
Tapi dia up entry ni.
Aku baca and macam “what the hell? Kau cakap pasal aku ke ? ”
Bila aku bace tang blog masuk remaja , aku dah tak sedap hati .
Takkan hanis , takkan proudduck, takkan sherah, takkan cikgu zara ?
Aku suh kawan kawan aku baca pun , dorang kata, itu memang untuk aku .

Tak cukup dengan tuh , aku dapat berita yang ade sorang so called datin yang juga blogger dah sebarkan link entry ni kat fb dia.
What the fuck ?
So called Datin ni memang bermasalah dengan aku .
Tak cukup kat blog , kat fb pun dia bawak .
Sampaikan budak budak skolah aku sume dah block fb aku .
Kutuk kutuk aku bagai .
Kau ingat aku tak taw ?
Apehal ?
Mulut kau memang longkang weyhh !

Dan aku pasti sangat so called datin ni dah cerita sume ni kat zack.
Sebab tuh zack tak nak aku tahu pape pasal dia .
Okay fine, kau menang !
Hambekk !
Kau memang suka kan zack tak kawan dengan aku lagi .
Kau nak zack tuh , amik lahh .
Tak luak aku der .
Huh .

haaa ni entry berhangin sikit. Aku tak tahu apa masalah sorang blogger ni dengan aku. macam biasa dia perempuan. Selalu yang bermasalah dengan aku mesti perempuan. tah apahal tah. biasa ah perempuan kan. kepochi tu satu hal. sesetengah tu busuk hati jugak
Aku dah lama dah tahu budak ni benci dekat aku. Its ok lah kan. Aku rileks je memula. Sebab aku rasa aku tak pernah pon kacau hidup dia. apatah lagi nak semak semak dekat blog dia.


Korang yang follow blog aku dari dulu .
Pernah ke aku mention yang aku benci kat dia ni ?
Pernah ke ?
Kat fb , ade ke ?
Tak pernah dowhhh ~
Aku suke bace blog kau dowhhh .
Aduhhh ~ mana kau dapat sumber ni ?
Kau tahu tak aku sedih gile babi .

Dan dulu masa aku terpilih untuk Blog pilihan wanita personal dekat BPM dulu. Boleh pulak dia up satu entry khas untuk aku. Memang ah dia tak sebut "cik epal" tapi dah semua calon lain dia sebut like macam ni ah ayat dia "aku boleh je baca blog Irine Nadia Marcello, Fatin Liyana, Hanis Zalikha, sepet. Tapi blog dia ni sorry ah aku nak baca. Gedik gila" dan tah hape hape lagi ah ayat puaka kau. apa kau ingat aku tak baca ah entry tu? baca. tapi aku malas nak cari gadoh

Apa kau expect bila baca entri tu? and dah nama orang lain kau sebut. nama aku je tercicir dah sah sah lah kau sedang mengata aku bukan? Dan if kau terbaca lah entry aku ni. dah kata BLOG-AKU-NI-GEDIK. so tak payah lah bukak. kau pon tak sakit hati kan?

Aku tak pernah nak amik port pasal BPM tuh .
Apatah lagi nak up entry untuk BPM ?
What the hell ?
Kau ingat aku gila traffic ke ?
Kau ingat aku mane SEO ke?
Grr ~
Mana entry  yang kau kata aku up khas untuk kau ?
Kau tunjuk kat aku .
Aku dah puas godek blog aku , tak jumpa.
Kalau kau jumpe tolong lah tunjuk.

Apa apa pon aku memang tak pernah nak ada masalah dengan kau. dan aku amat pelik apahal kau bermasalah dengan aku. Aku rampas balak kau kah? Aku curik kau punya spender ke yang kau nak hangin?

Lagi satu kau cakap aku tak serupa bikin, kau pon sama ah gak. Tegur tegur pasal tudung. Yang kau tu? Pakai tudung, tapi dekat blog tayang gambar free hair pakai singlet.terselit selit lah pulak ek gambar pakai singlet. header pakai tudung. entry pakai singlet tayang cleavage. haha lawak lah kau doh.


Ni lagi tak boleh blahh ~
Babe , kalau ade pun , itu cerita 2 TAHUN LEPAS okayyy .
Time tuh aku FREE HAIR lagi .
Perlu ke kau nak ungkit ?
Aku belum buang semua gambar free hair aku .
Memang ade kat entry entry lama .
Tapi tade okay gambar aku yang macam kau cakap ni .
Aku waras lagi dowhhh .
Kau tahu tak , mak bapak aku , adik adik aku , kerabat aku baca blog aku ?
Kau nak aku mati kene balun letak gambar gambar macam tu ?

Then kau nak tegur pasal group THE SCARFLETS tu apahal lah pulak? Kau punya komen macam kau suci gila. kalau kau nak tegur pasal THE SCARFLETS tu aku tak kisah pon. But aku rasa selepas budak budak tu pakai tudung pon tak pernah lah dia tebiat sangat nak letak gambar pakai singlet dekat blog.
Aku komen baik baik pun salah .
Aku tak faham dengan kau ni .
=.=’
Kau memang tak boleh nak terima teguran kann ? *sigh*

Kau kalau nak tegur aku serious aku tak kesah. Tak payah nak melibatkan THE SCARFLETS kawan kawan aku tu. Tak memasal depa kena tempias. ni every single one dalam tu kau nak tegur cara pemakaian kau dah kenapa doh? If kau pakai tudung labuh, pakai baju loose. sopan santun. Serious aku tak kesah kalau kau nak komen macam tu. lagi aku terharu lagi ada .But bila tengok kau? alahaiiiiiii

Tapi aku hargai jugak lah komen kau. dalam menyampah dekat aku tu. Still eh baca blog aku. Then komen pulak. walaupun komen macam haram but ada aku kesah?

Aku tahu kau buat blog lagi lama dari aku. Kau pon senior aku. Aku tahu lah blog kau faymous pernah masuk REMAJA. so what? apa yang kau tak puas hati dengan aku? Kau jangan risau ah. kau lagi faymous. semua blogger tahu pasal blog kau. Tak yah lah nak sakit hati dengan aku

Ini yang buat aku TERASA habis .
Memang tanpa ragu ragu .
Kau memang cakap pasal aku .

Aku nak kau betulkan balik cerita kau ni .
Aku tak tahan baca komen komen yang ngutuk aku tanpa usul periksa .
Sedih dowhh ~
Kau ingat aku ni besi ke yang tade perasaan ?


Tak yah jumpa aku mintak maaf .
Aku tak berminat nak bersemuka dengan kau .
Aku risau aku tumbuk jeh muka kau bila jumpa.
tak pun, kaki aku singgah kat perut kau .
Hati aku memang panas dengan kau .
Selama ni aku follow baik baik dowhh .
Tup tup kau buat macam ni .
Hilang respect .
Sorry .





maaf , aku copy entry kau .
tapi seyes, aku memang terkesan dengan entry kau .
kalau entry ni memang bukan untuk aku , kau cakap dekat followers kau.
kau cakap dekat semua orang .
aku hilang kawan kau tahu ?

kau letak diri kau as aku .
aku yang pemes, kutuk kau kat blog .
ramai orang sokong aku .
komen pedas pedas .
cakap kau macam macam .
kau rasa apa ?

fikir lahh weyhh .
kau tuh well known blogger .
jangan lah guna ke pemes an kau untuk attrack people.
please , jangan macam ni .

matang lah cikit .
kau dah 21 kan tahun ni .











mood : depress ;(

25 bantah cakap cikgu:

Alynn Notnot said...

naseb aku diam je baca blog sana.

baca blog sini, aku dah tau situasi dr dua sudut.

babe, be strong.

sherah said...

okay sekarang dah faham

Fariq said...

uit pe lagi la ni,, adeh..
ade problem baru ke??
takyah la layan..
cool bebeh..

pu3mas89 said...

sedih je !!

Kaizen Shinobi.com said...

relek der.... papehal aku sokong ko...

dia pun kalau nak marah tak payah la nak ungkit2 benda yang ko dah tutup...

bese r... orang kalau dah femes hilang rasa hormat kat pendapat orang lain...

Aku bukan nak kutuk... ini adalah kenyataan... orang femes nih susah nak di tegur... terasa sikit melenting la dia...

kepada si mrs tuffahun... relek2 sudah... orang lain pun ade pendapat... yang elok terima, yang tak elok biar sudah... bukan jadi hape pun... ape daa...

nama.aku.lynn said...

just stand in the middle..b strong ok.

cik EPAL said...

lerrr ada lagi? ingat habis dah

buyat(bebola tomato) said...

lol..sabo kak inzz..be strong k..

Syazwana said...

baru paham jugak

xD

rilek der.

tak mati pon.

xD

AISHA INANI said...

laaa, nih ker belognyaa!
aku punya la carik jauh2, rupanya dekat jekkk.

hermmm, no komen!

tp aku mmg awal2 ckp fashion dorng bawak heavy gilaaa. but baca komen2 org, "yeaahh, that's fashion" so mmg tak terima jugak, tapi dah e2 sorng lntak laaa.

kdg2 sebab femes kita lupa byk bendaaa. tp nak buat cemana kann, nih dunia blogging, the real tak nampak, yang nampak yang femess jugakkk! heh.

chilax yaww!

Misshy Innz said...

@Alynn Notnot

tq dear ;)

Misshy Innz said...

@sherah

gud sherah ;)

Misshy Innz said...

@Fariq

prob lama yang masih tak hilang .
ingat boleh end up mcm tuh dengan fitnah org ?
sorry . wrong person . huh .

Misshy Innz said...

@pu3mas89

;')

Misshy Innz said...

@Kaizen Shinobi.com

kau yang paling memahami dowhh ;D

Misshy Innz said...

@nama.aku.lynn

tq dear ;D

Misshy Innz said...

@buyat(bebola tomato)

tq3 ;)

Misshy Innz said...

@Syazwana

nga relax r ni ;D

Misshy Innz said...

@AISHA INANI

yess ~ famous make peeps easily underestimate others ;D

Datin Tuu said...

mulut tu jaga sikit ye. mulut tu Allah bagi, berbudi bahasa skit jangan main fitnah saya ye. hey, soal zzukhairi tu, saya tak pernah cite apa2 la kat dia. orang yang tak matang je akan bkk cite remeh temeh ! HEY! not me laa nk cite buruk orang! BEHAVE LAHH! jgn nak kondem org terus terus ! i ajak u settle, u tanak! i tak kcu u, jgn kcu hdp i la! i ngan zzukhairi tu , KAWAN! sama cam Fatin liyana etc. .! sakit lah!


pragai u tu yg buat smua org tak suka. u da aibkan orang lain tau tak. if u tak start, orang lain takkn start! u jgn ingt i knl u da lama dari skola, u blh buat smua orang camni. .and u blh buat apa u ske. if u ada hak, i pon ada hak utk blame u on this.

jgn nak fitnah2 i. u yg obses sangat ngan z! i ngan z nothing! dia kawan i. .i tau cite a-z. .u tak cite tapi dari air muka, i tau ! mmg i kawan ngan z..sama cam fatin kawan ngan z, kawan2 z kawan ngan z. .tapi u yg agp z lebih dari everyhing !

orang lain pon blh faham la. .
i bkn jns nk gadoh2. tapi behave. ni pon i tk pnh la nk msuk blog u melainkan ada yg link i about ths. .ada nama i! if nk perli, tayah mention nama, jgn jdi bodoh !

u ada agama, u ada kawn. .
tapi prgai u. .serupa je. .
camne ni? i ajak jumpa, settel. .tapi apa yg u respond! apa??!

u stalk me EVERYDAY. .cakap tanak amek tau tapi. .i tau la. .

jgn ingat smua ni org suka. .
i pon sabar. .sbb kenang i pnh knl u since skola tapi i tkjut u totally brubah bila u dh salah paham!

hey, i mintak ke z tu dari u? i pnh ke kuwa ngan dia bfre knl dia. .?
dia pon ada hak la nk kuwa ngan sap2. .matured skit pikiran.


i hope u aprv this comment! i hope !
klu tak u aprv, u salah !
i ada simpan apa i type ni. .
sblm apa2 blku, jgn main tuduh2 !
i paling benci orang tak matang, terasa cpt. .cm ni!

apa2 pon, if i jumpa u. .
i tak teragak agak nk buat apa yg i nk buat. .
soal cik epal, tu u ngan dia. .
ni entry ada lil bit bout me jgk. .


datin.

s h a r a h said...

there's no smoke without fire. kalo ko xstart xde nyer orang caci maki ko ramai2 cmtu sampai 5 6 org benci kau... org bleh nampak kot sape jahat sape baik..

kalo ko xsalah, lex suda. manusia mg xadil. Allah uh adil. ko anggap je neh teguran tuk ko mebi perangai ko mmg ade slek kat mane2. jangan tnding jari kat org jea

sayakama said...

Sangat highschool lah

Misshy Innz said...

@s h a r a h

apa masalah kau ?

sharaBUNGA said...

pelik dye tuh~
hahahahahha
kesian~
kat blog i pon dye siap printscreen~

ZAHIRAH IBRAHIM said...

it's okay babe. we all are here for you :) i tak ambik tahu apa pun tapi i faham perasaan you sebab i pun pernah kena block dengan kawan sendiri, kena kutuk sebab blog but apa i kisah, blog kita, diari kita kan :) go strong.