Meet This Blog In Facebook !

Tuesday, January 18, 2011

.bersiap sedia lah wahai warga uia , gombak.

since last week , aku rasa warga uia hidup dalam ketakutan .
student lah of course .
HAHA !

pagi pagi , kelas pukul 830 pagi .
aku pergi kuliyyah , kat parking .
dua tiga orang guard sedia berkhidmat untuk universiti .
yang bawak kereta , tak de sticker , kene SAMAN !
yang naik motor , tak pakai helmet , kene SAMAN !
fuhh ~ naseb aku pakai motor jeh dan berhelmet pinjam .
der , helmet gua yang kene curi ritu , gua tak ganti lagi .
HAK HAK HAK ;D
dan mujur jugak , last 2 weeks , gua tergerak nak tukar sticker yang dah expired satu sem yang lalu ;p
kalau tak , dari kene bayar RM 3 , terus up ke RM 50 lak kang .


*sticker lama*

*sticker baru*

start semalam , kat mahallah aku ni , ada pulak guard yang tunggu depan gate .
tahan tahan kereta keluar masuk .
agak agak student , takde sticker , tahan , SAMAN !
gila dowhh .
selama 2 tahun aku kat sini , ini first time aku tengok ceni .
huh ~ ngeri .

petang tadi , aku teman kawan aku pergi ambil kek kat giant .
time nak masuk main gate tuh , kene tahan .
kitorang dah cuak .
okayy . ini bermakna memang kitorang ada salah .
kalau tak , takkan nak cuak kan ?
HAHA !

kawan : kitorang nak hantar kek ni kat kawan .
pakgad : bak kat saya je lahh .
aku : eh, nape pulak ?
pakgad : kawan awak tuh tade , dia dah keluar .
aku : huh ? pak cik kenal ke ?
pakgad : ntah . (sambil lepaskan kitorang)

sengaja kann nak tengok kitorang mengigil ayam dalam kete , padahal tade pape pun .
cesss ~

malam pulak , spotcheck bilik .
okayy . ini aku patut cuak sebab electrical items aku semua tak register .
lappy TAK PERNAH register .
sticker iron dah EXPIRED .
charger henpon pun TAK PERNAH register .

tapi tak kena pape , sebab aku buat buat tido .
alaaa , ai kan pelakon terhebat ,
kah kah kah !
kesian rumate aku ;p

kesimpulannya , uia sedang mencari duit tambahan .
berhati hati lah kamu .
tapi aku tak puas hati lahh .
semua yang keluar masuk uia , kene tahan aku rasa .
gila tak freedom .
dah lah ade curfew .
duhh ~ ini aku tak boleh terima .
dah macam sekolah pulakk .
univ lain ade curfew tak ?
curfew ni limit masa kau masuk univ .











eno halia tak shedap !

19 bantah cakap cikgu:

Zeeqa ~ Ajie said...

laa..patut pun.
emm...x best la cmni.

Naqib Mohamad said...

ni namanya standard uia. HAHAHA CFS, main campus, semua sama. bosan tol.........

Yellow LEOpard said...

errr...ingat cfs pj je strict..xkan main campus pon mcm uh....

hamzah ian said...

jumlah saman terkumpul gua adalah 450hinggit.. demmit uia.. grrr

Kaizen Shinobi.com said...

pagi tadi, 5 orang pak guard UIA meronda pada masa yang sama di mahallah lelaki.

Memang gampang.....

pahtu, petang tadi mase nak balik dari kelas, aku ternampak sorang pak gad uia yang wrong way selambe katak je depan aku, nsib bek aku atas motor, kalau tak, aku dah amek video pahtu post kat youtube bertajuk, pak gad yang jahanam. hahaha

Misshy Innz said...

@Zeeqa ~ Ajie

seyes tak best .

Misshy Innz said...

@Naqib Mohamad

kat cfs, aku boleh terima lagi dowh. ini dah main camp kot . hadoii .

Misshy Innz said...

@Yellow LEOpard

semua campus serupa ;p

Misshy Innz said...

@hamzah ian

pehh kau.
bank muamalat sentiasa menunggu kau .

Misshy Innz said...

@Kaizen Shinobi.com

haha !
kalau tak , dah lama pemes pak gad tuh ;p

LolliPop duDe said...

part kek tu yg tak boleh blah.
aku syak pakgad tu kempunan kek kot. haha!

fikah © said...

haha.
teringat aku masa kat pj dulu.
macam tu la.
tapi buat masa2 hujung2 sem la.
kesian yang kena saman.
sebab mase tu kan, ramai yang dah pokai.

wait, henfon bukan ke takyah register ke??

diLL said...

bestnye.. teringat zaman kat u.. uhuks~ keje sgt xsyiokkk!

Misshy Innz said...

@LolliPop duDe

aku pun syak mende yang sama ;p

Misshy Innz said...

@fikah ©

kene lahh .

Misshy Innz said...

@diLL

bestt ? erk .

ciput said...

kat asasi uia pj start awal sem da buat giler gak kak.

penat cekau duit nak bayar saman

Misshy Innz said...

@ciput

huhu .
kesian korang .
sekarang ni duit budak2 ni ngah ada lagi , tu yag buat saman saman ni ;p

Anonymous said...

akk ni student uia lg ke?... -lina-