Meet This Blog In Facebook !

Monday, January 17, 2011

.kawin kawin #1.

kalau sem lepas , aku terambil subject yang banyak kaitan dengan ethics .
sem ni pulak , aku terambil subject yang berkaitan dengan marriage and parenting .
duhh ~ ade lah 2 3 subjeck yang berkaitan .
HAHA !
gila coincidence dowhh .

sem ni untuk cocu , aku kene amek FAMILY MANAGEMENT & PARENTING .
tak cukup caps lock , aku bold lagi .
in case , masa kau bace blog aku , spec kau kawan kau pinjam jap ;p

sah sah lah , ini belajar pasal family .
dari kawen sampai beranak pinak kann ;D
kau gila aku tak suka ?
mesti lah aku suka gila dowhh .
HAHA !
aku dah berazam , tak nak ponteng kelas ni .
muahaha !
last sem leadership , bosan nak mati xD

menurut hadis al-bukhari , perempuan patut di kahwini berdasarkan agama , keluarga , kecantikkan dan harta .

ini semua korang dah sedia maklum kann ?
apa yang aku nak share adalah pemilihan pasangan .

sebuah perkahwinan bermula dari pemilihan pasangan .
pilihan pasangan yang betul .
kata omputih "select the good spouse"
sebab dari sini , ia akan menentukan masa depan family kau .
kalau pasangan kau tunggang langgang , macam mana kau nak expect family kau sempurna ?
yes , people can change .
tapi how long ?
hehe ;D

anak anak adalah cermin ibu bapa .
kalau kau dan pasangan tak boleh nak bekerjasama .
asyik nak bergaduh tak tentu pasal .
macam mana nak didik anak anak ?
possibility anak anak tuh akan ikut exactly like what his mum and dad doing is HIGH .


lecturer parenting aku cakap , "children doesn't listen what you say but they follow what they see"






langkah pertama !
pilihlah pasangan yang betul ;)













kau nampak tak , yang aku sangat FOKUS dalam kelas ?
KAH KAH KAH !

12 bantah cakap cikgu:

Ery Farieha said...

pergh
fokus betul ni.
haahahaha

khai said...

subjek ni memang la fokus. haha

AISHA INANI said...

lecturer parenting aku mcm haram!
bosan gila babi..
sampai aku nak pi kelas pon malas2! heh.

skema gila dow, ajar pakai buku, dah ahh ckp omputih! stresss....... hoh!

milimilo said...

ahaha.gila kentang ah kau.aku xbape fokus sgt clas ni.berangan je lebeh.theee. ;p

Fariq said...

perghh,, siap salin note dalam blog lagi,, syabas

EP4 - Khurafat Volume 2

✿Bloodberry✿ said...

wah wah cayalah.. hehehhh...

Misshy Innz said...

@Ery Farieha

kene lah weyhh .
nak A .
haha !

Misshy Innz said...

@khai

hehe ;p

Misshy Innz said...

@AISHA INANI

ade pulak lect kat uia ngaja bm kann ?
except for subjek bm lahh ;p

Misshy Innz said...

@milimilo

apa lah yang kau berangan ni . haha

Misshy Innz said...

@Fariq

terbaik kann ?
haha xD

Misshy Innz said...

@✿Bloodberry✿

heheh ;D
malu ai . kah kah kah ;D