Meet This Blog In Facebook !

Tuesday, January 4, 2011

.berperibahasa lah pulak.

kau pernah dengar peribahasa "kalau takut dilambung ombak , jangan berumah di tepi pantai"
simple peribahasa yang senang di fahami maksud nya .
okayy . kalau kau tak faham , sila gugel .
sekarang zaman gugel der .
mana ada orang bukak buku dah nak cari pape .
HAHA !

okay. serius .
kau bekerja , ada risiko .
kau hidup tak bekerja pun , ada risiko .
pendek kata , apa sahaja yang kau buat ada risiko .

bak kata seseorang pada aku .
ehh bukan Mr. XOXO lahhh ;) (nape ade smiley bila taip nama Mr.XOXO ni ?)
"blogger ni ibarat artis. bila kita sebut kita blogger , orang akan wooww"
tapi seseorang ni bukan blogger .
dia orang yang berkata wooww pabila berkenalan dengan seorang blogger . ehem .(nape ehem ?)
aku pernah kene , aku tahu lahh ;)
kau kalau nak cuba , pergi try kat kawan kawan kau .
HAHA !

kau tengok hidup artis .
okay contoh terdekat dan terbaik .
kau tengok melodi .
elehhh tak yah tipu .
jangan cakap kau tak tengok melodi .
padahal setiap hari ahad , kau tercongok tunggu melodi pukul 1230 tengah hari .
kalau kau kat obersea , kau tengok kat tonton.com.my .
macam aku tak tahuuu .
ouh . dah kelaut pulakk =.='

contoh melodi .
artis mana yang tak kena terjah ?
artis mana yang tak buat masalah / ditimpa masalah ?

artis = public figure .
so , blogger = artis = public figure .
nampa persamaan itu ?
tak melibatkan any numbers yep .

being a blogger pun ada risiko jugak .
senang cite , jadi blogger ni kau kene sentiasa jaga hati orang lain .
berat nieyh =.='
kau tak boleh buat salah sikit pun .
sebab kat luar sana , ada ramai orang yang tunggu nak attack kau .
takut takk ?

macam artis , pantang salah sikit .
satu dunia kecoh .
bila dah kecoh , orang akan pandang serong kat artis ni .
buat lah apa cara sekalipun , orang tetap akan fikir yang buruk .

macam tu jugak blogger .
sekali kau diburukkan oleh orang lain , sampai bila bila kau akan di anggap buruk oleh orang lain .
sampai kau rasa down gila babi .
baru orang puas hati .

sebab tuh aku cakap "kalau takut kene bola , jangan main bola"
erk ?

8 bantah cakap cikgu:

Fariq said...

fuyoo.. awak ni artis la ea...
nak sign... saya bukan blogger.. wow

Misshy Innz said...

@Fariq

cepuk nakk ?
haha

kembatolo™ said...

naseb baek ai bukan blogger. haha

Botak said...

blogger tu hape..??
teh tarik..?? ke roti canai..??
muehehehehe... :D

good_boy said...

betul3..huhu
eh..artis ke??

Misshy Innz said...

@kembatolo™

ado yang kono ni kang .
haha xD

Misshy Innz said...

@Botak


nasi burung merak .
haha xD

Misshy Innz said...

@good_boy

artis lahh uolzhh.
haha xD