Meet This Blog In Facebook !

Wednesday, January 5, 2011

.cerita adik aku lagi.

mentang mentang lah sekolah baru bukak .
ramai buat entry pasal zaman sekolah .
cehh sungguh .

aku nak cite gak (klise klise) tapi tade plak kenangan yang muncul .
ni ha baru teringat .

masa tuh aku form 5 .
adik aku , form 2 .
kan menengah rendah ada subject kemahiran hidup .
kene belajar account sekali .
basic je lahh .

aku budak kelas akaun .
so , segala mak nenek buka akaun aku ada .
lejar , lembaran kerja , buku tunai , dan tah pape lagi buku sume aku ada .
paling banyak lejar lahh .

one day .......
okay fine , sebelum mula cerita, nak buat confession .
aku bawak henpon pergi sekolah masa form 5 .
kata form 5, senior , kene lah buat perangai kan .


okay, sambung cerita .
one day ..........
okay . ade confession lagi .
tapi aku buat bagi pihak adik aku .
adik aku pun bawak henpon pergi sekolah .

okay okay sambung cerita .
one day , adik aku mesej .
nasib baik lah time tuh masa pertukaran guru .
cikgu tak sampai lagi .

"kau ada buku lejar tak?"
"apsal ?"
"aku nak pakai jap lagi , aku lupa nak beli semalam"
"lejar baru tak de lah"

kesian adik aku .
tak de buku lejar .




best kan kitorang .
muafakat membawa berkat .






muafakat hotak kau lahh innz .
buat salah besar , kau tak kira pulak kann .





moral of the story , kalau ada adik beradik satu sekolah , adalah dinasihatkan bawak henpon ke sekolah. senang nak mintak tolong . HAHAHA !

4 bantah cakap cikgu:

Kaizen Shinobi.com said...

jadah bebudak bwak phone kesekolah~ hahaha

kasih said...

cikgu skolah aku dlu sporting..
bleh je bwk phone..










tp jgn smpai kntoi kat ckgu dsiplin.. kahkah

Kasim Ahmad said...

haha.. bagus-bagus

PinQib said...

lejar tu akaun kan?

| Hadiah dari SARAWAK |