Meet This Blog In Facebook !

Thursday, January 6, 2011

.aku yang lampi.

eh bukan ritu kau cakap kau cepat pikap ke ?
asal rini dah lampi plak ?

tak tak tak .
aku lampi dalam bab lain .

aku lampi dalam bab .................
alaaaa bab tuh .
yang tuh lahh .
ala, yang itu .

kau nak kene lempang eh innz ?
nak saiz bape plak kali ni ?

HAHA !
lilek ahh der .
gurau gurau pun tak bolehh .
hehe ;)

aku lampi dalam bab yang berkaitan dengan hal orang dewasa .
ai kan budak tecik .
baru 10 tahun .
HAHA !

10 tahun waklu .
men nak bagi sedas dua , bagi ingat bape usia sebenar kau .


seyes . aku lambat pikap kalau orang berkias kias dalam hal ni .

kejadian : time raya , tahun bila tahh .

kawan laki 1 : kau ade laici pekat tak ?
aku : laici tak de , kat rumah aku ade oren jeh . (muka inesen)
kawan laki 1 : apsal tak de plakk ?
aku : laaa, family aku mana suka minum laici .
kawan laki 2 : tak pe , Ali (bukan nama sebenar) ada laici pekat . hehehehe . (gelak sinis gile)
aku : hah ? (terpinga pinga)

bila dah lama lama, dah banyak kali diorang dok sebut sebut pasal laici pekat, baru aku faham dan tergelak besar .
gelakkan diri sendiri yang lampi .
HAHA !

kejadian : masa tengok cite pisau cukur . ahhh pisau cukur lagi . tade cite lain ke kau nak tengok .

kan ada scene Datuk Zack (nape lahhh buh nama zack ) tengah berkhayal main dengan butang briefcase dia .
kau perasan tak ?
first time tengok , aku blur .
pe jadah orang tua ni buat tah .
tengok kali ke dua , aku dah faham .
and i was like .... okayyyy .
hampeh !
melucah rupanya . grr ~

kejadian : merayau kat taman tasik titiwangsa .

aiman : ni semua kereta rosak . (merujuk kepada kereta kereta yang park kat tepi jalan)
aku : hah ? rosak ?

dalam pale otak aku , memang aku fikir kereta ni ROSAK / BROKE DOWN lah kann .
aku tengok lahh , tade cacat cela pun .
dah lah banyak .
takkan lahh rosak bebanyak ni kann .
aiman ulang lagi , sambil suh aku tengok kat dalam kereta tuh .
pastu aku baru "okayyyyyy"
dah faham !



















korang kalau nak kias kias dengan aku , sorry ah der , aku lampi banyak .
jangan marah eh kalau aku macam blur .
nak buat macam mana, otak aku suci .
HAHA !

10 bantah cakap cikgu:

Alynn Notnot said...

weh laici pekat tu mende?!

kembatolo™ said...

aku tanak komen pasal ni. haha

Fariq said...

arggghhh,, tak paham pon satu benda,,
ni kiasan kategori melampau,,
tlg la jelaskan..

Kaizen Shinobi.com said...

ntah... oiii... laice pekat tuh mende?

iEyDaIsMyNamE said...

saya tag kamu !!

http://cinta-aku-dan-dia.blogspot.com/2011/01/contest-gambar-paling-comel.html

Nadzirah said...

Dalam banyak-banyak kiasan tuh... no 3 je yang aku faham. T__T. laici pekat tuh ape.?

Nier Zecter said...

haha..aku pn x paham..
laici pekat tu ape?

Nier Zecter said...

haha..aku pun x paham...

..hizamirahim.. said...

erk.
erk.
erk.
terdiam.
haha.

Misshy Innz said...

@Alynn Notnot


err ~ air mani dowh .
haha xD