Meet This Blog In Facebook !

Monday, January 3, 2011

.meh nak cerita sikit.

sampai bila bila pun aku tak puas hati .
wuuuu ~
ape bende yang kau tak puas hati ni ?

pakaian perempuan .
aku memang tak respect ahh kat perempuan yang pakai tudung tapi baju seluar kau ketat gila babi walaupun kau tuh belajar sampai phd .
kau tahu leggings kann ?
leggings pakai kat kaki kann ?
ni sekarang leggings tuh kau buat pakai kat badan .
kalau lengan, betis , paha , perut , dada kau kurus / leper macam anoreksia aku tak kisah der .
tak efek apa kat mata orang lain .
ni semua nak saiz macam kayu balak , lagi nak pakai ketat .
damn ahh !

err ape ?
fashionita blogger ?
betul ke eja tuh ?
lantakk ah betul ke takk . aku kesah plak kann .

orang semua admire kau .
kau pakai tudung tapi still up to date .
alhamdulillah, ramai dah sekarang yang pakai tudung .
gud job ah babe !

kau dapat job modelling beribu ribu .
sebab kau reti berfesyen .
orang lain pun sibuk nak ikut macam kau .
ye lahh, kau kan idola diorang .

aku dah tanya ramai orang .
"pakai tudung tapi baju seluar ketat , tade point lahh kan ?"
semua orang yang aku tanya jawab "memang pun" "agak ar"
so ?

aku masih boleh terima kalau kau pakai skinny jeans, tapi baju kau loose .
bukan pakai skinny jeans and baju kau , baby T dan bertudung .
lantak kau lah kalau kau tak bertudung .
memang orang tak kat apa .

aku tak faham lahh .
mana rasional nya orang yang ikut fesyen kau ni ?
takkan lah nak up to date sampai abaikan tuntutan agama ?
aku consider kau pakai tudung sebab kau tahu mana aurat yang wajib kau jaga .
kau jangan ingat dengan pakai pakaian ketat , aurat kau dah tertutup ?

lagi satu , aku tak suka gila dengan ayat klise ni .
"at least aku lagi baik dari kau yang tak pakai tudung sebab aku pakai tudung"
kau ingat , TUDUNG tuh syarat kau jadi BAIK ?
kau ingat yang tak pakai tudung tuh semua haprak ?

change your old minded lahh .
sekarang bukan zaman tok nenek kau yang mana anak dara kene dok rumah jehh .
jangan keluar keluar .

biar lah orang kata kau kampung , tak up to date , skema , islamik .
*macam aku*
asalkan kau tak tambah dosa .


"kau pakai baju apa ni ? zaman bila pakai tudung bawal ? seluar apa kau pakai ni ? kampung lahh kau ni"
"at least , dosa aku tak bertambah jadi makin banyak"














aku bukan jeles , sakit mata, kau taw takk .
ape ? sakit mata tak yah tengok ?
dah kau tuh yang berdiri depan aku .
kau ingat aku buta ke ?
ke kau sengaja nak suruh aku sepak kau dari belakang pastu GOOOOOLLLLLLLLLLL !!

nak ?

34 bantah cakap cikgu:

putri_roh said...

hye dear... nuyui tag...

http://putri-roh.blogspot.com/2011/01/jom-sertai-bloglist-blog-bdk-botak.html

ch!natsu said...

haha terbaek..!!

Fariq said...

haha,, terbaik,, ni ade kene mengena dgn benda yg kita bincang tu ke??

ha lagi satu taknak update pasal repeat paper?? hehe

nama.aku.lynn said...

ini entri best ni!like like2..stuju2 dgn point2 datas!

Misshy Innz said...

@putri_roh

thx nuyui ;)

Misshy Innz said...

@ch!natsu

hehe ;)

Misshy Innz said...

@Fariq

ada ada .
repeat paper tuh nanti kita cite len entry kayy ;p
haha !

Misshy Innz said...

@nama.aku.lynn

yeay !
give me 5 ;D

pwincess Lov3y dOv3y said...

hahaha..terbaek la..
caye r innz...

Luth Textile said...

yg ketat tu la syok tunjuk

lara said...

hai diari budak malas.

kau tak puas hati pasal pakaian perempuan? ko tak respect perempuan yang pakai tudung tapi baju seluar ketat gila babi? leggings dengan inner pon kau tak reti beza ke? oh lupe, kau kan budak kampung, mestila tak tahu inner tu ape kan? kau rase badan kau tu anoreksia ke? tak leper? aku tengok macam gemuk hitam bagai je. jangan kutuk orang la kalau diri kau sendiri pon macam tu. haishh! tak faham la aku orang macam kau ni. kayu balak!

eh eh sempat ko ucap syukur dalam kau duk mengutuk orang bebagai2 tuh.. hairan weh. alaa kau kan islamik, skema, tak up to date, budak kampung, TAK TAMBAH DOSA pulak tuh. WOWWWWW! MARVELOUS!
cube kau tengok balik ape yang aku jumoe ni. OKE? lawa gile wey, tekejot nyah.

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=417117214208&set=a.417108444208.182901.635509208&pid=4445357&id=6
35509208

kire tade point la orang yang pakai tudung bebaju ketat kan? terase tak? SORRY TAK SENGAJA! AUWWW!
yeke tak kate ape law orang tak pakai tudung n pakai baju ketat? flashback balik yer syg?

TUNTUTAN AGAMA? kau cakap macam kau pakai baju kurung, tudung labuh hari2 pulak kan? tolongla saudari, nak kutuk tu, tengok diri dulu k.. ni diri pon tak kena, tapi nak kutuk orang je lebih.. cane tu?

sekadar teguran..
renung2kan dan selamat beramal..
:)

-ROCKprincess- said...

I mls nak lyn ayat cliche tuh...
lantaklarr org nak kata aper...
kalu ayat bidasan I diterima org Alhamdulillah...
kalu xditerima nak wat camner..
doa jerk larr yg dat person akan berubah...

Misshy Innz said...

@lara

huihh ~ panjang nye komenn .
mekasih ye ;)

penat tak type ?

Misshy Innz said...

@pwincess Lov3y dOv3y

bukan cukup baik. haha XD

Misshy Innz said...

@Luth Textile

kah kah kah ;D
best lahh korang en ;p

Misshy Innz said...

@-ROCKprincess-

hope so ;)

lara said...

takpe demi anda yang islamik dan tak b tambah dosa ni, saya sanggup.. :)

Misshy Innz said...

@lara

susah susah aje .
appreciate sangat .
nanti dtg lagi kayy ;)

mekdior tuss said...

like lah....

kay yea said...

dorang ag syg trend dari ekot hukum islam..~~

tegur2 xpe..it ok..neh blog...kn? :)

Alynn Notnot said...

perempuan,

auratnya seluruh badan kecuali tapak tangan, and muka.

ramai je tak ikut.

pakai baju lengan 3-quarter pun bkk aurat ye dakk?

susah nak cari yg betul2 tutup.

ceLy. said...

terbaik. HAHA. ala chill la, kite kne tgok pada isi yg penegur tu nk ckp bukan penegur tu sndiri.
follow the flow sudeh.

Nier Zecter said...

setuju..hihi

Kaizen Shinobi.com said...

terbaik punya!!! wahaa!

sokong!!!!!!!!!!!!!!!

Misshy Innz said...

@mekdior tuss

;)

Misshy Innz said...

@kay yea

betul3 ;)

Misshy Innz said...

@Alynn Notnot

aah .
susah .
me pun ngah improve diri ;)
thx ;D

Misshy Innz said...

@ceLy.

gelabah kan minah tuh ?
kah kah kah ;D

Misshy Innz said...

@Nier Zecter

macehh ;)

Misshy Innz said...

@Kaizen Shinobi.com

lama aku tunggu ko komen der .
aku perlukan sokongan kau .
terharu takk ?
haha xD

AISHA INANI said...

adakalanya, for me fashionista tuh overr! boleh takk? wakaka.

gila la geli, pakai poyo2 macam nak function sana sini, padahal lepak dekat2 jep!

tapi.... herm, ye laa sebab they got to many supporters, aku yang tahap nak muntah darah ni pon sabau je laaa! huahhh.

newayy, kalo ikot guideline islam kan senang... kann? perghh.

aku pon tak der perfect mana! wuuu

Misshy Innz said...

@AISHA INANI

setuju !

Anisa Hang Tuah said...

yo!
you memang berani
(:

Misshy Innz said...

@Anisa Hang Tuah

hehe ;)