Meet This Blog In Facebook !

Tuesday, January 4, 2011

.jangan ketawa.

aku rapat dengan adik last aku .
dah banyak kali kan aku cite pasal dia .
sila bayangkan betapa rapatnya kami berdua .
.
.
.

okay dahh , tak yah bayang lelama .

hari sabtu hari yang lepas .
kan aku kat rumah .
kat rumah ada satu sumber internet jeh .
iaitu pc yang berbroadband .

aku bukak fb gune firefox .
adik aku pun bukak fb gune chrome .
pastu kitorang minimize dua dua browser tuh sebab nak tengok cerekarama .

adik aku dah keluarkan tilam kat depan .
aku ape lagi , tarik bantal , cepat cepat baring atas tilam .
pastu dia bising bising .
"woiii, dah lah gemok , tepi lah sikit, aku pun nak baring gak"

aku suka gila berebut dengan dia .
sebab boleh jerit jerit .
HAHA !

pastu bila dengar ibu bukak pintu bilik , otomatik semua senyap .
tutup muka dengan bantal , konon konon tido .
siap dengkur dengkur lagi .
padahal tv terpasang .
ibu masuk bilik , memekak balik .
HAHA !

bila cerekarama tuh iklan  , aku dengan adik aku berebut berlari ke pc .
sebab nak tengok fb punya pasal .
gilir gilir lahh tengok .
kadang kadang dia jeh yang pergi sebab aku nak tengok iklan .
kang dia cakap lahh "kak , ada 3"
makna nya ada 3 notification .
hehe ;)

pastu tah macam mana , aku terasa nak tag dia plak .
padahal dok sebelah sebelah jehh .
kebetulan dia tak sengaja telah menghantukkan kepala besi nya kat kepala aku .
sakit bhaii !
aku , apa lagi "aku nak tag kau sebab kau mencederakan aku"
pastu dia pun "siot kau kak"
HAHA !
eh aku kan kakak .



tengok tengok , sepupu aku join komen status .
adik aku dok komen komen kat status yang aku tag dia .
macam haram jehh aku rasa .
dok serumah , men tag tag kat fb .
HAHA !
















aku rasa kalau aku ada adik perempuan , mesti hidup aku tak happening macam ni kan .
tah tah dia yang hantuk kepala aku , dia yang nangis lebih .
silap ari bulan aku kene belasah dengan ayah .
=.='

12 bantah cakap cikgu:

farhana said...

Adik i pompuan..
Tapi still best sebab berdua je =D

..hizamirahim.. said...

haha.
comel2.
XD
bagus la adik beradik rapat mcm ni.

Gergasi Kechik said...

* adik lelaki mmg best , sweeettt gile korang .
* samesame perempuan , kadangkadang tak ngam . :D

Fariq said...

maknanya pale awak la yg macam besi,, haha

NurainiMZ said...

huhu..sweet je..
teringin lak nak ade adik laki..huhu

Misshy Innz said...

@farhana


me tak boleh msk dgn adik perempuan lahh .
hehe xD

Misshy Innz said...

@..hizamirahim..


kann .
harap harap da besa besa nt tak gdh3 ;D

Misshy Innz said...

@Gergasi Kechik

betul betul ;)

Misshy Innz said...

@Fariq

nape plakk ?
dia lah kepala besi .
haha xD

Misshy Innz said...

@NurainiMZ


suh mak culik baby kat spital .
hehe xD

Kaizen Shinobi.com said...

wakakaka adik aku pompuan~ kalau lelaki dah lame aku gusti pale... hahaha

Misshy Innz said...

@Kaizen Shinobi.com

kesian kau kan .
hehe ;)