Meet This Blog In Facebook !

Wednesday, January 26, 2011

.malu lahh.

budak budak batch aku yang mana dah habis diploma , ramai yang dah kerja .
jeles doshh ~

sebab diorang dah boleh repay budi mak bapak diorang .
aku ?
still berjihad .
huhu ;D

tadi aku lepak dengan senior aku .
dia dah 25 tahun tapi extend semester .
dia cakap ptptn dia dah habis .
so , sem ni memang everything kene cut .
huu ~
kesian .
pastu aku cakap lah "ur dad kan ada"
pastu dia cakap pulak "u, i dah 25 tahun dah , malu lah nak mintak duit dengan my dad. suppose, i yang bagi duit kat dia "
aku macam erk ?


ye lahh , aku kan bebudak lagi .
bila fikir fikir balik , sampai bila nak hidup dengan ayah tanggung .
malu kot .
dah besar , tapi duit pun ayah bagi lagi =.='

memang lah sekarang ni , aku mintak , ayah bagi .
sebab aku belajar lagi plus aku baru 21 tahun . *wink*
cuba kalau aku terextend ke sampai 25 26 tahun .
takkan nak mintak duit mak ayah lagi kann ?
heheh xD


jadi , senior aku nasihat , "jangan lah extend sem"







*muka budak 20 tahun 7 bulan*





ramai jeh kawan kawan aku yang dah besar besar kata "malu dowhh nak mintak duit kat bapak aku"
kalau dah ade diploma , dah dapat kerja , better kerja jehh .
sekarang , degree dah bersepah sepah doshh ~






lecturer uia salu cakap "perhaps after you graduate from iium, u might want to work in Saudi Arabia"

aku macam erk ?
jauhh nye ;D
kat malaysia sudehhh ~

8 bantah cakap cikgu:

Syazwana said...

keje arab kaye wooo

xD

wanie m'nJ said...

best tu keja kat arab!!nway,skrg ni ramai student lpsn degreee menganggur.takot je..

Firdaus Kasim said...

slow2 awk.. saya pun bru dpt keje.. sy study kt poli ipoh.. em kalo ada rezeki, x kemana awk.. em awk ada banner x? jom share nk?

Rara Nasiha said...

kalau boleh jgn sampai extend la. menyusahkan diri nanti. duit pun satu hal jugak. :)

Misshy Innz said...

@Syazwana

taw x pe ;p

Misshy Innz said...

@wanie m'nJ

seyes ramai ;p

Misshy Innz said...

@Firdaus Kasim

tade banner lah awak ;p

Misshy Innz said...

@Rara Nasiha

betul3 ;D
hope not ;)