Meet This Blog In Facebook !

Thursday, January 20, 2011

.ayah saya kerja kat kilang je.

ada orang malu , bila cakap ayah dia kerja kat kilang .
pernah seorang ni , aku tanya ayah dia kerja apa .
dia cakap , ayah dia kerja kilang je .
aku tanya lah kilang apa .
dia tak nak cakap .
dia kata, ada lahh .
aku macam =.='
kenapa tak cakap ?
malu ke ?
kerja halal ape ;D

ayah aku kerja kat kilang gak .
kilang nestle ;)

kitorang jarang gilaaa beli barang nestle kat luar .
sebab barang nestle ni mahal doshhh .
aku baru tahu =.='
itu pun syafiq yang bagi tahu .

kitorang selalu order je kat ayah , nanti hari selasa / khamis , ayah beli kan .
actually ayah tak keluarkan duit pun .
sebab nestle ade peruntukkan some amount untuk semua pekerja dia spent on their products every year .
contoh ceni , setiap tahun , nestle provide RM1000 untuk setiap pekerja berbelanja dekat kedai dalam kilang nestle tu .
beli lah pape , nanti dia akan tolak dari RM1000 tuh .
so , memang tak payah pakai duit lahh kan .

kaya tahu , kalau kerja dengan nestle ni .
aku dah lama berhajat nak kerja kat sini .
hehe xD
boleh makan coklat , eskem percuma hari hari .
HAHA !

aku ingat lagi .
masa kitorang kecik kecik dulu .
masa tuh ayah kerja kat kilang koko kat jelebu .
under nestle gak lahh .
before dia di tukarkan kerja ke kilang nestle betul kat rembau .
kat kilang koko , kedai dia bukak hari rabu .
setiap petang rabu , aku suh adik aku yang kecik tuh call ayah .
suh beli koko krunch , honey star , kit kat , smarties , eskem tropicana, macam macam lagi lahh .
candies lahh sume .
alaaa , kan budak kecik masa tuh .
mana nak telan maggi , nestum , milo pe sume tuh .
aku suka makan nestum dengan susu manis tanpa campur air . ;D

for sure , balik tuh , banyak jeh plastik oren yang besar tuh ayah bawak balik .
apa lagi , kenduri lah kitorang .
gile syiokk wehh .
HAHA !

sekarang dah besar , tade dahh .
kalau perlu , baru order .
macam maggi , milo .
aku suke lahh order 2 benda ni .
hehe xD

masa mula mula masuk matric dulu .
ayah belikan macam macam stok makanan ouh .
pernah aku mintak bubur .
aku mintak perisa ayam kot .
sekali ayah bawak datang , macam macam perasa .
aku rase semua rasa dia bawak .
suh aku pilih mana sedap , nanti dia beli banyak banyak ;p
tapi tak boleh makan .
sebab dia berbentuk beras !
heh.
aku ingat bubur nestle tuh tak yah masak atas api .

tadi aku beli maggi .
kena RM1 .
pastu aku macam "first time aku keluar duit untuk maggi, selama ni free jeh"
















okay . aku kene balik rumah .
sebab nak amek maggi .








sindrom orang kepingin nak balik rumah terlampau .
tetibe aku rasa uia ni KEJAM !
huu T___T







rumah korang jauh , lain lah cerita .
rumah aku dekat , sebab tuh rindu T___T





p/s : sini weyhhh ;D

12 bantah cakap cikgu:

Miss Shizu said...

perghh,..best giler doh idup ko..agak2 nestle nak amek aku keje ngan dorg tak?hahha

CintaNajihah said...

gile heven. eh, ayh u nak ank angkat pmpn x?? hahaha

kembatolo™ said...

cuba hulur sikit dekat aku ni..
kat sini milo mahal nak mam ko tahu..
aiya..~

h o n e y said...

salam ukhwah=)
best jugak ye dapat free.

da[Y]un said...

ayah kerja kilang nestle kat mana tu,nak tumpang LI leh? haha..ak lari tajuk suda.huhu

..hizamirahim.. said...

hehe.
nak tempah dr innz boleh?
taim zami kat seremban nanti.
haha.
;P

Misshy Innz said...

@Miss Shizu

tu aku tak sure ;p

Misshy Innz said...

@CintaNajihah

eh eh . haha tetibe , tak nak kot ;p

Misshy Innz said...

@kembatolo™

nape tak bawak stok byk2 ritu ;p

Misshy Innz said...

@h o n e y

mesti lah best !. huhu ;p

Misshy Innz said...

@da[Y]un

dekat rembau ,
kalau nak LI tak tahu ;p

Misshy Innz said...

@..hizamirahim..

haha.
nt order kat ayah yep ;p