Meet This Blog In Facebook !

Saturday, January 15, 2011

.nasib baik aku tak ikut cakap cikgu aku.

Cikgu : foundation ? better awak tolak jeh . tunggu diploma. apply untuk december intake . foundation ni susah . nanti kalau awak tak lepas , awak jugak yang menyesal . amik diploma , selamat sikit . at least , awak ade diploma .

dalam hati aku .
"cikgu , spm saya 2A jeh , lepas tuh add math saya E pulak tuh . tak ke menyesal kalau tolak tawaran dari UIA ni sebab matrikulasi dengan UiTM pun tak nak terima saya"

itu kejadian hurm .. 4 tahun lepas .
aku rasa cikgu ni memang tak yakin dengan aku .
ataupun dia jeles sebab tak dapat masuk uia .
hehe ;D
okayy merepek .

aku boleh cakap "naseb baek aku tak ikut cakap cikgu aku"
ye . sebab aku tak ikut lah , rezeki aku kat uia ni murah ;)

foundation , 2 tahun , dapat financial assisstant .
walaupun tak banyak .
tapi at least , tak berhutang .

dalam pada , aku tak lepas pointer nak masuk degree .
*aku kan tak berapa nak pandai*
lagi kurniaan Allah datang .
tanpa diduga , application untuk scholarship nestle diterima .
untuk 4 tahun mendatang , aku di taja .
hehe ;D
itu bermakna , sekali lagi , aku tak berhutang .
insya Allah , nanti aku kerja , gaji aku full .
tak de tolak tolak untuk bayar hutang PTPTN .
hik hik hik .

yang lagi syiok , aku tak payah bekerja keras untuk dapat pointer 3.5 ke atas .
sebab scholarship nestle tak memerlukan semua itu .
yang penting ANAK STAFF NESTLE .
kikikiki ;)

lepas tu pulak, malam tadi ada orang tanya tanya aku pasal kerja .
heh . aku belum nak kerja lagi .
lambek laie .
dia cakap "nanti dah habis belajar , awak mintak kerja dengan saya kay . kerja je dengan saya"
duhh ~ kerja pejabat lahh.
fikir apa ni ?
ke korang tak fikir pape ?
HAHA !
graduan dalam bidang bisnes ni ramai wohh ~
memang susah nak dapat kerja .
ni , kalau betul lah dia nak offer aku kerja , memang rezeki berganda ganda ;)

tapi tu lahh .
kadang kadang aku lalai .
lupa dekat DIA.
terlalu dengan duniawi .








jadi , Nur Farahin , sila berubah ke arah yang lebih baik .
you go, girl !









bila scholar nak masuk ni ?
orang lain dah habis beriban dahh .
hek hek hek ;D

16 bantah cakap cikgu:

pwincess Lov3y dOv3y said...

betul2..
nasib x dgr cakap cikgu kan..
kite bukan taw ape yang kan berlaku..
xpe la..
lagipun cikgu kan just bg cadangan..
yang nak amek nyer kite..
so yerpulang pada kite la kan nak terima ke x.

Fariq said...

perghh,, murah betul reki awak ye,, kalau jadi kat saya tu,, mesti lupa daratan terus,, ngehx..

EP2 - Khurafat Volume 2

kembatolo™ said...

erk.
kecik ati cikgu ko bce ni.

Misshy Innz said...

@pwincess Lov3y dOv3y

betul3 .
;)

Misshy Innz said...

@Fariq

ouh jangan macam tu ;p

Misshy Innz said...

@kembatolo™

kau jangan cite kat dia ;p

ishiko said...

Alhamdulillah rezeki tuu.. huhuu..

http://ishikosworld.blogspot.com/2011/01/114-keluar-di-hari-yg-berangin.html

asyraaf munshi said...

cayok arr...buat keputusan sendiri...dan berani amik risiko..huhuh

abdul rasyid..... said...

nasib baek aku bukan cikgu ko..hahaah...kalau tak siap ko...ahaks~

ohcerita.com said...

dah memang rezeki..alhamdulillah..jangan lupa daratan pulak :p

My MiRa said...

nasib baik tak tolak foundation kan???hahaha.same la dulu2 mira dapat matrik ramai pakat dok kata matrik susah...hi3...nasib tak ikut ckp org..
salam kenal

Misshy Innz said...

@ishiko

syukran Ya Allah ;)

Misshy Innz said...

@asyraaf munshi

kadang kala, ikut gerak hati pun okayy ;p

Misshy Innz said...

@abdul rasyid.....

hehe ;D

Misshy Innz said...

@ohcerita.com

harap harap tak lahh ;)

Misshy Innz said...

@My MiRa

foundation mmg susah .
nak nak yg fast track .
tak pe ;)
belaja je kann ;)


slm kenal jugak ;D