Meet This Blog In Facebook !

Sunday, January 16, 2011

.tak pakai tudung , tambah dosa.

masa form 4 , aku pernah sekali main bola jaring untuk sekolah .
ini kes , tade pemain tapi sekolah kene hantar wakil untuk join tournament .
aku yang tade kaitan dengan aktiviti sekolah , telah di ajak bermain wakil sekolah .
ini GILA .!

masa form 1 dulu , aku main lah netball ni .
ye , menatang ni di panggil netball in english ye hadek hadek  ;p
tapi tak pernah lagi main wakil sekolah .
aku main sebab TERPAKSA join club .
kalau tak , markah cocu kene kerat 18 puluhratusjuta.
grr ~

aku salu main posisi center jeh .
lari lari keliling gelanggang .
duhh , der , lu bace tak gua tulis LARI LARI KELILING PADANG .
gila mantap stamina gua dulu .
HAHA !
aku shoot bola , memang loser .

tournament ni buat dekat sekolah Seremban 2 .
sepanjang aku duduk seremban , aku tak pernah lagi jumpa sekolah menengah yang membenarkan pelajar perempuan free hair .
first time , aku jumpa sekolah yang boleh free hair , sekolah seremban 2 ni lahh .
terkejut ai nyahh .
masuk masuk sekolah tuh , tengok student dia tak pakai tudung .
i was like "hell ape ni ? best gile tak yah pakai tudung"
masa tuh , aku pakai tudung semata hanya kerna ke sekolah .
dalam hati "huii ~ aku nak sekolah kat sini lahh. best . tak payah pakai tudung"

sekolah tuh macam gempak gila kau tahu .
well ~ sekolah baru siap .
facilities tip top nak mati .
siap ada school band lagi .
sekolah aku dulu mana ada dowhh =.='

macam mana aku tahu sekolah ni ada band ?
sebab ada sorang student ni , kawan kawan aku kot .
datang kat padang masa kitorang tengah break .
pot pet pot pet borak .
"okay lah . aku nak g tengok bf aku main band. bye"
dan aku sangat jakun .
fuiyooo ~ sekolah ade band . gile gemp !

balik sekolah , aku cerita kat ibu .
"tadi kan, akak main kat sekolah seremban 2. cantik bu . sekolah baru. lepas tuh , gila best budak pompuan tak yah pakai tudung pun pergi sekolah. siap ada yang kaler kaler rambut lagi bu"
gila beria aku cerita dowhh .







"aah, best . tak pakai tudung , tambah dosa. kau nak ?"

gulp .

tak jadik pindah sekolah situ .

15 bantah cakap cikgu:

Alynn Notnot said...

fewwwww. jawapan pendek dan bermakna ;)

Yuny Khoo said...

betul.. kalau dah join cocu, berjuta juta laa markah kne potong...

diana said...

yang terlarang itu godaan..
hehehhe

shahjiehan said...

pakai je la..hehehehe.. manis~

kyo_9 said...

bdk skola dulu amik kesah ke pasal dosa?

si kure kure :) said...

skolah puteri pon ade band :))

FarhanaFabulous said...

betol2...so jgn bukak tudung..hehe..following yaww !

MiaWawa said...

cikgu dia fikir nak menang je.. bab dose 2 agaknyer blkg kire ar 2. biase ar..... seremban 2 kn.. hehehe

Misshy Innz said...

@Alynn Notnot

hebat kan ibu aku ?
haha xD

Misshy Innz said...

@Yuny Khoo


pastu nt letak dlm sijil .
malu jehh ;p

Misshy Innz said...

@diana

betul ! .
haha xD

Misshy Innz said...

@shahjiehan

dulu sekolah , selekeh jeh ouh ;p

Misshy Innz said...

@kyo_9

statement kau .
haha xD

Misshy Innz said...

@si kure kure :)

besh gileee ;D

Aku said...

Mak kau tu tak mane hebatnya kalau takat pakai tudung.
Nak pakai tudung ni ape faedahnya?
Nak cun? pasal ustaz suruh pakai atau ape?