Meet This Blog In Facebook !

Wednesday, January 5, 2011

.kau ingat senang ke nak tulis entry untuk bacaan korang ?.

tajuk dah macam mintak kaki ku di muka mu .
HAHA !

kalau ikut kan hati aku ni ha , dengan soalan soalan yang macam kunyah cili api hijau kat formspring tuh ha .
aku nak mencarut jehh .
nak marah  .
haih ~
bodoh ape , aku tukar header pun kau nak bising ?
aku guna gambar kau ke ?
grr ~
kann dah mencarut sekali pakej dengan marah .

meh kita cerita benda lain .
mak bapak korang bagi duet belanja seminggu berapa ?
okayyy , aku tahu seminggu RM100 kannn ?

ayah bagi aku seminggu RM50 .
kalau aku balik rumah , dia bagi RM60 .
RM10 tambang bas balik KL .
okayy still RM50 untuk belanja seminggu .
tak pe. tak yah kira, aku dah kirakan ;)

selalu nya kann , RM50 tahan sampai rabu jeh .
tu pun hari rabu kadang kadang dah diet . (baca:dah tak de duet)
sebab ?
aku consume banyak kat topup .
seminggu more than RM20 .
buat apa ?
call boipren . HAHA !
dulu lahh ;(
pastu lunch , dinner , jajan jajan lagi .
minyak motor seminggu RM5 jehh .
itu pun kalau aku pergi berjalan ke wangsa walk ke, giant ke .
kalau tak , 2 minggu tak yah isi dahh .
memang 3 hari dah out of service RM50 aku tuhh .
wuuu ~

tapi ..
jeng jeng jeng .

hari ni dah rabu kann ?
dalam purse aku masih ada lagi RM20++ .
hehe ;)
pelik gakk tapi tak heran pun sebenarnya .
ahad , isnin , selasa , aku tak dinner pun .
ehh ada dinner, semalam , yakni selasa .
tu pun kak ad belanja .
ehem. mekdi yaww ;D
jadi tak de keluar duet pun .

aku hanya spend untuk lunch yang tak sampai RM5 sehari, pastu topup RM10 yang masih berbaki RM7++ .
minggu ni tak isi minyak motor sebab ada lagi half tank .
last aku isi minyak , masa aku keluar dengan fariq .
hari ape ye ?
jap jap , nak tengok entry lama .


|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||


takde pulak aku buat entry .
hari isnin ke eh awak ?
lupaa laa ~
*short term memory*

jadi , apa yang aku nak cakap sebenarnya ?
aku nak cakap yang aku kurang belanja minggu ni .
hehe ;)
macam tak percaya , sebab aku ni boros kau tahu .
sebab tuh biasiswa aku , ibu pegang .
huk huk huk .
kesiannn =.='










moral of the story , sayangilah duit anda .







mesti lepas ni , isi minyak RM5 dah tak sampai F .
sebab RON97 dah naik kan malam tadi .
ai tak pakai lah RON95 .
tak lajuuuu lah der .

17 bantah cakap cikgu:

rizal jabai said...

minyak naik..dompet makin kering..huhuhu

Mra Mastura said...

saving2.. tapi skang pn da rs nak beli mcm2 jugakk.. huhuu

..hizamirahim.. said...

haha.
duit tak masok lagi.
=.=

Aliesya♥Amani said...

ko pose je ari2..senang citer...
boleh diet skali..ahhaha

Kaizen Shinobi.com said...

minyak ron97 naik lagi?bape hinggit sekarang?

Ercy Archie said...

bagusnya ko, duit biasiswa parents pegangkan. terkawal gak perbelanjaan kan walaupun terpaksa ikat perut. huhu.

Misshy Innz said...

@rizal jabai

jalan kaki je lahh pasni ;D

Misshy Innz said...

@Mra Mastura

haipp ~ kontrol napsu ;p

Misshy Innz said...

@..hizamirahim..

duet innz pn tak masuk lagi =.='

Misshy Innz said...

@Aliesya♥Amani

memang tak lahh weyhh . haha xD

Misshy Innz said...

@Kaizen Shinobi.com

rm 2.40

Misshy Innz said...

@Ercy Archie

betul .
nak beli brg idaman pun susah =.='

Fariq said...

yup2 hari isnin...mak ai topup je dah rm20,, baik gi makan camtu,, takyah la topup jadi macam saya,, tunggu orang call je,, hehe

Perempuan Baju Ketat

Puteri Iqa Izyan said...

hoho..
sme lah kite..
boros aje :P

kembatolo™ said...

ko boros tuk topup?
aku rm10 tahan sebulan. takpon lama lagi.
hahaha

hans said...

seminggu RM50?
wow
banyaknya

P/S : Pandang Kemana Tu? Rimaslah!

kasih said...

ayat ko nak sombong je kan? :P
nasib baik motor takleh guna diesel.