Meet This Blog In Facebook !

Saturday, November 26, 2011

.Ice Room.


ni kali kedua aku makan kat Ice Room .
tapi bukan kedai yang sama .
kali ni kat Senawang .

pergi dengan ibu dan adik adik .
sebab ayah bagi duit , jadi kene makan kat luar .
HAHA !

ayah dapat bonus 1 month salary .
jadi , jom lahh berseronok ronok (suki suki aku buat perkataan sendiri) makan di luar
kih kih kih ;D

kami pilih Ice Room .
sebab diorang tak pernah makan kat sini lagi .



muka muka yang join the dinner .
ibu minum Red Highland Tea (Hot), aku ; Apple Juice with Sour Plum (recommended) , Ami ; Strawberry Smoothies (recommended) dan Adik ; Grape Fruit Smoothies (recommended)


Mine ; Chicken Chop Black Pepper Crispy with Noodle (tak ingat lahh nama dia tapi something like this lahh)


Adik ; Black Pepper Chicken Chop 


Ami ; unrecognized sebab tak ingat langsung nama apa . ia HANYALAH gabungan lite spicy soup and noodle that look like a Maggi .


Appetizer ; lambat sampai , suppose appetizer ni first served tapi dah makan main course , baru ni sampai . Steamed Rice something . can't remember . 
Ibu ; She Zuan Noodle


makanan tak sini TAK SEDAP .
my noodle is tasteless .
TAWAR NAK MAMPUS .
boleh tengok, aku makan tak habis .
balik tu , rasa nak muntah balik tapi bila fikir , its a noodle , and kalau muntah balik , akan rasa macam ular menjalar kat tekak keluar dari mulut , aku tahan je .

first time aku makan tak habis .
padahal aku memang lapar gila babeng ahh .
even the steamed rice tu pun tak habis .

and one more thing , all the food are served like its not heated at all !
telling you seriously .

not recommended for you guys to order main course when you intend to lepak here .
kalau nak order jugak , gasak lahh .
kang tak sedap , jangan nak menyumpah .

baik makan McD je !
better !


Pembasuh Mulut ; Strawberry Snow Ice (Recommended)


Luckily our closing is delicious .
thank God .














datang Ice Room makan snow ice je okay ?


kdaa ;)




9 bantah cakap cikgu:

ishiko said...

kat sini utk lepak nga melantak aiskrim je..
nak mkn ohsem2 mmg not here la

ayiel said...

hr tu makan spaghetti & bubur dia sedap je, terbaek w0kk!

oranglidi said...

mak aih. yeke x sdap makanan dia? tengok gambaq macam seeeedaapp. hehe..

FarhanaDr said...

Tengok tempat kot dan makanan ape.. Setakat dua tempat yang akak pergi dekat Damansara dan Bangi, not bad.. Tapi tujuan utama datang sini selalu nak makan aiskrim je laa.. Sebab itu yang menarik.. Hehe..

Misshy Innz said...

@ishiko

aah , aiskrim dia je sedap .

Misshy Innz said...

@ayiel

diff places , diff taste kot.

Misshy Innz said...

@oranglidi

jangan tertipu . seyes tak sedap .

Misshy Innz said...

@FarhanaDr

maybe lah tapi ritu kat sri gombak pun same je .

Anonymous said...

pencuci mulut laa..bkn pembasuh mulut.macam mesin je bunyi nye hehe