Meet This Blog In Facebook !

Wednesday, November 9, 2011

.kenali lelaki curang.

23 Jun 1993 , Lorena Bobbit mendapat tahu bahawa suaminya curang dan telah memotong kemaluan suaminya lalu mencampakkan ke tepi jalan ketika dia sedang memandu . Namun, Lorena dibebaskan dengan alasan peguam bela , Lorena melakukannya di luar sedar .

scary kan kes ni ?
HAHA !

ni aku nak list out a few signs to know whether your couple/spouse are being faithful or not ;)

  • Lelaki Penakut
Lelaki sangat takut kalau diri dikecewakan oleh perempuan (Fear of Rejection) . Justeru itu , sebelum dia (lelaki) get hurted by a girl , lebih baik dia mencalarkan dahulu cinta yang ada . Kau (perempuan) ada rasa nak ketuk tak lelaki macam ni . Konon hebat , player lahh katakan . Heh . Tapi sebenarnya takut kene reject. HAHA !

  • Lelaki Obses 
Kumpulan lelaki ini sering keliru dalam hidupnya . Dia tak pasti sama ada telah membuat keputusan yang tepat atau tak . Perempuan yang menjadi kekasih hati lelaki seperti ini jangan pula cepat melompat mendengar tawaran kekasih . Hari ni dia ajak kahwin , esok dia kata , I tak cakap pape pun , tak pernah ajak u kahwin pun . Eh , aku rasa macam kes Botak Juvana dengan Cikgu Zakiah pulak kann ? Hehehe .. 

  • Lelaki Berkuasa
Lelaki tetap menganggap dia lagi power dari perempuan . Well , ini memang klise kann ? Thee .. Lelaki jenis ni bila dia dah muak , rasa tak serasi atau dah jumpa yang lebih baik dari kau (perempuan) , dengan tak bersalahnya , dia akan dump kau (perempuan) tanpa fikir perasaan orang lain . Pehh ~ Ini dah selalu sangat . Nak nak bebudak sekolah ni kan . Meroyan manjang . keh keh keh ;D

  • Lelaki Cinta Tiga Segi
Lelaki jenis ni kejam , zalim , tamak dan haloba untuk cinta . Hatinya tak pernah cukup dengan satu cinta . PLAYBOY senang cakap . Awek keliling pinggang . Orang macam ni patut kau dump awal awal . Buat sakit hati je .

  • Lelaki Angkuh 
Lelaki jenis ni mungkin punya pakej yang cukup tapi mempunyai tabiat yang annoying . Dia angkuh dan bongkak . Dia melihat perempuan bukan sebagai insan yang wajar dihormati dan dilindungi tapi sebaliknya adalah manusia yang membebankan . Baik tak payah bercinta weyhh kalau macam ni perangai kau . Heh . sumpah annoying .

  • Lelaki Pembenci Wanita
Err , faham kan apa maksud pembenci wanita ? Dia jadi cenggini mungkin sebab past experience . Jauhkan lah diri anda dengan lelaki cenggini . Kang kau yang terlukaa . hehe ;)

  • Lelaki Fiesta 
Lelaki begini mampu menggembirakan perempuan . Tak perlu wajah yang kacak , cukup dengan sifat nya yang menyenangkan perempuan yang mendampinginya . Diorang selalunya selamba sungguh berlaku curang .

Hawa , sebelum nak couple / decide to get married , eloklah kenal dulu lelaki lelaki ni . Nak nak yang social , urban , metrosexual , ape semua . Kalau ustaz ustaz tu mungkin boleh bagi exception . Tapi kalau ustaz corrupt ni , tak boleh bagi exceptional . Kena consider jugak . Okay ? Harap ini membantu .


cehh ~ bagi nasihat kat orang konon , mencik kau innz .
HAHA !









Recommended blog : http://mawarnafastari.blogspot.com - Seorang ibu tunggal muda yang kehilangan suami due to accident . She's only 26 yet she's strong demi Embun dan Kekwa . Sedih . Al Fatihah untuk arwah suaminya .


2 bantah cakap cikgu:

Anonymous said...

cbe wat satu entry "kenali wanita curang" plak.asik psl laki jer. awk anti laki ke. ke awk mmg dh slalu kne dump

KizZ said...

ada orang sudah marah..btw,TQ for da info...