Meet This Blog In Facebook !

Wednesday, November 9, 2011

.Tanda-Tanda Pasangan Anda Berkemungkinan Curang.

entry before ni aku post pasal lelaki curang jugak .
tapi ia pasal before couple lahh .
tengok karakter orang macam mana kann .

sekarang aku nak post pasal curang jugak tapi time in a relationship .
sit back and relax while reading my entry kay .
hik hik hik (gedik) .

Pasangan anda berkemungkinan curang apabila situasi dibawah ini pernah / sering berlaku .

  • Resah melihat jam tangan 
Dia sering mengejar masa sehingga sanggup meninggalkan anda keseorangan kerana kononnya ada masalah sikit . Padahal masalah dia ? Dah janji dengan perempuan/lelaki lain . Tu yang angkat kaki tu . Heh .

  • Kerap menolak pelawaan
Kalau dulu , beria ajak pergi tengok wayang , karok pe sume , kalau boleh hari hari nak jumpa Seminit tak jumpa , rasa macam 100 tahun . Hiperbola kau . Tapi sekarang , bila kau ajak keluar , dia asyik tolak dengan alasan sejuta . Mungkin sebab dia dah bosan . Jaga jaga cik kiah oi .

  • Panas baran dan mencari kesilapan 
Sikap dia berubah 180 darjah . Dari penyayang , manja , baik hati , romantik bagai , terus jadi panas baran , pemarah , selalu je cari kesalahan kau .Lagi tragis bila dia tak segan silu nak marah kau depan public . Adoii ~ malu noks .

  • Tidak membenarkan anda memegang / membelek handphone 
Ouh , ini biasa . HAHA ! eh kenapa aku gelak ? =.=' Kalau jadi ceni , WAJIB untuk kau curiga ! Mana tahu dalam diam , dia love texting dengan orang lain . Ohmaiii ~

  • Jarang menelefon anda
Masa awal bercinta , beria telefon . Asyik berbunyi je handphone tu . Sampaikan housemate / roomate naik marah pulak handphone asyik memekak 24 jam . HAHA ! Tapi sekarang , jangan kata call , mesej pun bila perlu je . "U, nak pinjam RM100" . Okay , FINE !

  • Perubahan sikap yang ketara 
Sama lahh dengan yang panas baran tadi tu .

  • Asyik lewat ketika temu janji 
Sejuta alasan klise dihamparkan bila lambat sampai , jalan jammed , kelas lambat habis , kerja banyak sangat , kene back up kerja orang , bla bla bla . Dulu , boleh je on time . Siap awal lagi . "Takpe baby , I tunggu u sampai u datang okay , lambat sikit pun tak pe." Heh .

  • Terima call secara rahsia 
Time dengan korang , dia terima call , tapi dia lari tempat lain . Dulu , relax je jawab call depan korang . Itu baru call , time dapat mesej pulak lagi lahh . Lepas baca , terus delete . Common war (hambik kau , war terus aku pakai) among couples berpunca dari TELEFON . pehh ~

  • Sepi tanpa berita 
Okayyyy , yang ni dah selalu sangat kena dekat batang hidung sendiri . HAHA ! Dah lali weyhh . Until now , aku sebenarnya FOBIA . HAHA ! lagi =.=' 2 3 bulan lepas tu , dia diam je kann . Apahal ? Kau dah resah gelisah dahh . Padahal dia ? Relax dengan orang lain . Tapi tapi tapi tapi kannn .... aku selalu gak lah buat dekat lelaki cenggini . HAHA ! Sebab aku bosan ! Haa , bosan antara faktor yang membawa kepada sepi tanpa berita . Karma uolz . hehe ;D

  • Marah apabila anda bertanya aktivitinya 
Dah tak boleh nak tanya apa dia buat , makan ape , tido kat mana , dengan siapa , dan lain lain  . Kalau dulu , tak yah tanya , dia yang list out semua aktiviti dia sepanjang hari . Detail ! Takde yang tertinggal langsung . Even berapa kali dia kentut pun dia bagi tahu . *pitam*


Kalau couple korang ada sindrom sindrom di atas , waspada lah . Kalau boleh selamatkan lagi hubungan korang , try your best ! Mana mana yang leak , boleh di tampal kok . HAHA ! 






Aku ? Masih single . ;p



3 bantah cakap cikgu:

♥ Frau Reen ♥ said...

good..darl..sekurg2nye perempuan xde la asyik kd mangsa lelaki2 curg..ayuh ke blog saye dan komen2 jugak ek

♥ Frau Reen ♥ said...

good..darl..sekurg2nye perempuan xde la asyik kd mangsa lelaki2 curg..ayuh ke blog saye dan komen2 jugak ek

Pojiepooh Abdullah said...

hohohh nasib baik tadek :)