Meet This Blog In Facebook !

Monday, August 16, 2010

.kenangan ramadhan #8.

melalui S aku tanyakan khabar R .
aku nak juga tahu apa perkembangan dia .
mana tahu kot-kot dah kahwin .
melepas aku nak makan nasi minyak .

menurut S, R dah sambung study di IPTA di utara tanah air.
mengambil jurusan yang pernah diceritakan pada aku suatu masa dulu .

S tahu yang aku punya blog .
dia juga tahu apa fb aku .
mesti la aku yang bagitau .
takkan la magic dia boleh tahu tiba-tiba .

aku yakin, S boleh di katakan selalu bukak blog aku .
ye. aku yakin .
kalau tak, masakan dia boleh meninggalkan komen pada entry sebelum berunsurkan kenangan aku ini .
kau memang nakal , S .
HAHA !

beberapa bulan lepas, S ada menjenguk blog aku .
dan meninggalkan komen yang buat aku separa pengsan .
aku tak pasti apa tujuan kau .
mujur kesemua komen aku perlu di moderate terlebih dahulu .
maaf . komen S aku tak approved .
cume aku print screen dan simpan di folder di dalam pc di rumah .

aku memang syak ini kerja S tapi bila di tanya, dia buat-buat tak taw .
pelbagai alasan kau bagi .
sampai aku kurang yakin dengan firasat aku sendiri .
hampir juga aku bertanyakan hal ini pada gf R .
akhirnya kau mengaku juga .
nakal bukan ?

S komen dan meninggalkan nombor telefon R .
di saat itu aku tersenyum .
aku akui aku gembira .
ada juga rasa takut .
takut jika pertanyaan ku pada R tidak berbalas .

aku simpan nombor itu .
beberapa hari kemudian, aku memberanikan diri menaip mesej untuk di hantar pada R .
risau, takut, semua ada .


"R ek ?"
"yup.sape ni ?"
"err. farah ni"
"ouhh"

cukup .
dia masih mengenali aku .
aku tak berani lagi .

bulan 7 yang lepas hari lahir dia yang ke 21 .
aku tak pernah lupa .
aku menghantar mesej ucapan selamat hari lahir .
dia membalas ;

"erk. thx"




sampai bila aku harus begini ?
hidup dibayangi dia ?
sedar lah farah .





p/s : thx encik plywood a.k.a zhaf . haha ;D