Meet This Blog In Facebook !

Friday, August 20, 2010

.amende Misshy tuh ?.

Misshy .
sebutannya "Mish Shi"
sile sebut dgn agak gedik oke .
HAHA !

tapi tak ramai yang panggil aku dgn name Misshy .
nak gak dengar korunk pronounce Misshy tuh .
asek Innz jeh .
waka waka gedik .

dulu profile name kat fb aku, Farah Innz .
haa gitu . teserlah nama aku .
HAHA !

aku tak suke sangat orang jejak aku .
ade gak yang komplen .
"mana fb hang ? tak jumpa pun"
ouh maaf . cari gune email yep . HAHA !
bape kali nak HAHA da ?

ritu aku cite pasal asal usul nama Innz .
rini nak cite asal usul name Misshy plak .
innz tuh dah ade yang gune kot .
aku ingat name tuh rare dah .
adehh ~
tapi name Misshy neyh rare kan ? kan ? kan ?

Misshy ni asalnya dari perkataan Miss yang bermaksud rindu .
name dy dari tahun lepas kot .
aku crush kat sorang budak ni .
dak uia oke .
gilek . dulu beria cakap tamo crush dgn budak uia. sekali kene plak . 
hadoii ~
pastu aku pk la satu name untuk save nombor dy .
tup tup kua name Misshy .
jadi, aku gune name tuh untuk dy lah suppose.
tapi tade jdh plak .
dah tuh aku gune tuk name aku lah.
hehe ;)

dari perkataan Miss, aku modified jadi Misshy .
macam perkataan Love , bile dimodified jadi Lovey.
atau perkataan Sayang, bile dimodified jadi Sayangness .
ataupun perkataan Sengal, bile dimodified jadi perkataan Sengalness .
haaa. tu je lah asal usul dia .
HAHA !

tapi aku suke ah name Misshy tuh ;D

14 bantah cakap cikgu:

kaizen shinobi said...

agak jahanam gak r asal usul misshy nih~ har har har... sesuka ati ko je kan?ngehahahaha

RedBoy said...

red suka panggil misshy berbanding innz.. hehe..

naz said...

zaman canggih nama pun mesti ada gaya

Hizami Rahim said...

macam fish jadi fishy.
atau am jadi amy.
erk.
sama tak konsep dia?

adrina sidek said...

pggl fara jewk...tak payah pning pala...haha ;P

oranglidi said...

dah mcam misshi mouse plak. jheheeh

Linglung said...

cerita asal-usul nama? ok misshy!

I n n z said...

@kaizen shinobi

kreatip bhai.
haha xD

I n n z said...

@RedBoy

hehe ;)
taw3 xD

I n n z said...

@naz

btl3 xD

I n n z said...

@Hizami Rahim

same ;)

I n n z said...

@adrina sidek

yg rapat mmg ler pggl farah ;D

I n n z said...

@oranglidi

mane plak .
tuh mickey lah .

I n n z said...

@Linglung

;)