Meet This Blog In Facebook !

Tuesday, August 3, 2010

.kelebihan netbook.

dah dekat setahun aku gune netbook pemberian ayahanda tercinta . (ampu)
walaupun kecik tapi berkaler .
kahkahkah !
korunk yang beli acer , compaq, mac , ade ke kaler biru macam aku ?
tade kan ?
sek wane hitam putih jeh .
lalalala ~ very the common .
tak berseri .
*cepat lempang aku*

aku pakai DELL MINI INSPIRON 10 .
kaler biru yang aku namakan beliau bluevy.
ini semua based on own experience.
sape tak setuju, see you in the court.!
wakakaka.

  • comel.
sangat comel oke. kertas A4 pun ag besar dari bluevy.

  • ringan.
tak taw la exact weight dy berapa tapi buku teks aku ag berat dr bluevy.

  • senang di usung ke mana-mana .
muat-muat jeh masuk dlm sling bag aku . kalo nak g mane-mane senang jeh . sumbat and go ! tak yah nak beli beg skola yang besar gabak untuk bluevy . plus aku tade beg lappy pun .

  • cool.
sambil baring pun ko boleh layan bluevy. tak yah perlu ade meja. adik aku siap pakai sebelah tangan jeh nk pakai bluevy . sambil jalan juge ko boleh men bluevy . wakakakaa.

  • murah.
mesty la lagi rumah dari lappy laen kan . sbb dy MINI. ayah beli bluevy ritu harga dia RM1200 jeh. murah kan ?

  • berlagak
kau boleh berlagak dengan kawan-kawan kau yang bawak lappy besar gabak dengan beg skola yang berat bagan . padahal kau boleh jalan dengan sling bag jeh. sampaikan orang tak perasan yang kau bawak lappy.

  • iri hati
dengan ada nya bluevy, aku berjaya membuat si pemakain vaio cemburu. sebab lappy dy berat . dy berhajat nak tuka mini tapi tak tertunai-tunai lagi. aku beli dulu. kikikii xD




nanti aku post pasal kekurangan lappy mini neyh plak.
eh hello, sume pun ade kekurangan dan kelebihan oke.

12 bantah cakap cikgu:

izyanty collection said...

Kite pakai netbook gak...memang best kan...tapi kite nye colour purple ada corak bunga2 lagi brand lenovo...sayang sgt kat my netbook heehhe...

ZACK ENTRY said...

tak suka yang kecik2..suka yang 15" nyer screen..hehe





latest entry Ekspedisi Jelajah Gua - Episod 1 (Gua Sanding)

m!da BucHuxX said...

waaa...
ader tue uwnn kire bguz r..
i wish i have any..

drr. karim said...

mne best laptop kecik2 ni..
x puas ar nk tgk movie...
tulisan pon kecik jer... huhu...

devoted lily♥ said...

org dpt netbook free, psg streamyx aritu tp nye tgk cam slow motion jek.. bg kat adik.. netbook free mmg camtu kot..

humaira said...

ala nih yg jelous nih!!
waaaaa!!
mummy

I n n z said...

@izyanty collection

wah3.
kaler purple ;)
tantek3 ;D

I n n z said...

@ZACK ENTRY

besar, berat ah ;D

I n n z said...

@m!da BucHuxX

g mintak kat mak cepat ;D

I n n z said...

@drr. karim

sy tak kesah pun .
sy bukan suke tgk movie pun .
thee
^___^

I n n z said...

@devoted lily♥

haha.
mmg slow ckit kot
size dy kecik ;D

I n n z said...

@humaira


hehe.
lilek3. xD