Meet This Blog In Facebook !

Wednesday, August 25, 2010

.cara pakai eyeliner pencil.

semalam kak adrina tanya cene aku pakai eyeliner dan nampak berekor di hujung mata .
aku gtaw yang lukis sekali jeh .
tapi ia agak susah nak apply sebenarnya .
ikut teori aku jeh .
HAHA !

pagi ni aku discover cara pemakaian yang baru .
aku pakai eyeliner jenis pencil.
so mmg agak susah nak buat ekor cantik .
kalo liquid, senang kot .

usually, mata pencil tuh tak runcing oke .
dy tumpul and akan menghasilkan lukisan yang tebal .

  • first , lukis macam bese , lebihkan sikit tang hujung mata . ikut suke ang la nak panjang mana .
  • second , gune cotton buds and make up removal , remove kan lebihan lukisan yang tebal, maksud nya, kau adjust sampai lukisan jadi nipis dan runcing dan berekor seperti yang kau nak .
  • third , dah siap !
senang kan ?
hehe ;D

aku tak try lagi la yang liquid sbb aku takut comot plak nanti .
aku syorkan kau pakai eyeliner IN2IT , waterproof punye, so that, bile kau berpeluh ke hape ke, eyeliner tak comot , and mata kau tak hitam .



selamat mencube ;)

2 bantah cakap cikgu:

fikah mus said...

suka!!
teringin gak aku nak pakai, tapi aku tak pandai pakai lorh.

NuR 'aQiLaH said...

sumpah x pandai pakai eyeliner apatah lagi maskara huhu