Meet This Blog In Facebook !

Monday, August 23, 2010

.dosa blog 24 jam.

dah tengok video dosa facebook 24 jam ?
kalo belum tengok, kau gugel jelah .
malas aku nak attach .

bile kau share video tuh kat facebook kau .
kau siap tulis "korang mesti tengok video ni . insaf aku"
tapi ??

kau ingat facebook jeh ke yang buat kau berdosa .
blog pun .
myspace pun .
dan macam-macam lagi .

cube kau tengok blog kau .
kat sidebar,kat post body,kat header,kat banner .
ade tak gamba kau dengan bukan muhrim kat situ ?
kalau tak de alhamdulillah.
kalau ade , haaa lu pikir la sendri .

aku pun ade gak .
HAHA !
at least aku tak hipokrit oke.

konon-konon romantik lah tuh .
loving couple .
tak pun nak bagitau satu dunia, kau ade couple .

len kali, kalau nak cakap pape tentang isu sensitif, cermin dulu diri anda oke ?
kang kene sembur, taw nak bengang.
sekian .

12 bantah cakap cikgu:

apik pehe said...

ader2..kt sebelah sidebar ni..

kaizen shinobi said...

haaa.... setuju2.. wahaa!

aduka said...

totally agree!
Sokong usahawan muda..
Sokong!
Yeehaaaa...!

Arief Arf said...

zaman skang ni semua orang pun nak post semua benda kat semua tempat.
hahahaha

X)

fikah mus said...

betoi3!!
dosa tu bukan setakat kat fb je, banyak je dari benda laen macam ko cakap tu.
sebelum video tu keluar,aku memang dah buang gambar2 aku hampir separuh sebab aku rase aku kurang comel, boleh??
hahaha.
apa2 pun, benda tu insafkan aku jugak, tapi kena beringat yang kat mane2 pun, tak payah tunggu kat fb, orang senang2 je boleh buat dosa.

-aku yang tahu sikit2 saja.

I n n z said...

@apik pehe

sile buang.
hahah xD

I n n z said...

@kaizen shinobi

ye !
;D

I n n z said...

@aduka

hehe ;D

I n n z said...

@Arief Arf

haha.
betul ;D

I n n z said...

@fikah mus

buang gambar kat fb tp tempat laen tak buang pun .
ingat fb je ke ade dosa ?
haha xD

イムラン (IMRAN the fraxie) said...

saidina ali pernah berkata; jangan tengok pada siapa yang beri nasihat,, tapi tengok pada apa yang dia beri~... hmmm.. contoh;; pencuri beri nasihat jangan mencuri.. kita kena dengar sebab apa yang dia nasihat itu adalah benar disisi Islam... dia nak mencuri ke atau tak,, itu urusan dia dan Allah~...

paan said...

sila buang gambar di header anda...