Meet This Blog In Facebook !

Friday, August 13, 2010

.kenangan ramadhan #6.

3 bulan abang hilang .
pastu contact me back .
pastu abang hilang lagi .

kali ni hilang lama .
lama sangat .
call tak dapat .
mesej tak delivered.
rupanya abang dah tuka nombor.

sekali lagi abang buat baby nangis .
sekali lagi abang buat baby gila .
abang hilangkan kebahagiaan baby .
abang hancurkan hati baby .

abang taw tak baby sayang abang ?
abang taw tak baby cinta abang ?
abang taw tak abang first love baby ?
abang taw tak sume tuh ?

bila balik umah jeh , baby selalu nangis .
sebab teringatkan abang .
bodoh kan baby ?
padahal abang dah tak kisah pasal baby .
padahal abang dah buang baby dari hidup abang jauh-jauh .
baby jeh yang tak boleh nak terima kenyataan .

satu hari, baby dapat call dari mama.
mama macam serba salah nak bagitau .
mama tak nak baby sedih lagi.
tapi baby kene tahu hal sebenar .
mama mintak baby kuat bile dengar apa yang mama nak cakap .
oke. baby buat-buat kuat .
masa tuh, baby dah ready dah .
pape yang mama nak cakap, baby kene terima .

"adik, roomate mama cakap R still couple dengan gf lama dia. diorang tak pernah break pun sejak dulu. mama mintak maaf . mama tak taw. adik sabar k"

baby gelak .
baby gelakkan diri sendiri .
sebab BODOH !

tapi baby tewas jugak .
air mata baby jatuh .
baby bercakap dengan mama sambil menangis.

ternyata baby hanya sandaran .
baby tak de makna sikit pun dekat abang .
abang jadikan baby pengganti gf abang yang masa tuh tengah nak SPM.
so, dia tak dapat nak layan abang .
jadi. baby di jadikan mangsa .
kan abang ?

baby cerita kat roomate baby .
dia suruh baby lupakan abang .
baby cuba .
dah 3 tahun baby cube, abang .
but i can't .



kenapa abang masih menghantui fikiran baby ?
kenapa baby masih nak menangis bila teringatkan abang ?