Meet This Blog In Facebook !

Saturday, August 21, 2010

.kesan merajuk.

dah lame tak merajuk dengan orang tua.
sek merajuk dengan orang muda jeh .
sekali merajuk, mmg terbaek ah .

al kisah malam tadi .
punca nya duet biasiswa .
dari first sem, gua memang dah aim nak beli henpong baru .
yang canggih manggih .
bukan selalu gua up to date .
kalo bab berpesen tuh memang ke laut lah .
sumpah gua tak up do date .
orang dah zaman skinny , gua masih setia dengan track suit .

bla bla bla .
ibu tanya duet dah dapat belum .
dari semalam gua dah niat , dari uia lagi ,kalo ibu tanya ,nak cakap belum .
every sem macam tuh .
setiap kali dapat duet, niat nak menipu .
tapi gua tak sampai hati .
gua cakap dah .
gua memang tak reti nak menipu .
pastu ibu cakap "bawak kua sume"

tak nak pulak gua sentap kat situ kan.
duet gua, ibu suh kua sume .
memang harapan lah gua nak berpoye kat genting pas raya .
sedih T___T
sebab kalau mintak, mesti ibu cakap dah habis .
padahal bukan gua serah RM1 .
riban-riban bhai .
abeh tang mana .
matematik gua dapat A kot masa SPM.
kalo tak, gua tak amek bisnes sebagai bidang pengajin tahap ketiga.
siap tusen kat cikgu osman buyung lagi. (cikgu math terbaek kat negri sembilan tuh)
grr x(
tak nak plak gua geram kan .

kalo gua serah duet, memang tak dapat lah beli mekap gua yang dah lame habis .
dekat setahun kot .
tak beli sebab gua tade duet sebab tuh ah gua selekeh jeh ;(

kalo gua serah duet , memang tak dapat ah nak beli baju baru .
gua tak pernah ade chance nak pakai baju elok .
err mksd nye baju berkualiti tinggi ;(

malam tadi, gua cakap ah gua nak beli henpong .
ibu tanya ah bape .
gua tak cakap .
dia suh amek RM200 jeh .
pe kejadah ?
duet gua lahh ~
gua bajet RM800 .

gua bangun , jalan hentak-hentak kaki masuk bilik, hempas pintu sambil jerit-jerit .
mase tuh dalam pukul 8 malam .
gua tido .
sedar-sedar dah pukul 430 pagi .
hambek .
isya dalam mimpi .

kalo merajuk dengan ibu, memang sentap lebih lahh .
asal merajuk jeh, gua hempas pintu kuat-kuat .
bergegar rumah .





sedih .
duet tade ;(

9 bantah cakap cikgu:

apik pehe said...

cian..ibu ko wat aper smpai xder??ehmm, mesti dia da simpan untuk ko kot..

Ery Farieha said...

maksudnye
duit scholar ko mak ko pegang ke?
woah!
menderita gak >____<
mmg x dpt soping sakan ah.

tp bagusnye, berjimat.
huuu~

I n n z said...

@apik pehe

tah .
asal mintak mmg tade .
sedih T___T

I n n z said...

@Ery Farieha

ye ah .
tu la psl .
sedih T__T

adrina sidek said...

masa akak baya2 kamu, apa2 hal pasal duit, mmg sume parents yg control...mmg rasa menderita jap la kan...huhuhu...dah terasa tua ni...nak masuk 23 ni...takda la parents sekat lagi...so, fara kena bersabar je la...bagi ibu fara, fara masih budak kecik lagi tau...hehe...ilek je la...npon je pun...jgn m'harap sgt k...npon akak pun murah jewk..hihi..asal leyh call n sms =)

think positive k =)

I n n z said...

@adrina sidek

ini al-nafs name nye kak . hehe.
tensen kot ;(

zida said...

hahaha macam kawan Zida mak dia amek RM500 je, tu pun transfer masuk bank lain. Okey la tu kan ada separuh lagi. Tapi kes akak ni.. Ermmmm. agak parah di situ, hehehe

ferra said...

TGU DUET RAYE.. HEHE

maisyah said...

ciannya..
tapi ada sebab kot..sabar eh..
Ibu kita sorang ja..
Sabarrr saja, sampai masa Innz akan faham..