Meet This Blog In Facebook !

Friday, December 24, 2010

.mimpi tak logik #3.

malam tadi aku mimpi .
mimpi yang macam biasa - ntah pape - yang tak boleh buat petanda .

mula mula aku mimpi zack .
adehh ~
nape mesti dia ?
nape tak awal ashaari ?
nape tak awal ashaari ?
*hentak hentak kaki*

aku mimpi zack kahwin .
tapi dia tak inform kat orang lain .
eh eh bukan dia kawen kat siam .
tak tak tak .
dia kawin kat malaysia cuma dia tak hebahkan perkahwinan dia kat peminat peminat dia .
dalam mimpi tuh , aku nampak dia tengah bersanding .
memakai persalinan biru putih .
aku tengok dari jauh jehh .
orang tak ajak kannnn T___T
tapi that gurl tak pakai tudung .
gf zack pakai tudung kan ?
jeng jeng jeng .
siapakah gerangan wanita itu ?
hehehe ;D
kak itah , jangan risau , mimpi farah ni tak boleh pakai ;D

lepas tuh , tetiba beralih tempat dalam rumah tah sesape .
tapi aku claim tuh rumah aku .
HAHA ! bolehhh ?

kejadian kat ruang tamu .
ada sorang mamat yang dikenali di alam mimpi tapi tak dikenali di alam nyata .
dia ajak aku join MLM dia .
pastu dia keluarkan semua bukti cheque yang dia dah dapat kat aku .
BANYAK !
berpuluh puluh riban .
tapi ntah nape aku cakap macam ni " banyak tapi nape kau asek tade duet jeh ? tak kaya pun aku tengok "
dia terus terdiam .
haaaa ~ ini petanda , MLM tak boleh dipercayai .
HAHA !

lepas tuh , lepas tuh , nak hujan .
tibe tibe mak aku jerit suruh angkat kain di jemuran .
"aini , angkat kain di jemuran , hujannn dah turunnn"
lebih kurang gitu lahh mak aku jerit .
HAHA ! okay , aku tipu . mak aku tak old skool macam tuh .
koman koman dia cakap ceni "dah nak hujan kat luar tuh kak , reti reti angkat kain"
melalut plakk =.='

kau tahu apa yang best angkat kain dalam mimpi aku ni ?
mak aku sidai kain dekat seberang jalan besar .
bapak jauh !
by time aku sampai kat ampaian , hujan lebat turun .
by time aku sampai kat rumah , kain dah basah lenjun .
=.='

macam ni lah keadaan jarak rumah aku dengan ampaian .
siap sempat aku tengok ada bas excident lagi .
pelik pelik =.='

lepas tuh , aku dah malas nak sambung mimpi merepek ni .
aku terus bukak mata , mengeliat ala ala gimnas sikit .
tengok hp , tekan button off call .

1 New Message .

slide up hp .
1 New Message
Ayah~H

pitih doh anto 3 xatuih

paham takk ?
aku paham .
ayah aku suke jehh anta mesej eja stail gini .
pengaruh encik mizi lahh ni eh .
hehe ;D

jadi ?
ahad ni ke midvalley yuk !
yeay !


itu campur dengan duit beli buku teks lahh .
duet aku RM50 jehh ;D

6 bantah cakap cikgu:

Fariq said...

duit kalau rm50. simpan je la buat makan,, takyah merayap,, membaziaq..
btw.. jauh gamaknya ampaian ngan umah,, kah3x..

Nini said...

part lawak: angkat kain di jemuran nun jauh di seberang jalan besar..

hahahahahaha xD

mimpi yg xble pkai lgsg.. ;PP

Kaizen Shinobi.com said...

ko kalau sebelum tido basuh kaki dulu...

hahaha

tuh yang karut2 mimpi~ hahaha

Misshy Innz said...

@Fariq

tulah pasal .
hahah

Misshy Innz said...

@Nini

haha !
heran gak tuh .
jadah lahh sidai kain jauh nau ;p

Misshy Innz said...

@Kaizen Shinobi.com

mungkin itu aku lupa ;p