Meet This Blog In Facebook !

Friday, December 10, 2010

.3 kali mati , hidup balik.

pukul 750 malam , kawan aku call .
ajak teman dia pergi tuka seluar kat giant .
dia ajak aku sebab dia tak berapa nak boleh drive malam sebab silau .
spec dia hilang .
aku tak kesahh pun .
lagipun , aku bukan ade buat mende .

memula dia kata nak pergi dengan motor jeh .
aku okay jehh .
before tuh aku tanya ,
"eh , kau nak bawak motor adik kau ye ?"
"ye lahh ."
untuk pengetahuan . motor adik adalah seekor sebuah scooter .
alahaaii ~ aku kan terlampau terror bawak scooter .
sampai kan nak start pun tak reti.
wakakaka xD

tup tup muncul depan umah aku dengan seekor sebuah kereta kancil .
ngaaa ~
ini memang aku menganga .
kancil ini gear nya MANUAL .
selama ni aku drive auto der .

kali kedua aku bawak kereta dia .
first masa raya , gedik mintak nak try test sebab dah lama tak asah bakat .
kali ni , dia yang bagi .
dari depan umah aku , pergi senawang , lalu jalan besar , patah balik sikamat .
fuhhhhh ~
terbaik .
3 kali mati enjin .
wakakaka xD
gara gara aku lupa tuka gear dan lepas clutch cepat sangat .

tapi alhamdulillah selamat sampai rumah .
naseb baek kereta dia ade sticker P .
tade ah malu sangat .
kalau tade sticker , memang free kene kaki maki .
HAHAHA !















gua boleh lagi drive manual walaupun dah 2 tahun drive auto .
lu bolehh ?
susah nak tengok perempuan boleh drive manual kalau dah biasa drive auto .
*angkat kolar baju*








riak plakk .
lempang kangg .




dah dah .
gua nak sambung jahit skirt .
babai ~

18 bantah cakap cikgu:

ZACK ENTRY said...

standard la kalo pompuan bawak kete manual mati enjin..sbb terlalu selesa guna 1 kaki kan..hehe =P

Fariq said...

kawan dh xbley drive manual rasanye,,
langsung xsentuh manual lepas amek lesen,,

twinkle twinkle said...

ok la tu nasib x jd pape :)

cengkerangcipot said...

title xley blah..
ingtkn sape la yg mati tu..
hahaha..
ni gempak ni..
bagus2..
lepas ni boleh lah jahit kolar lagi tgi kn?
hahahaha

I n n z said...

@ZACK ENTRY

hahaha .
setuju ! ;D

I n n z said...

@Fariq

habehh lahh ;D

I n n z said...

@twinkle twinkle

hehe xD

I n n z said...

@cengkerangcipot

hahha .
tambah kolar .
kakakak xD

Ery Farieha said...

hahahaha kalau dah bagi manual tu, dari tak boleh jadi boleh kot sbb terpaksa. aahaha

mie said...

gue pun drive manual kurang sikit..
nak tempah skirt..
hahaaaa

I n n z said...

@Ery Farieha

haha. mak aku pun ckp cmtu dowhh ;D

I n n z said...

@mie


tempah skirt ???
untuk sape ye ?
haha xD

Nini said...

rugi la kalu xtau bwk manu... sya dpt lesen jer trus bwk keta manu.. tp bla bwk auto pn ok jgk..hehe

so, 2 2 kra ok la..hehe

I n n z said...

@Nini

auto tuh tayah blaja pun tape ;p

aqim said...

haha,kelakar siot..

I n n z said...

@aqim

hahaha xD

mRa said...

wahaha..
mra lagi ah
name je dpt lesen dah 3thn, bwk keta xpenah sgt =.= wuwu

I n n z said...

@mRa

ini yg dinamakan lesen gantung di leher ;D