Meet This Blog In Facebook !

Monday, December 27, 2010

.[cerpen] Spanar Saiz 19. #2

Di KLIA.

“Kau jangan lah sedih. 6 tahun je babe. Sempat aku nak kahwin kat sana,” seloroh Fahmie.
“Kejadah sedih? Ada aku nangis? Ada mata aku berair? Setakat kau, heh. Bangla belakang rumah aku tu ha lagi bagus,” Lisa cuba menyembunyikan rasa sedihnya.
“Sampai hati kau samakan aku dengan bangla. Camni lah. Tak nak aku rindu kau,”
“Aku pun tak nak rindu kau. Buang masa je,”
 “Nanti contact contact kat Facebook eh. Kau jangan tak online pulak bila dah masuk UTM tuh,”
“Tengok, tengok, belum blah lagi dah rindu. Apa kes der? Hahaha. Tengok lah kalau aku rajin,”
“Sombong,”
“Apa?”
“Tak de pape,”

8 tahun kemudian.

“Ye ye, aku datang ni. Dah on the way dah ni, kejap lah,” Lisa bingkas bangun dari kerusi, mencapai handbag, fail dan kertas kerja. Dia betul-betul terlupa pasal meeting dengan Tan Sri Zakaria dia Bangsar. Nasib baik dekat, kalau tak, mahu macam pelumba F1 dia memecut Honda Civic nya.
Sedang dia menuruni tangga menuju ke kereta, dia telah terlanggar seseorang hingga menyebabkan orang itu terjatuh ke dalam lopak air.
“Ya Allah, Encik, saya mintak maaf. My bad. Oh God. I’m so sorry. Are you okay?” kata Lisa tanpa henti dengan lajunya.
“Is this look okay to you?” kata Fahmie sambil menunjukkan bajunya yang kotor pada Lisa.
“Okay, it’s not okay. Macam ni, I’m in hurry. I ada important meeting. So, please. Can you excuse me? This is my card. Please, do call me. Saya akan ganti baju encik. Please, call me okay. I’m sorry. I got to go now,” Lisa berlari setelah mengutip segala barang barang menuju ke keretanya. Dia dah lambat!
“Heyyy,”

ELISA ADIRA BINTI MUHAMMAD KHAIRI

Adi?

“Hello, may I speak with Elisa Adira binti Mohamad Khairi?”
“Yes, speaking. Who is this?”
“I’m Adzmir, the man yang you langgar sampai kena lopak air minggu lepas,”
“Adzmir? Ouhhh, yah yah yah. I remembered. First of all, I’m sorry again for the incident. I’m in hurry,”
“It’s okay. Can we meet? You owe me one Elisa,”
“Sure. I’ll pay everything,”
“Everything?”
“Err.. I mean the costs,”
“Okay. Tonight, 8:30 PM at The Gardens,”
“Deal!”

‘Dah banyak berubah’





to be continue ...