Meet This Blog In Facebook !

Saturday, December 25, 2010

.saya tak pandai English, kesian , eh sekian .

hola ! hola !
selamat pagi .
ini entry scheduled .
memang tak lahh aku nak bangun pagi pada hari sabtu yang patut kau bangun lambat kann ?
HAHA !

malam tadi , aku macam rasa nak makan McD tapi end up , aku pergi KFC, Giant , Batu Caves .
kau jangan tanya kenapa .
susah aku nak explain .

dah alang alang aku sampai Giant , aku terfikir nak cari novel .
dah lama tak layan novel .
last aku beli , tahun lepas rasa nya =.='
nak nak pulak awal sem ni tade pe sangat , jadi banyak masa free .
layan novel pun oryte .
dari ngadap lappy jehh ;D

aku beli novel melayu jeh .
keluaran alaf 21 .
aku tak pandai english macam kau .
setakat tulis esei standard budak skolahh boleh lahh.
nak bace english novel , memang cannot go ouh .
tak paham langsung !
HAHA !

tajuk novel tuh "SEJUJUR HATIMU"
kau boleh pergi cari dekat book store novel ni.
memang best !
memandang aku ni jenis malas dan simple , aku baca 2 3 baris jeh ayat kat sinopsis yang memang tak masuk dalam otak .
aku tengok harga .
aku pergi kat kaunter , bayar .
aku bukan jenis nak telek one by one .
ouhh so wasting my time .

so far , aku tak pernah regret lagi dengan novel novel yang aku beli .
sebab bagi aku yang dah baca , cerita memang semua so malay , which means, sangat jiwang .
hehehe xD
and aku berpuas hati .

seingat aku lahh , aku sebuah novel tuh , buat aku sampai menitis air mata .
duhh ~
apo menjiwo sangat kau ni perempuan ?

tapi kau tahu tak , di sebalik ke tak regret an aku tuh , aku sebenarnya ade regret gak .
kau pahamm tak ape aku cakap ni ?

jenis aku , sekali aku baca , and thats it !
aku takkan baca lagi untuk kali ke dua tiga dan seterusnya .
sebab dah tade feel .
aku dah taw cerita dia .
sebab tuh , kalau kau tengok rak buku kat bilik aku , novel novel aku semua dalam keadaan baik .
macam baru beli woot !

lepas tuh , kalau time aku ngah baca and tetibe jeh TERBUKAK and TERBACA ending kat page terakhir , aku dah tade semangat nak baca .
sebab aku dah tahu ending dia .
so bagi aku , thats no point untuk aku bace semua konflik ke hape ke , sebab aku dah ending dia sedih / gembira .
susah jadi aku ni .
ke orang lain pun macam aku jugak .


sekarang , aku dah HABIS baca novel tuh , and aku rasa nak jual balik .
bolehh tak ?
ke trade in untuk novel baru ke ?
sebab aku memang dah takkan nak bace lagi dowhh .
HAHA !











duet , sila cepat masuk bank .
aku nak borong novel plak pasni .
lalalala ~

7 bantah cakap cikgu:

Anisa Hang Tuah said...

:)

liyanaziz said...

SUKA BACA NOVEL GAK EK?? aiyak! trade in? sedekah je kat yana ek?

Syazwana said...

bukak kedai sewa novel
hehe

Puteri Iqa Izyan said...

hahaha..sme la innz.
tak phm jugak novel eng.

skali dah bace novel, takkan bace lagi dah. kannn? hehe..

velasrizal said...

i pon xpandai omputih tp tgh usaha blaja..

Malaysia VS Indonesia Final 1st Leg AFF Piala Suzuki 2010 26 Dec 2010 Stadium Bukit Jalil 8 Malam

Awek Tocang said...

kite pernah bace satu novel melayu karya fatimah busu and takut nak baca lagi sebab novel dia sangat best sampai boleh terbawak2 dalam hidup :)

Fariq said...

oit,, gi giant tak cakap pon kan,,
kalau tak bley pekena paprik sepinggan dua,,