Meet This Blog In Facebook !

Thursday, December 30, 2010

.pengalaman pertama saya memakai tudung.

ini entry kontez .
heheh xD
kontez dari kak vp cun melecun .
aku pernah jumpe kak vp , dia memang cun .
hehe xD

sebab aku nak shawl ombak tuh .
nampak rare jehh .
nak beli , duet tado , jadi mengharap untuk menang kontez jehh lahh .
ouhh kak vp ade blogshop yang jual tudung.
sape nak beli , sile ke sana -> shOp pink .

pengalaman pertama memakai tudung .
hurm ~

masa darjah tiga rasanya .
pakai tudung sekolah lah .
hehe ;D

masa tuh , ada budak baru masuk kelas aku .
selalu nya budak baru ni akan jadi perhatian .
kalau kau kawan dengan budak baru , nak nak pulak budak baru tuh cun .
kompom kau pun akan turut cun dengan otomatik .
orang pun akan mula nak kawan dengan kau sebab aura budak baru tuh .
jadi , aku pun kawan dengan dia .
sebab aku nak rasa cun jugak macam dia .
nama dia Ain , kalau tak silap .
dia darjah tiga dan pakai tudung .
bagi aku , haruslah pelik .
sebab baru darjah tiga dah pakai tudung .
gila tak kanak-kanak .
dan aku haruslah pakai baju kurung sekolah , free hair dengan gaya rambut tempurung .

"eh , kenapa kau pakai tudung ? kan kita tak payah pakai tudung . kita kecik lagi lahh"
"mak aku suruh pakai lah"
"ouhh. aku pun nak suruh mak aku buat tudung untuk aku jugak lah esok"

kau nampak tak , aku gune perkataan BUAT instead of BELI .
sebab aku salu tengok ibu jahit baju sekolah aku .
jadi , aku nak suruh ibu buat tudung aku jugak .
=.='

"akak nak pakai tudung pergi sekolah esok"
"huh ?" mungkin ibu menganga atau terkejut dengan membulatkan mata beliau .
tak sempat plak aku nak rakam aksi spontan ibu masa tuh .
kalau tak , boleh aku attach kat sini .
boleh tunjuk kat cucu cicit bila dah tua nanti .
kenangan tuhh .

akhirnya aku bertudung ke sekolah .
tapi yang pasti bukan esok .
mungkin beberapa hari selepas itu .
or mungkin minggu .
kan aku suruh ibu aku BUAT bukan BELI .
jadi , ambil masa lahh .
nak pergi beli kain, gunting , jahit tepi , jahit jadi tudung comel .

"aku dah pakai tudung macam kau gak" sambil sengih tayang tudung baru .
"yeay ! aku ada geng pakai tudung dalam kelas" Ain bersorak gembira sebab berjaya membawa aku ke jalan yang benar .
Alhamdulillah .

*yang hitam tuh , tentu tentu lah aku . Ain cerah kot*

lepas aku , ada lah dua tiga orang yang join aku dengan Ain pakai tudung .
time tuh , kitorang rasa kitorang memang berpengaruh gila lahh .
macam Aaron Aziz dalam cite KL Drift 2 yang nak pegang KL untuk jual dadah .
tapi aku dengan Ain versi muslimah .
mengajak rakan rakan ke jalan yang di redhai Allah ;)

*pengikut ajaran sesat dah bertambah*


mana yang pakai pinafore tuh , paksa mak bapak beli baju kurung .
sebab nak pakai tudung .
takkan nak pakai pinafore dengan tudung plak kann ?
mak bapak pun rasa bangga jeh sebab anak dorang kecik kecik dah minat nak pakai tudung .
dalam otak dah bayang "sok bosa anak den nia, jadi ustazah ghaso eh. sojuk poghot den"

kitorang tampil comel walaupun selekeh .
masa tuh , kitorang semua kecik , comel , kurus , selebet jehh .
bila pakai tudung nampak sebijik macam Mia Sara Nasuha .
comel kann ?
rasa diri ini begitu muslimah .

























"weyh , esok kita tak yah pakai tudung lahh . kita pakai minggu depan hari selasa taw " aku memberi arahan kepada geng tudung .
"okeh ! aku pun panas lahh pakai tudung ni" kata kawan aku tah-sape-nama-tak-ingat-dah .
lepas jeh gate sekolah , bukak tudung masuk beg .
duduk bawah pokok , jilat aiskrim oren sambil tunggu bas sekolah dengan muka tak bersalah .




okay kak , kalau tak memenuhi kriteria, sila bagitahu ;)


18 bantah cakap cikgu:

mysara said...

budak2 bru nk pakai tudung, mmg cm tu..hehe

Syazwana said...

kikiki
menarik2
semoga berjaya mendapat shawl cantik tuh.
xD

viruspadu said...

giler comellllllllll entry ni hahaha

geng tudung ek hehe

Puteri Iqa Izyan said...

hahaha.ingat pulak time skolah.
kadang2 bwk je tudung. pkai amsa2 tertentu je.. huhu

chentaMAYA said...

haha! adeh =.=

Lelaki Ini said...

alalalla..
chumel sgt2!
hakhak!
org nogori ghupoe!

Ery Farieha said...

hahaha ingat ko ek?

Diarihatiku1976 said...

sah memang ni.. ahhaksss

Misshy Innz said...

@mysara

hak hak hak
taw tak pe ;D

Misshy Innz said...

@Syazwana

amin amin ;D

Misshy Innz said...

@viruspadu

haha. aah .
meh lah joinn ;D

Misshy Innz said...

@Puteri Iqa Izyan

haha.
same lahh ;D

Misshy Innz said...

@chentaMAYA

thee ^___^

Misshy Innz said...

@Lelaki Ini

aah .
org negeri ;D

Misshy Innz said...

@Ery Farieha

ingat ingat lupa sebenarnya ;p

Misshy Innz said...

@Diarihatiku1976

haha.
ape3 ? ;p

buyat(bebola tomato) said...

apo la kak inzz ni.. ajak pakai tudung,pastu leh plak ajak xyah pakai..hahaha

Misshy Innz said...

@buyat(bebola tomato)

saya kan ketua .
haha xD