Meet This Blog In Facebook !

Saturday, December 25, 2010

.memikat hati readers.

kau suke taip / tulis emoticon tak ?
aku suke ;)
sebab tangan ni dah macam otomatik akan taip / tulis emoticon .


ouhh kau ingat tak iklan emoticon kat tb dulu ?
pelakon dia rashid salleh kalau tak silap aku .
masa tuh tah tahun bila tah .
rashid tunjuk cara nak buat emoticon kat ade sorang india ni .
dia terbalik balik kan hp tuh nak tunjuk how's the emoticon function actually .
kau tak ingat ?
short term memory ni .
hehe xD


kau sedar atau tidak , emoticon ni main peranan penting dalam sesuatu penulisan .
kalau pun kau tengah menulis dengan marah .
tapi di hujung ayat ade emoticon smiley macam ni ;) , readers yang baca juga akan tersenyum .
kau , sebagai reader's blog orang pun mengalami yang serupa .
tak caya ?
meh kita try .


eshhh aku bengang betul dengan pemandu kat malaysia ni .
suka suka jeh nak bawak kereta tengah highway kat lane 2 / 3 dengan macam makan angin .
huh . tak belajar undang undang ke ?
haa yang lane 2 / 3 tuh untuk sederhana laju dan laju .
grr ~
tapi tak pe . demi keselamatan , aku redha ;)


ade rasa tersenyum takk kat hujung ayat ?
bek kau cakap ade .
jangan memalukan aku yang penat bercakap ni .
eh bukan , tangan yang menaip ni .

tapi satu tanda yang aku tak suka , yang pengaruhi perasaan aku .
iaitu tanda seru (!) .
bagi aku tanda seru ni tanda penegasan yang marah .
even ayat kau lemah lembut , tapi at the end of sentence kau letak tanda seru , emosi aku berubah .
huh . ingat senang jadi readers ?
HAHA !

sebagai contoh .


maisarah belanja aku makan sebagai tanda terima kasih !


aku keliru , dia ni nak happy ke marah ?
seriously , aku tak suka tanda seru .
aku akan guna kalau aku marah jehh .
huhu ~

lepas tuh , ketawa .
kau menaip dan rasa nak gelak .
kau suarakan gelak kau melalui apa yang kau taip .
macam "haha , hehe , hihi " dan macam macam style lagi .
ikut suka kau .
even ayat kau tak lawak tapi bagi kau ia lawak ,(macam ayat ayat aku) tapi bila kau letak perkataan yang menandakan kau gelak , readers akan turut gelak .








bukan susah nak pikat hati readers .
bukan hanya sekadar apa yang kau taip tapi gaya juga memainkan peranan .
aku rasa , aku jeh sorang yang baru nak tulis pasal ni .
selama ni so-called-blogger-otai suka cakap pasal style menaip yang annoying macam "adew akuw kesa ?"
so klise ~



esok aku ade kat MIDVALLEY bukan TIMES SQUARE .
maaf tak dapat join .
in fact , aku tak rasa nak pergi pun .
hehehe xD


10 bantah cakap cikgu:

princeduyong said...

selamat pikat memikat... :)

Anisa Hang Tuah said...

hihihi

..hizamirahim.. said...

haha.
XB

tu je nak taip.

RIAN said...

haha. betul juga.
tapi tanda seru kadang-kadang boleh tunjuk expression teruja dan excited jgk, selain marah.
myb benda yg dia nak bagi tau tu, buat dia hepi sgt.

=.)

Puteri Iqa Izyan said...

kui3..tul gak tuh.

tp iqa suke jugak buat tnde seru utk tunjukkan eksaited..haha :D

Misshy Innz said...

@princeduyong

;)

Misshy Innz said...

@Anisa Hang Tuah

;)

Misshy Innz said...

@..hizamirahim..

taip byk lag .
haha

Misshy Innz said...

@RIAN

depends on ayat ;D

Misshy Innz said...

@Puteri Iqa Izyan

bergantung pada si penaip ;D