Meet This Blog In Facebook !

Saturday, December 4, 2010

.iklan iklan di tv.

sejak cuti , aku boleh dikatakan rajin menonton tv .
aku dah jarang tido petang kecuali benar benar mengantuk .

umah aku tade astro der .
kau boleh bayang lah betapa bosan aku sek tengok channel yang sama en .
HAHA !

aku salu layan tv3 jeh .
sebab drama best best .
paling layan sekarang , seribu kali cinta .
fuhh ~ tersuka intan ladyana pulakk ;p

tapi , satu jeh masalah tv3 ni .
slot iklan bapak lama .
aku dah buat kajian .
5 minit cerita , 10 minit iklan .
kadang kadang iklan lebih 10 minit .
WTF ?
ingat aku nak tengok iklan ke ?
dah lahh iklan semakin hari semakin merepek aku tengok .

okayy . aku nak cakap pasal iklan sebenarnya .
aku bagi a few examples eh .

iklan 1 :
unifi .
pale hotakk dia terbaek punya menipu iklan bhaii ~
aku tak percaya .
download 8 files serentak , laju gila babas .
tengok youtube 5 video serentak , without any buffer .
grr ~
kalau aku subscribe, tade services laju tahap yang macam kau tunjuk , siap kauu TM .
huh .

iklan 2 :
nivea deodorant .
kereta rosak , a girl waving hands to get help .
but nobody stop .
sebab KETIAK DIA TAK CERAH MACAM KETIAK KAWAN DIA .
yang kawan dia , sampai sanggup koyak baju , semata mata nak tayang ketiak .
hell whatt ?
riso aku kot ade yang cube try test aksi merepek macam tuh time nak dapatkan pertolongan .
bak kata adik aku "bukan macam tu cara nak mintak tolong , kau kene tayang kaki" sambil dia selak seluar tayang kaki .
heh .
lagi tak senonoh .




















strategi pemasaran .
tak kisah ape jua bentuk iklan , janji matlamat sampai , keuntungan di perolehi .




















al - dunya ~~~

24 bantah cakap cikgu:

Syazwana said...

benci iklan keropok moni
wakakaka
xD

Fariq said...

sebab tu sy prefer dok dpn lappy dari dok tgk tv3 tu,, heheh

efyna.pinkladies said...

biase la tv 3. hoh

Sharinginfoz said...

kita sebagai pengguna buatlah pilihan terbaik

Jey Yusuff said...

iklan kat malaysia banyak megarut dan mencarut

ღ Sumomo-chan ღ said...

sebab tuh leceh nak tgk cerita kat tv3. iklan dia mengalahkan cerita tuh sendiri. grrrr

twinkle twinkle said...

ahha betul2,,
cite kejab je,,iklan je lame
xpuas sungguh

Nini said...

tv3 mmg mcm tu iklan dia..smpt lg kta msk jap smntara iklan tu abs... hahaha

karut marut..t'utama iklan deodorant tu..

- yUsziEka - said...

hahaha. tu strategi pemasaran nmenye.
lum lg iklah YES tu.
tbe2 tayang gigi rongak setelah 10min masam. hahaha

JelinaJoli said...

errr.............
gua tak tengok tv. hahahhahhahaha!


gua suka iklan raya je

..hizamirahim.. said...

haha.
betul ah ckp adik innz tu.
XD

I n n z said...

@Syazwana

aku tak suke lagu dia ..

I n n z said...

@Fariq

sy tak bolehh ah ngadap lappy lelama .

I n n z said...

@efyna.pinkladies

dulu tade teruk ceni ouhh

mRa amira said...

xtengok tv :)

I n n z said...

@Sharinginfoz

betul tuh ;D

I n n z said...

@Jey Yusuff

mencarut ?
ade ke ?
hehe xD

I n n z said...

@ღ Sumomo-chan ღ

SETUJU !

I n n z said...

@twinkle twinkle

ade rase nak campak tv tak ?
HAHA !

I n n z said...

@Nini

siap buat macam macam time iklan ouhh .

I n n z said...

@- yUsziEka -

haha ! betul3 .
iklan tuh lagi pelik .

I n n z said...

@JelinaJoli



lu kene tengok untk taw iklan terkini ;D

I n n z said...

@..hizamirahim..


hehe xD

I n n z said...

@mRa amira

balik umah nanti , tengok ye ;)