Meet This Blog In Facebook !

Monday, December 20, 2010

.allergic sekejap.

pernah tak kau dengar atau baca cerita pasal alahan orang mengandung ?
biasa nya apa yang menjadi favourite orang tuh time tak mengandung , akan menjadi alahan ketika dia mengandung .
sebagai contoh ;

K suka sangat make up .
kalau keluar rumah , tak sah kalau tak make up .
K akan rasa macam something tak siap kalau dia keluar rumah tanpa make up .
tapi sejak K mengandung , dia tak boleh langsung nak mengadap make up macam selalu .
dia tak boleh langsung bau barang barang mekap .
rasa nak muntah .

M suka sangat memasak .
sejak kahwin dengan F , mereka tak pernah makan kat luar .
sebab M rajin memasak .
tapi sejak M mengandung , mereka asyik makan kat luar .
sebab M tak boleh langsung masuk dapur .
tak boleh bau bawang , cili , kari dan lain lain .
rasa mual , loya .


ini contoh jehh .
tak semua aku rasa yang ada alahan .
BUT , macam mana kalau satu hari , aku ditakdirkan mengandung  .
ehh dah nikah lahh time tu .
jap , aku fikir , aku suka apa .




haa ...
aku suka dengan internet , motor .
kata lahh aku ada mengalami alahan alahan tuh .
adakahh aku akan mual, loya setiap kali mengadap internet ?
atau mungkin aku akan muntah sejurus melihat motor ?
atau lebih teruk , pengsan kala nampak kelibat motor lalu ?

OUHHH NOOOOO MANN !!
ai tak sanggup . =.='
nanti blog ai sape nak update ?
kalau tak update , cene nak gain earning dari nuffnang ?

okay stop it innz.
nonsense .