Meet This Blog In Facebook !

Wednesday, June 30, 2010

.kencang kot dy bersembang soal agama.


aku jarang gile nak bercakap soal agama .
sbb aku sedar yang diri aku ilmu agama nya belum cukup .
basic2 aku taw la .
setakat hukum halal haram , alhamdulillah , aku masih tahu beza .
dan aku sedang perbaiki diri ke arah yg lebih bagus .

ape aku merepek neyh ?
lalalaaa ~
jangan amek perkara ni sgt serius .
dan sila jangan komen dengan emosi .

petang tadi , aku melepak kat GB .

aku ternampak ping yang bertajuk imam muda .
aku sgt eager nak taw sbb uma aku tade astro .
jadi , tak taw perkembangan imam muda neyh .
so sad . sobz sobz .

aku pun klik la .
bace khusyuk gile .
pemilik blog adalah seorang perempuan .
berapa umurnya aku kurang pasti .

mula2 memang bercerita psl imam muda .
lame2 dy bangkitkan isu yang aku tak pernah dengar before this .

kalau dah Islam sangat, pehal leh ada sorang tersentil keje as pegawai bank ni? Ya Ampun.... tau tak kerja tu bergelumang ngan dosa? Sama je taraf macam ko kerja kat bar serve arak! Wakakakak.... Riba oi riba... dan ko antara orang yang bertanggungjawab menghalalkan yang harammmm... LOL .


ape yang ditaip buat aku wondering .
aku mmg tak pernah dengar pasal keje di bank haram .

lepas tuh aku post status kat fb

kat situ , aku ngan ammar berbincang .
kami tak gaduh yew.
sape ade fb aku , sile ke sane segera untuk maklumat lanjut .

mlm neyh aku bukak lagi blog dy .
sbb aku taw topik tuh akan kontroversi sbb aku yg telah mengkontroversikan nya dulu .
lalalaaa ~
dy tulis kat ruangan komen .

YE, KEJE BANK HARAM...DIULANGI, KEJE BANK HARAM...MAKASIH :)


pastu aku gugel pasl kerja di bank.
and aku jumpe neyh .

Jika kita juga melarang bekerja dengan bank dan institusi kewangan, maka non-Muslims akan mengawal ekonomi kita termasuk juga ekonomi antarabangsa. Biasanya, mereka yang mengawal ialah Yahudi dan ini tidak memberikan kita apa-apa kebaikan.
Secara umumnya, kebanyakan kerja di bank tidak dilarang, kecuali sebahagian kecil kerja yang terlibat dengan riba. Saya lihat tiada masalah dalam bekerja dengan bank.

dari sini .
bg aku juge, rasa nya tak de masalah untuk kerja di bank .

kat bawah neyh perbincangan aku dan rakan-rakan .






pe pendapat korunk ?
kerja di bank haram kah ?
ulama' -ulama' simpan duit di bawah bantalkah ?

pemilik blog tuh gune gambar dy tak bertudung .
pastu sembang sal agama , macam dy tahu sume .
bila ammar tegur , dy melenting .

owh..kalau nak cakap psl agama je kena pakai jubah..kena pakai tudung.. kalau orang tu pakai jubah je, BAIK...so leh ckp psl agama.. bullshit.. wkwkwkwkkw...

kalau diri kite pon tidak sempurna macam sudari nie..tidak bertudung..dan kemudian nak berkata tentang islam..adakah wajar..

wakakak..OK LA...TAK WAJAR AKU CAKAP PSL AGAMA...JOM CKP PSL SEKS BEBAS... SAPE NAK TIPS ROMEN, TANYA AKU...AKU TERER BAB2 NI..JANGAN TANYA AKU PSL AGAMA..AKU XTAU PUN TUHAN TU APA... wkwkwkwkkw... nak tanya, tanya makcik bertudung labuh sebelah umah aku yang ske ngumpat psl jiran yang lain as a part time job sbb suami asyik sibuk gi surau je... tinggal bini kegersangan di rumah...wkwkwkw
ini yang di balas bile ammar tegur dy tak bertudung tapi ckp sal hukum hakam macam dia sangat bagus dalam soal agama.

ILMU AGAMA HEBAT PUN KALAU KEJE BANK NAK WATPE....kah kah kah..

ilmu hebat, leh makan babi la?? sebab dia ilmu hebat, so dimaafkan...wahahaha...

anyway, xyah nak kejap anon, kejap sign in konon2 byk org yg sokong ko ok...irritating la..i xske you..i lumur taik babi kang...


aku gerenti kalo korunk bace , korunk pun geram .
kalo nak link, sile ke fb aku lagi yew ;)

ouh , dy ade back up .
kawan dy yang bertudung .



p/s : ammar , aku lega . HAHA !







20 bantah cakap cikgu:

z h a f said...

yes aku org pertame komen..

hahaha..sape2 yg bace tak akan tertahan untuk buat entry dan melemparkan rase tak puas hati..macam aku dan cik pinky nie..aku sabar jer kene bodoh bagai..rileks cool..akan tetapi tak boleh tahan..dan aku pon buat entry selepas aku cakap kat innz yg jgn buat entry tak baik..aib org tuh..hahahaha..

tak payah nak kasi pendapat2..pegi dekat laman web fatwa jer senang..abes cerite..sebab kalau bagi pendapat kang ade yg panas tak pasal jer..hahahaha..


*p/s :: lame betol aku tunggu post nie.. =.=

Ery Farieha said...

orang macam ni la yang bahaya
cakap tak nak kaji selidik
macam die xde simpan duit dalam bank
hurmmm.

miss nana said...

lorh bley plak dia ckp cmtu. geram jgk la. melampau jgk komen dia. aish. O.O

miss dilla said...

fineee.
aku dah baca blog dy.

macam nk sepak je aku rasa.
dy tak smpn duit kat bank la cmtu eyh.
dy da kuarkan entri cmtu, jgn nnt jilat ludah sendiri dahla.

I n n z said...

zhaf : maaf . jadi bibik jap. tuh yg lame . haha .

ery : tu la psl . aku syak dy simpan duet dlm bra pink dy lah . heheh xD

Nurul Zaty said...

innzz..hehe
dah dpt link dah
senang je
copy je quote innz tu..haha

and i got it.! :)

ouhh..sakit hati gila baca dia tu..

I n n z said...

dilla : tu r . aku rase dy simpan duet bwj kapet kot .

nana : sangat . kalo boleh, nana , pergi la blog dy tuh ;)

zaty : haha ! copy pastu gugel kan ? hahaha ! pandai zaty ;)

liyana aziz said...

hatoiiiii.. kenapa ade manusia begini ek?? nak g serbu blog dia jap.. =)

miss dilla said...

aku rasa dy kena masuk

http://www.zaharuddin.net/

I n n z said...

ko g r ckp kat dy .
aku riso dy tanak dgr kate jeh .
dy tuh ego je aku tgk .

miss dilla said...

biasa la. dy kuakan bukti tak kukuh. tapi dgn confident kta haram. bila jadi cmni, cnfrm la dy nak menangkan diri dy. tyme cmni, kire dy da x pikir, sape betul, sape salah. jnji diri dy lepas. setakat dengan 1 sumber dr indonesia tu, x cukup. nk buat statement bubuh la byk sumber sket.

I n n z said...

ye gak en .
takkan la nk ckp dy slh pdhl dah kekecoh dlm komen siap mrh2 ammar lagi .
haha !

kembatolo™ said...

pnjang sgt..laen kali aku baca..hahaha!

Farid MOFASAD said...

ppppprrrrrrruuuuutttttttt

pada orang yang sakai tu..

hehehehe!

aanz said...

owhhh..
kakak aku keje banj..
kat loan department..
kompem2 rr kan terlibat ngan riba'
hohooo...
tp x yah benti kot..
manede hukum ke hadith yg betul2 sahih ckp keje bank haram

__my opinion laarhh__

kaizen shinobi said...

sumpah sengal der....

xde link pun? bagi je link.... hahahhaa

l0veyd0veyd00 said...

http://www.zaharuddin.net/index.php?option=com_content&task=view&id=240&Itemid=63

Qisha said...

isu yang sangat panas..penah gak dengar xboley keje bank..nak komen pun tak reti..takut salah..cetek ilmu agama..ilmu dunia pun cetek..

Siti Hajar Masri said...

isu panas ni..cakap psl keje di bank.saya pernah baca buku tentang "senarai wanita yang tidak akan masuk syurga" dalam buku tu ada senarai wanita yang tidak akan masuk syurga adalah wanita yang bekerja di bank..tapi saya tak pastilah..sebab bila saya cari buku tu sampai skrg tak jumpa..saya tolak tawaran keje bank sebab buku tulah..saya rasa kita patut tanya pada yang lebih pakar..sebab saya pun tertanya2 gak..gaji lumayan tu bank tawarkan..hehe~apa2pun empunya blog tu tak boleh tulis entry macam tu..siasat dulu sebelum tulis apa2..betul tak??tak pasal2 kena saman nnti..huhu~

I n n z said...

kembatolo : ceh . pukul kang .

farid : erk ? kentut kah itu ? hahaha .

aanz : depends on niat ;)

kaizen : cari lerw. hahaha.

lovey : aku dah bg link yg sama awal2 lagi . sah2 ko tak reti bace entry aku . hahahah !

qisha : me baru first tyme dengar .

siti : btl3 xD