Meet This Blog In Facebook !

Tuesday, June 22, 2010

.trend pakaian sekarang.

A : eh, ko dah pakai tudung ?
B : aah . hehe. aku tengok kawan-kawan aku pakai tudung yg pesen2 neyh cantik la pulak. teringin nak pakai jugak.


kenapa pakai tudung ?
sbb tgk kwn2 pakai tudung cantik.
niat kerana Tuhan atau sbb terikut2 jeh ?
kalo niat kerana Tuhan mesti pakai tudung proper kan ?
tak pakai selendang yang jarang-jarang.
tak pakai tudung yang singkat-singkat.

aku tengok gamba kawan-kawan kat fb tadi.
pastu link2 ke fb sape tah.
badan dy besar, so opkos la barang dy pun besar dan mantap.
dy pakai tudung.
pakai tudung syria.
kan tudung tuh pendek.
ko boleh bayang tak ?

aku nak tegur tapi aku bukan kwn dy plak.
jadi tak boleh nak komen.
aku yg pompuan neyh rase sungguh malu tengok pic dy macam tuh.
malu lah T___T

lagi satu trend leggings.
sumpah aku tak berkenan dengan orang2 yg pakai leggings neyh.
oke fine.
ko nak cakap baju ko labuh. tutup montot.
tapi susuk kaki ko still nampak oke.
tak pe ke eh ?





aku tak pakai leggings tapi pakai skinny jeans.
hehe ;)
aku kan manusia hipokrit.

aku tade leggings tapi berdasarkan mata kasar aku, aku rasa leggings tuh bile ko sentuh, mmg ko akan rasa kulit org tuh kan ?
kalo jeans cam tebal sikit.
btl tak ?





pesanan tuk diri sendiri gak ;)
ape mende la aku merepek neyh.
lalalaaaa ~

gamba sume credit to google ;)


19 bantah cakap cikgu:

Azman Roslan said...

bila dosa diketepikan beginilah jadinya..


Bagaimana Buat Duit Dengan Blog List

adrina sidek said...

pasal legging tu pun akak tak berminat...nak2 pada yang pakai tudung yang kononnya cakap nak tutup aurat..tapi pakai legging still nampak bentuk kaki...still nampak buah betis..aurat jugak kan??? ntah la nokomen..huhu~

Asma said...

betul betul! kadang malu je tengok some of girls yg pakai leggings. T.T malu wooo tengok kaum hawa pakai camtu.

iniAKU said...

act legging ke skinny jeans same je. same2 nmpak bentuk kaki

sbb org xkan nak g pinjam kaki sentuh kot rase kulit ke x.

tp tu tepulg pd si pemakai la kn :)

Ery Farieha said...

skinny jeans pun mcm legging
tebal sikit je tp tetap ikut bentuk cm leggings kan?
huhu~
aku pernah beli 1 skinny jeans dan try2 da mcm legging
x penah pakai pun
huhuhu~

.Cik Nana. said...

mcm2 la..tepuk dada tanye iman..hik3..

kembatolo™ said...

tayah pakai dua2..pakai yang tak ketat je..hahaha..*marah nieh*

I n n z said...

azman : btl3 xD

kak adrina : dorunk pk ceni, asal tak de yg terdedah, ttp sume, its consider as ttp aurat. haih ~

asma : kan3 ? kite yg tgk plak rase malu . esh3.

iniAKU : mmg la same. hehe xD jeans tuh cm tebal cket dr leggings yg sgt nipis ;)

cik nana : hehe ;)

ery : toksah lerw beli skinny yg sgt skinny xD

kembatolo : alamak. marah sudaa . aku pakai baju kurung jeh . oke ? ;D

IERA HAJERAH AZMAN said...

pernah wat issue pasal tudung ni. Dulu ustazah penah cakap macam ni, biar la, mula2 terikut2 kawan. lama-lama iklas la dari pada tak pakai langsung. Selalu pujuk diri macam tu bila terfikir dosa aurat ni. Bila kawan2 kutuk pakaian org tu ketat sana sini tapi pakai tudung i use to say kira okay la, ada benda dia nak tutup. walaupun bertudung tp nampak bontot. sekurang2nya die berusaha nak tutup, walaupun sikit2.lama2 labuhla pakaian tu :)

IERA HAJERAH AZMAN said...

pernah wat issue pasal tudung ni. Dulu ustazah penah cakap macam ni, biar la, mula2 terikut2 kawan. lama-lama iklas la dari pada tak pakai langsung. Selalu pujuk diri macam tu bila terfikir dosa aurat ni. Bila kawan2 kutuk pakaian org tu ketat sana sini tapi pakai tudung i use to say kira okay la, ada benda dia nak tutup. walaupun bertudung tp nampak bontot. sekurang2nya die berusaha nak tutup, walaupun sikit2.lama2 labuhla pakaian tu :)

I n n z said...

iera ; tak slh nk ikut tapi skunk org ramai bertudung sbb trend. tudung plak semakin hari semakin singkat. i wish that hijab that she wearing akan jadi labuh satu hari nt. mine too ;)

amalina sahaja said...

betul :D

I n n z said...

;)

Mohd Fakhrurazi Jamaludin said...

besar mana tue 'barang' dia?hahaha.

I n n z said...

ceh3.
tade mende laen ka mao tanya ?
haha !

kaizen shinobi said...

ngehahahhaahhahahha.....

dunia zaman moden.. sape yang pandai bleh pergi jauh...

sape yang pandai putar belit tersangkut di persimpangan...

sape yang x bpe pandai lambat sikit perjalanan...

sape yang langsung x pandai... x tau mana jalan yang nak diikut...

uhoh!

SyAmSuL AnUaR said...

ni lh org skrg...pki krn fesyen...ubah2 lh pemikiran(-_-)

hazarimi ♥ said...

no comment...tak pakai tudung..
tp cm nak berubah dahhh...bukan ikut2 org k...hidayah suda mau mari...

I n n z said...

kaizen : err. time kasih. hehe xD

syamsul : pengaruh fesyen sgt kuat =.='

hazarimi : bgs3 ;)