Meet This Blog In Facebook !

Saturday, June 26, 2010

.cara nak print screen.

dalam pukul 11 lebih tadi, aku receive email dari pengunjung ke 176 .
rini hits lambat plak .
sobz sobz T___T

ye la kan .
blog aku ta macam blog bekas suami .
blog dy sehari seribu yang serbu .
HAHAHAHA !
bekas suami wak lu !

pstt : bekas suami kedekut . aku mintak p paris, suh p indon . pastu suh aku tido dgn jenglot.


tapi dy tak sertakan URL blog .
cene nak tengOk ?
tape3.
nadzirah , if u read this , sile emailkan url blog awak oke ?
macehhhh ^___^

semalam ade blogger tanya kata dy tak pandai print screen .
url dah tenggelam dekat shoutbox plak .
name dy lya kalo tak silap .

aku rase ramai jeh lagi yang tak taw nak print screen cene .
sbb ade yg tangkap gamba screen komputer pakai camera .
jadi, aku dengan rase penuh tanggungjawab .
eh asal skrip dah macam rancangan bersamamu plak neyh .
silap skrip plak .
aiyakk ~

meh nak ajar .
dok depan pc, perati keyboard memasing oke ?

1 - ko pegi kat page yg ko nk print screen tuh .
2 - ko tengok kat keyboard . tekan key yg ade tulis PRINT SCREEN (rujuk gamba di bawah)

3- lepas tuh pegi kat paint . kelik EDIT -> PASTE -> FILE -> SAVE AS (jpeg) .
DONE !

kalo nak crop , gune la ape2 software untuk edit picture .
aku crop pakai PHOTOSCAPE jeh.
sonang .
kot pakai PHOTOSHOP kang .
lecehhh bagai .

ouh itu bukan keyboard aku .
gamba sume aku gugel jeh .
kat bawah neyh baru gamba keyboard aku yg turut aku gugel .
tapi aku pakai yg neyh la.
sebijik weyhhh .

best kot .
sume shortkey ade kat keyboard .
nk bukak browser tekan jeh key kat keyboard .
nak bukak winamp , tekan jeh key kat keyboard .






oke dah.
aku bukan nk pomot keyboard ke ape ke.
yang penting , tutorial sampai .
pasni jangan cakap tak rety nak print screen lagi .
aiii geget kang .

adiosa !


15 bantah cakap cikgu:

jaya jr said...

datang nak pomen 125 minah rempit..
haha..
TQ info nih.
da lame nk buat tp x reti2///

.rafiq. said...

aik sehari bape kali update? hehehe

I n n z said...

jaya jr : sesame ;)

rafiq : 8 kali mybe. hehe xD

ery farieha said...

baru tau yg gune paint
hahaha slame ni aku gune photoscape je

I n n z said...

cene ko paste kat photoscape ?
aku tak taw pun .

aki_san said...

sy la cik nadirah yg anda sebutkn di atas,,,,hahaha
http://akilovehalu.blogspot.com/
i.m new...so tgk2 la blog yg ntah ape tu ye...hehe

Mohd Fakhrurazi Jamaludin said...

Sye tak tahu nak print screen (sambil angkat tangan).Nak kena gigit! Hahaha.

I n n z said...

aki san : esok akan di publish. nt tengok eh ;)

razi : aku dah agak dahhh. haha !

kaizen shinobi said...

wahahahhaha

paste kat power point sudey...

senang.... x smua ada photoscape...

senang nak edit2 segala~ wakaka

I n n z said...

ikut korang la nk paste kat mane pun .
aku suke paste kat paint.

kembatolo™ said...

kibod aku ade kamera tak bising pon..hahhaha=p

I n n z said...

bia laaa .
kibod aku .
haha !

ko aja aku perkataan pepelik jeh ouhh .xD

Halia Kentang @ Annpaan said...

bru tahu..
thx 4 sharing this info")

My name is Damia Irdina said...

hye , kak . dkt my lapyop takde pun "print screen" . mcm mana erk ?

My name is Damia Irdina said...

kak , i've click the button "print screen" but , nothing happened ! can you give a further explanation , please . much appreciated :)