Meet This Blog In Facebook !

Friday, June 25, 2010

.resepi kuih pau.

hai!
bertemu kite lagi dalam rancangan mari memasak bersama chef ainul eh silap plak.
bersama chef innz budak malas.
huarghh ~ (asal sebut malas jeh kene nguap oke puan3.)

hari ini chef innz nak tunjuk cara-cara buat kuih pau gebush gebush .
sebelum tuh , kite kene ade mauripan .
mauripan adalah yis penaik .
pau gebush gebush sbb letak mauripan la .
kalo tak caye , boleh rujuk chef shafiq plak .

bese nye kite letak sikit jeh .
sbb mauripan neyh akan naik dengan gebush nye .
kalo letak banyak , mao setaman kembang pau tu kang .






ini lah mauripan itu . bukan mau lipan yew .

bahan -bahan yang diperlukan adalah ...............................................................
teeeeeetttttttttttttttttttttttttt ............................... (bunyi siaran rosak)

maaf , kami akan kembali esok pagi sbb engineer cuti rini , nenek dy nak beranak.

itu lah kata-kata yang terpampang di tv .
punah harapan senah anak pak meon nak belaja buat kuih pau .
T___T

*******************

cite kat atas tuh kire dalam lakonan la.
eh, kate pun aku ainul aishah , kena la berlakon kan ?
KAHKAHKAHKAH !

al kisah nya, aku balik kampung ritu .
mak long aku tersasul cakap masa bagi resepi kueh pau kat ibu .

Mak Long : ala, senang jeh dik buat nye , sekilo tepung , sekilo mauripan .....
Ayah : apo kak ? sekilo mauripan ? mau besar kolam kat belakang kang pau tuh .

semua bantai gelak .
aku pun join sekali .
lawak gile bhaaaiii ~

kalo korunk tak gelak , makna nye korunk tak paham .
kalo tak paham , jgn komen kata tak paham .

oke. next !
meh kite review sikit keywords yang masuk dalam blog pink hari ini .


diari anak dara : sampai 6 kali pulak tuh . anda salah masuk diari ye. ini diari budak malas.

geng budak malas : anda telah sampai ke blog yang betul. tahniah !

diari shahir af8 : omaidot ! is it true ? mane diari dy ? nak tahu gakk ~ share laaa xD







sekian .
jumpa lagi di lain hari dan lain waktu.
adiosa !


5 bantah cakap cikgu:

hellioz said...

wek
diari shahir?
gwa dala anti AF
Akademi Fags
gyahahaaaaahahahahahah

miss nana said...

dulu, adik nana penah guna mauripan tuh. konon nak buat roti.yg dasatnye dia uli tepung tuh kat ats meja tulis.tanpa lapik apa-apa. adess =_="

I n n z said...

hellioz : beta pong ta suke AF xD

nana : atoii ~ roti rase pensel laa. xD

kembatolo™ said...

kalo sekilo boley wat tilam wei..syiok!! hahaha

reen said...

huhu...bab sekilo mauripan tu aku mmg gelak..tp gelak sopan ar...best cite...nice to know u...