Meet This Blog In Facebook !

Wednesday, June 2, 2010

.mase kecik-kecik dulu.

hurm ~

keluarga aku rapat dengan family wan aji. (datuk sedara)
jodoh ayah pun, wan aji yg cari kan.
ayah tinggal n keje dengan wan aji.
conclusion nye, mmg kitorg rapat la dengan family wan aji.
wan aji dah anggap ayah macam anak dy sendiri.

aku anak sulung dan juge cucu sulung tok wan haji.
tapi untuk wan (datuk betul aku) aku cucu ke 5.
mase aku kecik2 dulu, mmg aku la yang paling disayangi.
pendek kate "jangan kau sakiti cucu ku ini,aku juge akan turut saket ".

aku ingat2 la lupe zaman2 aku ditatang bagai minyak yg penuh ni.
sbb kejap sgt, 2 tahun jeh.
pastu adik aku a.k.a perampas kasih sayang mengambil alih takhta aku.
ceh ~ siot betul.

ade 1 hari tuh, ayah beli basikal tuk aku.
pastu aku berebut dgn adik.
pastu aku kene tinggal kat lua sensorang sbb nak men beskal.
adik aku kene kurung kat dalam.
HAHAHA!
padan muke dy.
lalalaa ~

adik aku neyh ikut ayah aku.
sebijik lah !~
ayah aku neyh memang rety pomen2.
mase dok pahang dulu.
kadang-kadang kwn ayah anta motor suh ayah baiki.
tapi ayah tak balik keje lagi.
adik aku la yg 'tukang pomen' dulu motor tuh.
ketuk2 la,usik sane, usik sini.
heee ~ comel kan adik aku ?
tapi skunk tak comel dah.
HAHAHAH !

mase aku 4 tahun kot.
mase tuh dah dok semban dah.
aku pernah gaduh dgn adik aku.
aku ngah tulis2 pakai pen kat majalah.
tibe2 adik aku dtg, sebok kaco aku.
nak gak tulis2.
tanpa disangka, aku telah mencucuk mata adik aku dengan pen tersebut
ngeri dowhh ~

pastu ayah bwk dy g klinik.
aku dok uma jiran sebelah.
name dy cik yun.
cik yun marah2 aku.
"kakak tak syg adik ke?" (esh ~ sebak plak.)
aku hanya mampu nangis.
mungkin nyesal tak pun sbb kene marah.

tu peristiwa paling tak leyh lupe.
ganas kan aku ?
esh3.

ouh btw, mase aku jadi jiran cik yun.
dy tade anak lagi.
pastu bile dy dah pindah panchor jaya.
baru dy dapat anak.
and dy bg name anak dy same macam name aku.
sebijik cume binti jeh laen.
kate nye terkenan name aku.
heheh ;D


oke lah.
nanti aku cite sal adik2 aku yg lagi 2 org plak.
babai ~~

4 bantah cakap cikgu:

Hizami Rahim said...

haha.
zami pun selalu je gaduh2 dgn adik masa kecik.
sebab beza setahun je masa tu.
dasat okay.
;)

I n n z said...

lagi dasat dr kite ke ?
huhu xD

Ery Farieha said...

aku selalu kot gaduh ngn akak2 n abg aku
aku kan bongsu
huhuhuh
tp da besa2 ni takde laa
kalo gaduh pun, x amek hati la
hahaha~

ஐ Nurul-chan ஐ said...

alaa kak innz,takat gadoh2 ngn adik tuu perkara normal tau. hehe ;P
nurul smpai skang rajin gadoh2 ngn adik,smpai kena cop 'anjing&kucing' ngn mak nurul. wakakka XD