Meet This Blog In Facebook !

Wednesday, June 30, 2010

.senyap tapi panas.

"abortion is allowed before 3 months of pregnancy."


I've never heard before.
it was totally crazy and soooo sesat .
kan3 ?

it was said by a so-called USTAZ .
aku rase nak lempang jeh ustaz neyh .
lempang laju2 sampai ke india.
tah mane mazhab ko ikut tah.
hee .

tengah hari tadi , aku ngah ketip kuku dekat pintu .
tetibe henpon ibu bunyi .
hello , a call for you .

ibu pun pung pang pung pang berborak .
kalau la ibu hanya cakap pung pang pung pang dekat telefon , mahu pengsan aku 3 minit .
HAHAHA !

pastu aku dengar2 macam something hot in there .
opkos its a HOT news !
how come aku nak ketinggalan kann ?
HAHAHA !

mule2 aku curi2 dgr kat tingkat bilik ibu jeh .
tak puas hati .
aku masuk terus bilik ibu .
berdiri depan dy .
aku tunggu ibu habes borak .
ayah called .
and yah its hot but a bad news .
T___T
the news that makes us , i mean whole entire family shocked !

aku terdiam dengar .
sangat surprising .
tapi aku dah expect just tak sangka its really happened .

hurm ...



updated cket : aku ckp putar alam eh ? ade seorang hamba Allah neyh dah terlanjur n get pregnant . ada cdgn supaya buat abortion sbb ade so-called ustaz (refer ustaz yg dimaksudkan diatas) kata boleh abort, kalo kandungan tak sampai 3 bulan. paham tak skunk ?




17 bantah cakap cikgu:

hellioz said...

gwa xpaham
xplen?

I n n z said...

x phm yg mane ?

liyana aziz said...

alaaaa... napa x abeskan apa yg hot jugaj suprising tu innz??? apa kena ngan ustaz tu semua?? <---- nampak sangat joyah n busybody... wakakkakakakakakakakak

kembatolo™ said...

tanak baca ag..tunggu esok je..

nantikan kemunculan komen2 aku untuk merebut takhta kaki pomen ko..hakhakhak

Nur Su'aidah said...

kenapa cite macam tak habis?? haha

Ery Farieha said...

die x phm yg cite bawah kot
sbb beria cite, tp xtau pn ape bad news nye
huhuhuh

hakimfaridzul said...

pergh...

hakikatnya~

perenggan akhir menceritakan keseluruhan isi entri!

hak3

hellioz said...

ha
semua xpaham
now gwa paham
gyahahahahahahah~

kaizen shinobi said...

so-called ustaz tuh ngarot der...

orang suh la kawen nih suh abort... ngee

sumpah sengal!

aliesha kirana said...

hoho...ustaz itu mmg ajaran sesat... yg AK tau, kandungan boleh digugurkn sblm capai 2bln cmtu la, kalu kndungan itu didapati cacat n boleh memudaratkn ibu dan anak itu,itupun atas nasihat doktor,tp ini pun AK terbaca je..xpasti btol ke x.. tp kalu yg ngandung luar nikah tu sah2 la dosa wat maksiat, gugur lak lagi bertimbun la dosa si polan.. sekian tazkirah AK hr ni..hihihhih

SheY PuLL said...

2 la..saye pun x paham ape cerita sebenar nye...
isk2...penin2,,,

cik helena said...

cerita lah lagi..kesudahannye?

z h a f said...

what ever it is..abortion tuh salah..and dah dikire membunuh..mane ade janin yg berumur 2 bulan boleh mendatangkan mudarat..?jgn buat mazhab sendiri..refer al-quran lagi baik dari buat andaian sendiri..

Cik Nad said...

huhu~ ada dengar fatwa ni.. tapi berguna utk org yg pregnant kne rogol je.. bukan salah sndri.. my friend yang gtaw.. coz dia bljr medical law..

wallahualam~

I n n z said...

yana : tak boleh cite sume . kene simpan cket3 ;D

kembatolo : okeh ! xD

ery : dah update n dy dah paham ;)

nur : mmg sengaja . hehe xD

hakim : thee ^__^ btl3 xD

hellioz : bgs! xD

kaizen : sangat mengarot . tah pape tah .

AK : boleh gugur kalo kandungan bawak mudarat pada si ibu . btl3 ;)

shey pull : dah abeh cite dah . x phm lagi ke ?

cik hel : next entry .

zhaf : ne taw kot mengandung luar rahim ke . kandungan dy berisiko tinggi kalo dieruskan ke sbb si ibu ade penyakit berbahaya ke .

cik nad : yeke ? ouhhh.

kembatolo™ said...

oo..buat reti,tanggung tanak..ape hei ni?argh!! emo2!!hahahaha

I n n z said...

malu punye pasal laa . sape nk tanggung . lalala ~