Meet This Blog In Facebook !

Wednesday, May 12, 2010

.undergraduate itu diploma lagi ?.

Undergraduate education is an education level taken prior to gaining a first degree (except for an associate's degree), hence in many subjects in many educational systems, undergraduate education is post-secondary education up to the level of a bachelor's degree, such as in the United States, where a university entry level is known as undergraduate, while students of higher degrees are known as graduates, while in some other educational systems and subjects, undergraduate education is post-secondary education up to the level of a master's degree, for example some science and engineering courses in Britain or some medicine courses in Europe.

hambek ko.
aku siap wiki ag.
ade komen dr blogger yg profile not available bernama afeeqa baru yg claim diri dy as uia student dan undergrad itu diploma.
ajaran sesat ke hape neyh ?
arghh !!

rujuk entry ni tok tgk komen afeeqa -> shahir af8
boleh klik kat name dy tgk profile dy ade ke tak.
tak dpt detect.
esh.

9 bantah cakap cikgu:

as sahar said...

ish..ish..tak abis2 lagi ke isu nie?..udah2 ler..amik yang keruh..buang yg jernih tu..janji dapt abis kan study suma orang.. ^^"

fikah mus said...

dah baca dah komen dorang tu.
undergrad memang pasti bukan diploma.
sabar je la.
dorang saja nak besar2 kan benda ni.

-yang bakal ke main campus uia kuantan julai ni.

kaizen said...

hahahha.... siyes sengal dowh....

wakakka...

dorang nih bangang tol la....

bape kali nak cakap? kalau x tahu tu diam!!!!

bajet pandai je... bajet dia betul, mcm nak bagi penampo laju2 kat muka dia nih haa..

ades.......

DIPLOMA NGAN UNDERGRADUATE lain laa!!!

mcmne nak terangkan nih? hahahhaa

nak amek diploma under IIUM memang ade... tapi bukan kat asasi PJ atau NILAI..

nak amek diploma dari IIUM masuk r IIC, international islamic college...

ape daa... bikin malu uia je, itu pon xtau...

adrina sidek said...

lorh, apa masalah orang2 tu innz oii...duk tak paham undergraduate tu hape nye...sengal masya allah!!!


rasa nak bagi ceramah la kat orang mcam tu, jgn bagi akak update blog pasal mende2 remeh cam tu jap ag..hahahaha..geram sgt ni!!!1

I n n z said...

as : bukan nk pertikaikan ape. dah dy bg info slh, pelik gak. ne la taw kot2 sy ke yg bdh en ;p

fikah : die hard fans syahir kot ;p

kaizen : sbr3. mybe dy terlebih ilmu kot. hehe ;p tu yg ckp undergard itu dip ;D

kak adrina : taw x pe.. ne blajo tah undergrad tuh dip. esh3.

Legasi Piston Pecah said...

3 tahun tu habiskan masa..lama taw.ish

wanie said...

aiyooo...depa x puas hti lg ke? ekekeke..klako je laaaa...mmg pn undergraduate tu first degree..diploma, diploma ahhh..xde kaitan pn laaaa...

kaizen said...

ish mne leh sabar.... hahah....

dah sengal tuh xnak ngaku lak tuh... wakakakka

I n n z said...

piston : ape ? dip kah ?

wanie : btl3 ;D

kaizen : aku rase slh media jeh neyh. len kali tulis jeh foundatin in engineering. sonang, ta yag sesusah die hard fans shahir bg info merepek. siap ngaku uia tapi haram jadah btl.